EDDIG MEGJELENT SZÁMAINK

A Magyar Budo 2006/3 szám tartalmából


Magyar Budo Magazin 2006/3 száma

A keleti küzdősportok és harci művészetek magazinja 2006/3 számának budo rovatában VII. résszel folytatódik a "Harci művészet és harci szellem továbbélése a Tokugava korszak végén" sorozat. Új rovatként jelentkezik a fórum, mely hírt ad a "Tudatosan a Biztonságunkért és az Egészségünkért Klub" megalakulásáról.

A harci művészetek rovatban a VIII. Budapesti Harcművészeti Fesztiválról és a Magyar Honvédség amatőr közelharc bajnokságáról számol be a magazin.

Először jelentkezik a küzdősportok és harci művészetek rovat, melyben a jövőre ismét önállóan működő TF (testnevelési egyetem) Küzdősportok Tanszékét mutatja be a szerző.

A karate-do rovat elsősorban a hazai és nemzetközi versenyekről ad hírt, de számos egyéb, a sportággal összefüggő információt is közöl.

A kyokushin karate rovat élén a Szentesen megrendezett knock-down felnőtt magyar bajnokságról készült beszámoló található. A valamennyi jelentős hazai kyokushin karate szervezet részvételével lebonyolított sportesemény keretében tartott ünnepségen emlékeztek meg az első magyarországi karate klub megnyitásának 30. évfordulójáról. A további oldalakon elsősorban a jelentős magyar kyokushin karate szervezetek nyári edzőtáborai és a dan-vizsgák vezetik a híreket.

A JKA shotokan karate rovatban terjedelmes beszámolót olvashatunk az ausztráliai Sydneyben megrendezett stílus világbajnokságról, melyet a karate mesterek továbbképzését szolgáló magyarországi és Japánban megtartott edzőtáborokról készült híradások követnek.

Szintén sok érdekes információ, cikk, tudósítás található a shito-ryu, shotokan, fudokan, IKGA goju-ryu, goju-ryu, honto-ryu, wadokarate, yang tang do karate stílusok rovataiban, valamint a nanbudo oldalán.

A szokásosnál lényegesen nagyobb terjedelemben jelentkezik a kempo rovat, mely élén a nagy magyar sikerrel zárult IKF kempo Európa-bajnokságról készült tudósítás áll, melyet a Debrecenben megrendezett Gladiátor Kupa és Németh "Tatár" Gábor free fighting Európa-bajnoki győzelme követ. A zen bu kan kemposok a soron következő nagy versenyükre hívják fel az olvasók figyelmét.

A kendo rovatban megismerhetjük Bárány Tibort, az első magyar 6. danos kendo mestert.

Az aikido oldalon Pivony Attila shidoin a japán Honbuval (központi edzőterem) kialakult kapcsolatukról nyilatkozik.

A sumo rovatban a magyar ezüst- és bronzéremmel végződött Európa-bajnokságról, valamint a kecskeméti országos bajnokságról olvashatunk.

A kung-fu rovatban folytatódik a shirayan vajramutthi stílus bemutatása, melyet a meghívásos kung-fu bajnokság, majd a wushu képviselői által szervezett xanda verseny ismertetése követ.

A WTF taekwondo rovatban az I. poomsae (formagyakorlat) világbajnokságról, míg az ITF taekwon-do oldalon a Hatvanban Hatvani Ferenc által szervezet és hatvani győzelmekkel végződött országos full-contact versenyről találunk beszámolókat.

A kick-box, utcai harc, thai box, ju jitsu, jiu-do rovatok után először ad hírt a magazin a hazánkban idén nyáron indult profi birkózásról.

A könyvespolc rovatban (és a magazin egyik színes oldalán) négy könyvújdonságot ismertet a lap.

A vendégeink oldalán megismerhetjük Tímár Lászlót, az autólopások megakadályozására szakosodott Pajzs Technológia Kft. tulajdonosát, aktív karate mestert, aki (húsz év után) ma is Furkó Kálmán ny. ezredest, 6. danos kyokushin karatést, egykori kiképző tisztjét tekinti példaképének.

Az olvasóink oldala első írása a tíz éve alakult, nagy számú küzdősport, illetve harci művészet témájú dallal ismertté, népszerűvé vált DE-PRESSION együttest mutatja be. Ezt követi a Magyar Budo magazin olvasói pályázatának első fordulójára beérkezett írások eredményhírdetése, és a legjobbak közlése. (A felajánlott díjak összege lapzártáig már elérte a 100 ezer forintot!)

Ismét jelentkezik a sport és egészség rovat, melynek témája: versenysúly beállítása a küzdősportokban.

A judo rovatban az idei junior, illetve ifjúsági Európa-bajnokságról, a vakok és gyengénlátók, továbbá a seniorok világbajnokságáról készült beszámolók kaptak kiemelt terjedelmet. A rovat vendégeként ezúttal Balogh Leventét, a Szentkirályi Ásványvíz Kft. sikeres tulajdonosát, 3. danos judo mestert, többszörös korosztályos bajnokot ismerhetjük meg, aki a cselgáncs mellett még számos sportágat szponzorál.

A Magyar Budo legújabb száma megvásárolható az újságárusoknál, a budo sportboltokban, továbbá a keleti küzdősportok jelentősebb hazai versenyein is. A régebbi (45) lapszámok szintén beszerezhetők a jelentősebb budo sportboltokban, illetve a szerkesztőségben.

A szerkesztőség telefon és fax száma: (1)262-4254
E-mail: magyar.budo@t-online.hu
Honlap: www.magyarbudomagazin.hu és www.magyarbudo.hu