EDDIG MEGJELENT SZÁMAINK

A Magyar Budo 2004/4 szám tartalmából


Magyar Budo Magazin 2004/4 száma

A keleti küzdősportok és harci művészetek magazinja 2004/4 számának budo rovatában interjú olvasható dr. Gubacsi Attillával, az Axel Média igazgatójával a budomagazin.hu Internetes portál indulásáról, a keleti küzdősportok és harcművészetek iránt érdeklődők számára nyújtott lehetőségeiről. Ugyancsak itt található az új sportoktatók névsora.

A harci művészetek rovatban folytatódik "A kínai és több ázsiai harci művészet alapjai" című sorozat.

A karate-do rovatban Rebicek Gerd számol be a 2004. évi WTF világbajnokságon elért sportágtörténeti magyar sikerekeről: S. Kovács Ádám ezüst- és Klima Zsuzsanna két bronzérméről. A további oldalak többségét az őszi versenyek eredményei töltik be. Ugyancsak itt található a karate olimpiai programba kerülésének esélyeit ismertető sajtótájékoztatóról szóló tudósítás. A rovat további oldalain találhatók az ippon shobu karate magyar bajnokság és az Ablon Kupa nemzetközi verseny eredményei, továbbá a Magyar Karate Szakszövetség 2005. I. félévi versenynaptára.

A kyokushin karate oldalakon a három legnagyobb magyarországi szervezet jelentősebb versenyeiről, edzőtáborairól, érdekesebb eseményeiről, híreiről olvashatunk. Jelentősebb írások: "IKO 3 Matsushima csoport világbajnoksága", MTKKSZ jelentősebb hazai és nemzetközi versenyei. Megismerhetjük Silman Hajnalka rendőr főtörzsőrmestert, többszörös kyokushin karate bajnokot, Európa-bajnoki ezüstérmest. Az NPO WKO Shinkyokushinkai rovatban az MKKSZ októberi nemzetközi edzőtáboráról jelent meg tudósítás, továbbá itt olvashatók a kyokushin karate szervezet versenyeinek eredményei.

A shito-ryu karate rovat a stílusalapító soke Teruo Hayashi (10. dan) mesternek állított emléket.

A shotokan karate rovat főbb információi: "AJKA magyar bajnokság", "Alapfokú karate edzői tanfolyam lesz Székesfehérvárott", "SKIEF Európa-bajnokság".

A JKA shotokan karate rovat archív fotókkal illusztrálva idézi fel a létrejöttének 30. évfordulójához érkezett szövetség rövid történetét. Az összeállításhoz jól kapcsolódik a november végén megrendezett ESKA Európa-bajnokságról készült tudósítás, mely újabb sikerekről, Zsigmond Krisztina junior Európa-bajnoki aranyérméről és további három érmes helyezésről számol be.

A fudokan karate rovatban a stílus november utolsó hétvégéjén Prágában lebonyolított Európa-bajnoksága és a Kristo Mikulás Kupa verseny kapott jelentősebb terjedelmet.

Az IKGA goju-ryu rovatban a Diana Kupa verseny eredményei találhatók.

A goju-ryu karate rovatban szintén a versenyeredmények - "korosztályos goju-ryu Európa-bajnokság" és "Miklós Kupa országos goju-ryu karate verseny - kaptak kiemelt figyelmet.

A honto-ryu karate rovat vezetője az MHKSZ sportolóinak idei sikereit gyujtötte csokorba.

A yang tang do karate oldalon a Heves Kupa karate, fegyveres kata, light-contact, knock-down és önvédelem verseny győztesei olvashatók.

A magazin téli száma ezúttal négy új színes oldallal gazdagodott, s ennek köszönhetően a Nanbudo rovatban színes képeken is láthatjuk a sportág Kecskeméten lebonyolított első hivatalos gyermek és ifjúsági Európa-bajnokságának emlékezetesebb pillanatait.

Az aikido rovatban közölt interjú első részéből megtudjuk, Pivony Attila sensei miként kapott lehetőséget arra, hogy önálló bemutatóval is részt vehessen az országos japán aikido gálán.

A sumo rovat témája: a két magyar éremmel zárult idei sumo világbajnokság.

A november 27-i nyílt japán budo szemináriumról készült tudósítást szintén színes fotók illusztrálják. S itt hívjuk fel a figyelmet arra, hogy január 29-én az ázsiai harcművészetek következnek a Honvéd Küzdősport Centrumban.

A taijiquan rovatban a koncentrálás és fókuszállás alapvető tudnivalóit Vadas Mihály taiji mester ismerteti.

A kung-fu rovat kiemelt eseménye a Körcsarnokban lebonyolított First International kung-fu World Cup in Hungaryról készült beszámoló, melyhez tíz színes fotó is tartozik. Ugyancsak a sportág jelentős - és emlékezetes - eseményeként került a magazinba a wushu magyar bajnoksága, melyhez gálaműsor és az idei Életmű-díjak átadása is csatlakozott december 4-én.

A WTF taekwondo oldalakon hazai és nemzetközi versenyek beszámolói találhatók, melyek közül kiemelkedik a katonai taekwondo világbajnokság, melyen most indultak először magyar sportolók.

Az ITF taekwon-do és a kick-box rovatokban szintén a legutóbbi versenyek eredményei kerültek előtérbe.

A thai box rovatban található a muaythai történelmét, technikáit ismertető cikk II. része.

Ezt követik a jujutsu és a jiu-do rovatok eseményei.

A Sport és egészség rovatban ezúttal a Bécs-Budapest szupermaratoni verseny kapott teljes oldalt, melyet az is indokolt, hogy a verseny tizenöt éves történetében most indult először "karatés" csapat.

Az olvasóink oldalán kapott helyet a "Hová vezethet a testnevelés osztályzásának eltörlése..." című elemző írás, melyet ezen a portálon is teljes terjedelemben adunk közre.

A könyvespolc rovatban folytatódik "A nindzsák tudománya" sorozat.

A hagyományosan jelentős terjedelmű judo rovat élén található a Magyar Judo Szövetség 2005. évi versenynaptára. Ezt az egy magyar arany- és két ezüstéremmel zárult budapesti junior judo világbajnokságról készült beszámoló követi (versenyzők fotói a 3. oldalon láthatók), majd az ősszel megrendezett korosztályos judo magyar bajnokságok eredményei következnek. Végül megismerhetjük a 17 éves Mészáros Anett junior judo világbajnoknő aranyéremig vezető útját és Dobor Dezső, a népszerű TV-riporter összegzését a junior VB-ről. A judosport hírei rovat szintén tartogat számos, a judoval kapcsolatos érdekes információt.

A Magyar Budo legújabb száma megvásárolható az újságárusoknál, a budo sportboltokban, továbbá a keleti küzdősportok jelentősebb hazai versenyein is. A régebbi lapszámok szintén beszerezhetők a jelentősebb budo sportboltokban, illetve a szerkesztőségben.

A szerkesztőség telefon és fax száma: (1)262-4254
E-mail: magyar.budo@t-online.hu
Honlap: www.magyarbudomagazin.hu és www.magyarbudo.hu