EDDIG MEGJELENT SZÁMAINK

A Magyar Budo 2004/2 szám tartalmából


Magyar Budo Magazin 2004/2 száma

3. oldal: Tíz éves a Magyar Budo (Visszatekintés az elmúlt több mint egy évtizedre)

A megjelenésének 10. évfordulójához érkezett Magyar Budo, a keleti küzdősportok és harci művészetek magyarországi magazinja 2004/2 számának budo rovatában folytatódik "A klasszikus budo - a harci művészet átalakulása" címu sorozat, továbbá Kende F. Csaba szlovák mestertől megtudhatjuk a shugio ("a gyakorlók" kemény edzése) lényegét.

A harci művészetek rovatban a kínai (és több ázsiai) harci művészet alapjairól, valamint a Magyarországi Harci Művészetek Össz-szövetsége megújulásáról olvashatunk.

A karate-do rovatban ezúttal a hazai és nemzetközi versenyekről, bajnokságokról készült beszámolók, eredmények kaptak jelentős terjedelmet.

A kyokushin karate, JKA shotokan, fudokan, goju-ryu, wadokarate, nanbudo rovatokban is a versenyek eredményei kaptak legtöbb helyet, de mellettük számos hasznos információ található e sportágak iránt érdeklődők számára.

A honto-ryu karate oldalon Goórné Sajcz Zita csinos és kedves tanítónővel, egyben feketeöves karate mesterrel, edzővel ismerkedhetünk meg.

A shito-ryu karate rovatban pedig Metzger Szandra diáklánnyal, aki a tanulásban és a sportban is kimagasló teljesítményt nyújt évek óta.

A yang tang do karate oldalon a nemzetközi rendészeti vizsga kapott kiemelt terjedelmet.

A krav maga rovatban az izraeli hadseregben alapkiképzés fontos részét képező önvédelmi és terroristák elleni küzdelmi technikák eredetét, lényegét bemutató cikk befejező része található.

Ismét jelentkezik a doce pares eskrima (Fülöp-szigeteki botvívás) rovat, melyből a tavaszi edzőtábor kapcsán megtudhatjuk, hogy ez a harcművészet egy sor olyan pusztakezes és eszközös önvédelmi technikát tartalmaz, melyek nagyon jól hasznosíthatók a katonai közelharcban is.

Ezúttal is megtalálhatók az aikido, kendo, kung-fu, wushu (mely Pekingben bemutató olimpiai sportágként fog szerepelni), WTF taekwondo és ITF taekwon-do, kick-box, profi boksz, nihon tai jitsu, jiu-do, yoshimi ju-jitsu és jujutsu rovatok. Ez utóbbiban képes beszámolót közöl a magazin a Székesfehérvári 43. Nagy Sándor József Híradó zászlóalj katonáinak közelharc bemutatójáról.

A sport és egészség rovat témája: "Küzdősport az egészség tükrében".

A lap vendége ezúttal dr. Garamvölgyi László, az ORFK kommunikációs igazgatója.

A könyvespolc rovatban folytatódik "A nindzsák tudománya" sorozat, s ezúttal is számos érdekes információ található az "olvasóink oldalán".

A hagyományosan jelentős terjedelmű judo rovat oldalainka élén a judo Európa-bajnokságról és a felnőtt I. osztályú magyar bajnokságról készült tudósítások állnak.

A Magyar Budo legújabb száma megvásárolható az újságárusoknál, a budo sportboltokban, továbbá a keleti küzdősportok jelentősebb hazai versenyein is. A régebbi lapszámok szintén beszerezhetők a jelentősebb budo sportboltokban, illetve a szerkesztőségben.

A szerkesztőség telefon és fax száma: (1)262-4254
E-mail: magyar.budo@t-online.hu
Honlap: www.magyarbudomagazin.hu és www.magyarbudo.hu