EDDIG MEGJELENT SZÁMAINK

A Magyar Budo 2005/4 szám tartalmából


Magyar Budo Magazin 2005/4 száma A keleti küzdősportok és harci művészetek magazinja 2005/4 számának budo rovatában folytatódik a "Harci művészet és harci szellem továbbélése a Tokugava korszak végén" sorozat. Itt található a január 22-én Székesfehérvárott megrendezendő látványos budo fesztivál programjának ismertetése.

A harci művészetek rovatban "A zen mint a szamurájok vallása" című sorozat második része olvasható.

A karate-do rovatban ezúttal a nemzetközi és hazai versenyek beszámoló kaptak kiemelt terjedelmet..

A kyokushin karate rovatban a három legjelentősebb hazai kyokushin szervezet nemzetközi versenyeken elért sikereikről, jelentősebb őszi eseményeiről találunk beszámolókat.
Ebbe a sorba tartozik a JKA shotokan karate, SKI shotokan, shito-ryu, wadokarate, honto-ryu, IKGA goju-ryu, goju-ryu, goju karate, fudokan és yang tang do karate és nanbudo stílusok jelentősebb eseményeiről készült számos információ. Ezeket követik a kendo és iaido rovatok.

A magazin közepén ismét a Magyar Honvédséget népszerűsítő poszter hívja magára a fiatal olvasók figyelmét.

A sumo rovatban a Japánban megrendezett világbajnokságon elért nagyszerű magyar sikerekről (érmekről) készült tudósítás.

A kempo és aikido oldalakat a megnövekedett terjedelmű kung-fu rovat követi, ahol valamennyi jelentősebb hazai iskolával kapcsolatban található híradás.

Természetesen most is kiemelt helyet foglalnak el az olimpiai sportág WTF taekwondo, valamint az ITF taekwon-do hírei, s most is megtalálhatók a kobudo, kick-box, jiu-do, utcai harc és az eskrima (Fülöp-szigeteki botvívás) rovatok.

A vendégeink oldalán Molnár Imrével, a hadseregben is népszerű Irigy Hónaljmirigy tagjával és Nagy "Csonttörő" János profi ökölvívó világbajnokkal készült interjú.

A sport és egészség rovatban a 16. Bécs-Budapest szupermaratoniról (ahol ezúttal minden korábbinál több kataona csapat indult) készült beszámoló.

A könyvespolc rovatban folytatódik "A nindzsák tudománya" sorozat.

Az olvasók oldalán a közelmúltban megjelent Szamurájok, illetve Gésák című könyvekre hívják fel a figyelmet, s itt található Németh Sándor "Szupermarathon" című verse, melynek megzenésített változata jelentette a Bécs-Budapest szupermarathon verseny indulóját.

A hagyományosan jelentős terjedelmű judo rovatban most is a jelentősebb külföldi és hazai bajnokságok eredményei dominálnak, de bizonyára sokak érdeklődését felkelti az a cikk, melyet magyarországi látogatása kapcsán írt a japán Nagamiya professzor, aki Sasaki Kichisaburo japán judo mester unokája. Azé a japán szakemberé, aki 1907-ben hazánkban tartózkodva elsőként tartott Európában judo edzéseket, s Japánon kívül elsőként Magyarországon jelent meg a judoról írt könyve (magyar nyelven).

A Magyar Budo legújabb száma megvásárolható az újságárusoknál, a budo sportboltokban, továbbá a keleti küzdősportok jelentősebb hazai versenyein is. A régebbi lapszámok szintén beszerezhetők a jelentősebb budo sportboltokban, illetve a szerkesztőségben.

A szerkesztőség telefon és fax száma: (1)262-4254
E-mail: magyar.budo@t-online.hu
Honlap: www.magyarbudomagazin.hu és www.magyarbudo.hu