EDDIG MEGJELENT SZÁMAINK

A Magyar Budo 2005/2 szám tartalmából


Magyar Budo Magazin 2005/2 száma A keleti küzdősportok és harci művészetek magazinja 2005/2 számának budo rovatában folytatódik a "Harci művészet és harci szellem továbbélése a Tokugava korszak végén" sorozat. Ugyanitt található a szekszárdi harcművészeti fesztiválról készült tudósítás, melynek képei a magazin hátsó belső borítóján láthatók.

A harci művészetek rovatban "A harci szellem és a bushido" címmel olvashatunk érdekes történelmi tárgyú írást.

A karate-do rovatban dr. Gubacsi Attila Amerikában készült interjúja olvasható Daniel Blezio Guinness-rekordra készülő karate mesterrel. Ezt követi a Magyar Karate Szövetség éves közgyűléséről készült beszámoló, továbbá a májusi felnőtt karate Európa-bajnokságról írt tudósítás és a legutóbbi hazai bajnokságok, valamint a X. országos diákolimpia eredményei.

A kyokushin karate rovatban megismerhetjük a Kálóczi József 3. danos mester által vezetett 25 éves siófoki karate klubot, Szövetes Veronika ötszörös Európa-bajnok, Világ Kupa-győztes versenyzőnőt, a debreceni Kiyosumi Dojo egyesületet és a három legjelentősebb hazai kyokushin szervezet hazai és nemzetközi versenyeiről készült beszámolókat. Ebbe a sorba tartozik az Ashihara karate stílus nagy magyar sikereket hozó világbajnokságáról készült tudósítás.

Ugyancsak sok érdekes információ található a shotokan, JKA shotokan, fudokan karate, shito-ryu, honto-ryu, IKGA goju-ryu, goju-ryu és yang tang do karate stílusok oldalain.

A belső színes oldalak sorát a nanbudo szakág rovata nyitja meg.

A színes oldalakon található egyéb információkat, hirdetéseket az aikido rovat követi, melyekből e harcművészet legjelentősebb edzőtáborairól tájékozódhatunk.

A kendo rovatban a négy magyar érmet hozó Európa-bajnokságról, valamint Vadadi F. Kornél kendo, judo és kyudo (japán íjászat) mester Japán kormánya által adományozott kitüntetéséről számol be a magazin.

A kung-fu rovatban megismerkedhetünk a Fatshani wing chun és a shirajan vajramutthi stílusokkal, a perugiai kung-fu világbajnokság magyar sikereivel, s itt található a Seven Star Mantis Praying (Hét csillag imádkozó sáska) kung-fu klubok címjegyzéke.

A kobudo rovatban a "Kobudo, a fegyverek útja" cikk második (befejező) része található.

A WTF taekwondo oldalakon részletes tudósítást olvashatunk az olimpiai taekwondo világszövetségének tisztújító közgyűléséről, valamint a sportág jelentősebb hazai eseményeiről.

Az ITF taekwon-do rovatban Harmat László (VII. dan) nagymester a sportág hazai meghonosítója az ITF taekwon-do 50. évfordulója alkalmából a Körcsarnokban rendezett szupershowról nyilatkozik. Emellett tájékoztatást kaphatunk az ifjúsági és felnőtt ITF taekwon-do Eb és a a Hatvanban megrendezett Európa Kupa eredményeiről.

A jiu-do rovat vendége: Eiko Saito Shephard (6. dan), a japán származású, Amerikában élő tekintélyes Kodokan kata mester asszony.

Ezt követik a thai box, a profi box és kick-box rovatok hírei.

A könyvespolc rovatban folytatódik "A nindzsák tudománya" sorozat.

A vendégeink oldalán a taijit gyakorló Baló Júlia televíziós műsorvezetővel, írónővel készült indterjú olvasható.

A hagyományosan jelentős terjedelmű judo rovatot a három magyar érmet hozó és a sportág utóbbi időben legnagyobb sikerét jelentő rotterdami Európa-bajnokságról készült beszámoló vezeti, melyet, a közelmúlt magyar bajnokságai, hazai versenyek eredményei követik. A rovat kiemelt írását jelenti a Horváth István (7. dan) mesteredzővel készült interjú, melyből ízelítőt kapunk a kiváló szakember élsportban eltöltött három évtizedének tapasztalataiból.

A magazinban ismét megtalálható a rejtvény, mely helyes megfejtői között ezúttal is könyveket, videókazettákat fognak kisorsolni.

A lap hátsó borítóján az ITF szupershow jubileumi rendezvényén készült színes fotók láthatók.

A Magyar Budo legújabb száma megvásárolható az újságárusoknál, a budo sportboltokban, továbbá a keleti küzdősportok jelentősebb hazai versenyein is. A régebbi lapszámok szintén beszerezhetők a jelentősebb budo sportboltokban, illetve a szerkesztőségben.

A szerkesztőség telefon és fax száma: (1)262-4254
E-mail: magyar.budo@t-online.hu
Honlap: www.magyarbudomagazin.hu és www.magyarbudo.hu