EDDIG MEGJELENT SZÁMAINK

A Magyar Budo 2006/1 szám tartalmából


Magyar Budo Magazin 2006/1 száma A keleti küzdősportok és harci művészetek magazinja 2006/1 számának budo rovatában folytatódik a "Harci művészet és harci szellem továbbélése a Tokugava korszak végén" sorozat.

A harci művészetek rovatban beszámolók olvashatók az évzáró harcművész bajnokságról és a több ezer nézőt vonzó székesfehérvári harcművész fesztiválról. Új sorozat indult "Szamurájok, ninják, papok és rendőrök" címmel.

A karate-do rovat a Magyar Karate Szakszövetség tisztújító közgyűléséről készült tudósítással indul, s a karatézó rendőrök hagyományos versenyéről és a sportág közelmúltban lezajlott eseményeiről készült tudósításokkal folytatódik. A kyokushin karate rovat szintén tisztújító közgyűlésről készült beszámolóval indul. Az MKKSZ elnökévé most is Furkó Kálmán nyugállományú ezredest, 6. danos mestert választották (akit azután a karate szakszövetség alelnökévé is megválasztottak). A következő oldalon a kyokushin karate jellemformáló szerepéről, az óvodások és a seniorok körében tapasztalható népszerűsödéséről olvashatunk. Természetesen most is sok érdekes információ, cikk, tudósítás található a shito-ryu, shotokan, JKA shotokan karate (itt e szövetség klubjainak listáját is közli a lap), wadokarate, IKGA goju-ryu, goju-ryu, fudokan, honto-ryu és yang tang do karate és nanbudo stílusok rovataiban.

A kung-fu rovatban többek között a Seven Star Mantis (hét csillag sáska) stílusról, a budapesti Kínai Kultúrális Központról, a Chung Hop Kuen és Wutang kung-furól, valamint a tavasszal sorra kerülő csoportos kínai körutazás meghirdetéséről olvashatunk.

A kyudo, kempo és kendooldalakat a pekingi olimpián négy kvótával gyarapodott WTF taekwondo és az ITF taekwondo rovatok követik.

Most is megtalálhatók az eskrima (Fülöp-szigeteki botvívás), a kobudo, kick-box, jiu-do, utcai harc rovatok.

Az újdonságnak számító full-contact rovatban a magyar rendőrök nagyszerű dallasi Világ Kupa sikereiről kapunk részletes tájékoztatást.

Az akciófilmek sztárjai sorozatban ezúttal magyarországi látogatása alkalmából Don "The Dragon" Wilsonnal, a sokszoros világbajnok kick-box versenyzővel, huszonkét akciófilm főszereplőjével (eddig összesen több mint félszáz filmben szerepelt) színésszel készült exkluzív interjút közli a magazin.

Az olvasók oldalain a közelmúltban többek között két japán mese, három rövid vers mellett megtaláható azoknak a versenyzőknek, edzőknek a listája, akik 1958-tól napjainkig a sportújságírók szavazatai alapján kiérdemelték "Az év sportolója" címeket.

A vendégeink oldalán Sipos Péterrel, a népszerű Irigy Hónaljmirigy tagjával készült interjú.

A könyvespolc rovatban Büki Péter: "Igaz történetek A KATONÁKRÓL" című könyvéből azt az epizódot olvashatjuk, amelyben egy kick-boxban jártas sorkatona a diszkó előtt garázdálkodó három fiatalt fékez meg, majd ad át a kiérkező rendőröknek.

A hagyományosan jelentős terjedelmű judo rovat portré sorozatában ezúttal a sportág történetének két világbajnokának mesterével, Hangyási László VIII. danos mesteredzővel ismerkedhetnek meg a magazin olvasói.

A Magyar Budo legújabb száma megvásárolható az újságárusoknál, a budo sportboltokban, továbbá a keleti küzdősportok jelentősebb hazai versenyein is. A régebbi lapszámok szintén beszerezhetők a jelentősebb budo sportboltokban, illetve a szerkesztőségben.

A szerkesztőség telefon és fax száma: (1)262-4254
E-mail: magyar.budo@t-online.hu
Honlap: www.magyarbudomagazin.hu és www.magyarbudo.hu