EDDIG MEGJELENT SZÁMAINK

A Magyar Budo 2006/2 szám tartalmából


Magyar Budo Magazin 2006/2 száma A keleti küzdősportok és harci művészetek magazinja 2006/2 számának budo rovatában folytatódik a "Harci művészet és harci szellem továbbélése a Tokugava korszak végén" sorozat.

A harci művészetek rovatban a "Szamurájok, ninják, papok és rendőrök" című történelmi visszatekintés második része olvasható.

A karate-do rovat dr. Mészáros János, a Magyar Karate Szakszövetség ismét megválasztott elnökének cikkével indul, melyben az MKSZ előtt álló feladatokat vázolja. Ezt követik a második negyedév legjelentősebb hazai versenyeiről és a felnőtt Európa-bajnokságról készült tudósítások, valamint a karatéval összefüggő aktuális hírek.

A kyokushin karate rovat élén a kyokushin karate (knock-down) diákolimpia Veszprémben megrendezett országos döntőjéről készült beszámoló található. A következő oldalakon Borza Józsefről, az Oyama Karate Kyokushin Hungary elnökéről olvashatunk, aki ebben a stílusban elsőként vizsgázott sikeresen 6. dan övfokozatra. Az NPO WKO Shinkyokushinkai oldalakon az MKKSZ (és a Stabilitás KK) által Budapesten rendezett, s kiemelkedő magyar sikerekkel zárult Európa-bajnokságról, valamint a szolnoki nyílt nemzetközi felnőtt bajnokságról készültek tudósítások. Az MTKKSZ oldalain a Szentesen lebonyolított kyokushin karate területi elődöntője, valamint a szövetség tagjait érintő jelentősebb külföldi versenyek hírei kaptak helyet.

A JKA shotokan karate rovatban a két magyar aranyéremmel zárult Európa-bajnokságról, a dunaújvárosi korosztályos Eb-ről, továbbá az ippon shobu diákolimpiáról és a Törökbálint Kupa JKA országos bajnokságról olvashatunk.

Természetesen most is sok érdekes információ, cikk, tudósítás található a shotokan, fudokan, shito-ryu, wadokarate, IKGA goju-ryu, goju-ryu, honto-ryu, yang tang do és kushido karate stílusok rovataiban. Emellett a kyusho iránt érdeklődők is fontos információkhoz juthatnak Kiemelt helyet kapott a Kecskeméten lebonyolított, s öt magyar éremmel zárult 8. nanbudo világbajnokság.

Ezeket követi a kendo rovat, majd az aikido harcművészet oldalai, benne "Az aikido hatása az egészségre" című sorozat harmadik része.

A kung-fu rovatban közli a magazin a perugiai kung-fu (wushu) világbajnokság magyar helyezettjeit, valamint a chan wu magyar bajnokság és a kung-fu ranglista bajnokság győzteseit.

A kempo rovatban a zen bu kan kempo felnőtt magyar bajnokság aranyérmesei és a Magyar Zen Bu Kan Kempo Sportszervezet klubjainak listája kapott helyet.

A WTF taekwondo és az ITF taekwon-do rovatokban a jelentősebb versenyek eredményei kaptak kiemelt terjedelmet.

A profi box rovat vendége: Nagy "Csonttörő" János világbajnok.

A kick-box oldal fő híre, hogy a sportágat felvették az AGFIS tagjai közé.

Az utcai harc, profi kick-box, doce pares eskrima, jiu-do (Fülöp-szigeteki botvívás) hírei legújabb szintén megtalálhatók a magazinban.

A vendégeink oldalán megismerhetjük Asztalos István ejtőernyőst, a tavalyi Világjátékok magyar aranyérmesét és Vitkó Lászlót (VV Laci), aki a színészi pályára lépve is hű maradt a karatéhoz és a harcművészetekhez.

A könyvespolc sorozatban most az első japán shógunról, Minamoto Yoritomoról olvashatunk. Az olvasók oldalain található az a pályázati felhívás, mely az "írni is tudó" olvasóknak ad "versenyzési" lehetőséget.

A hagyományosan jelentős terjedelmű judo rovat az idei Európa-bajnokság beszámolójával indul, majd a hazai versenyeredményeket követő portré sorozatában Moravetz Ferenc VII. danos mesteredzővel, a sportág legsikeresebb szövetségi kapitányával ismerkedhetnek meg a magazin olvasói.

A Magyar Budo legújabb száma megvásárolható az újságárusoknál, a budo sportboltokban, továbbá a keleti küzdősportok jelentősebb hazai versenyein is. A régebbi lapszámok szintén beszerezhetők a jelentősebb budo sportboltokban, illetve a szerkesztőségben.

A szerkesztőség telefon és fax száma: (1)262-4254
E-mail: magyar.budo@t-online.hu
Honlap: www.magyarbudomagazin.hu és www.magyarbudo.hu