EDDIG MEGJELENT SZÁMAINK

A Magyar Budo 2005/3 szám tartalmából


Magyar Budo Magazin 2005/3 száma A keleti küzdősportok és harci művészetek magazinja 2005/3 számának budo rovatában folytatódik a "Harci művészet és harci szellem továbbélése a Tokugava korszak végén" sorozat.

A harci művészetek rovatban a "A zen mint a szamurájok vallása" címmel új sorozat indult. Szintén itt olvasható a Velencei-tónál rendezett nemzetközi túlélési edzőtáborról és versenyről készült tudósítás.

A karate-do rovat a Ronin Karate Club által "Harcművészek az árvízkárosultakért" jelszóval megrendezett veszprémi budo gáláról készült riporttal indul, majd hazai és nemzetközi versenyekről készült tudósításokkal folytatódik. Ezek közt található egy beszámoló a nem olimpiai sportágak júliusi világjátékáról, ahol Asztalos István honvéd zászlós az egyéni célbaugrásban aranyérmet nyert, ami a magyar küldöttség legnagyobb sikerét jelentette.

A kyokushin karate rovatban a három legjelentősebb hazai kyokushin szervezet nyári edzőtáborairól, nemzetközi versenyeken elért sikereikről, valamint a Szentesen megnyílt új "Honbu dojoról" (karate és wellness sportkomplexum) készült beszámolókat találunk. Ebbe a sorba tartozik a JKA shotokan karate és a wadokarate stílusok jelentős magyar sikereket hozó világbajnokságai, továbbá a shotokan, shito-ryu, honto-ryu, IKGA goju-ryu, goju-ryu, goju karate és yang tang do karate stílusok jelentősebb eseményeiről készült számos információ.

A magazin közepén található poszter a Honvédelmi Minisztérium által idén májusban útjára indított Bevetés Klubba invitálja a keleti küzdősportokkal és harci művészetekkel foglalkozó fiatalokat. Ezt a nanbudo, kobudo, kendo hírek követik.

A jelentős terjedelmű aikido rovatban a japán oktatási tapasztalatok itthoni hasznosításának fontosságáról, lehetőségeiről készült interjú egy ismert magyar mesterrel.

A kung-fu rovatban a fatshani wing chun rendszerről és a shirayan vajramutthi harcművészetről olvashatunk, továbbá megismerkedhetünk a Magyarországon tanító nagy tekintélyű és népszerű Shaolin kung-fu mesterrel, Shi Xing Honggal és " kung-fu testvérével" Duan Zhi Chao mesterrel.

A sumo rovatban a remek magyar sikereket hozó visegrádi Európa-bajnokságról kapunk részletes tájékoztatást, melyet a WTF taekwondo I. kadet Európa-bajnokságáról, majd az ITF taekwon-do világbajnokságról készült beszámolók követnek. Itt található a Magyar ITF Taekwon-do Szövetség klubjainak listája is. Ezt követi az utcai harcosok újra induló bajnokságának első fordulójáról készült riport.

A kick-box szakszövetség oldalán világbajnoki sikerekről olvashatunk, melyet a jiu-do rovat szakírása követ.

A sport és egészség rovatban a nagy érdeklődést kiváltó "Cenzúrázott egészség - a betegség futószalagján" című könyv szerzőjével készült interjú található.

A könyvespolc rovatban folytatódik "A nindzsák tudománya" sorozat. A vendégeink oldalán Igaly Diána skeetlövő olimpiai bajnokkal készült interjú található, míg az olvasók oldalán a magyar katonai hagyományok őrzőiről kapunk aktuális ismereteket. Az akciófilmek sztárjai rovatban az Ong Bak című film főszereplőjét, Tony Jaat mutatja be a magazin. Aki pedig a filmet is látta, az nem tartja túlzásnak, hogy ezt a fiatal thai box harcos hamarosan az új évszázad népszerű akcióhőse lesz.

A hagyományosan jelentős terjedelmű judo rovat élén természetesen a hazai judosport történetének második aranyérmét, továbbá egy bronzérmet is hozó világbajnokságról készült beszámoló található, melyet a szintén kiemelkedő magyar sikerekkel zárult junior Európa-bajnokságról és az ifjúsági Európa-bajnokságról készült hírek követnek. Természetesen az immár hagyományossá váló "portré" oldalon Braun Ákossal, az új magyar világ- és Európa-bajnokkal készült interjú olvasható, melyet a sportág aktuális hírei, információi követnek.

A Magyar Budo legújabb száma megvásárolható az újságárusoknál, a budo sportboltokban, továbbá a keleti küzdősportok jelentősebb hazai versenyein is. A régebbi lapszámok szintén beszerezhetők a jelentősebb budo sportboltokban, illetve a szerkesztőségben.

A szerkesztőség telefon és fax száma: (1)262-4254
E-mail: magyar.budo@t-online.hu
Honlap: www.magyarbudomagazin.hu és www.magyarbudo.hu