EDDIG MEGJELENT SZÁMAINK

A Magyar Budo 2006/4 szám tartalmából


Magyar Budo Magazin 2006/4 száma

A keleti küzdősportok és harci művészetek magazinja 2006/4 számának 3. oldalán a gépkocsitolvajok elleni küzdelem újabb eseményéről ad hírt a lap.

A budo rovatban VIII. résszel folytatódik a "Harci művészet és harci szellem továbbélése a Tokugava korszak végén" sorozat.

A harci művészetek rovatban "A kard és a kardforgatás művészete" írás I. része olvasható.

A karate-do rovat a WKF világbajnokság beszámolójával indul, majd az elmúlt két hónap jelentősebb hazai versenyek eredményei következnek.

A kyokushin karate rovat élén a magyar aranyéremmel zárult IKO-Matsushima Kyokushin Karate Világkupáról készült tudósítás található, melyet az MTKKSZ klubjainak és klubvezetőinek listája és az MKKSZ két legjelentősebb versenye követ.

A shito-ryu karate hírek után a szokásosnál bővebb shotokan karate rovat következik, mely többek között hírt ad arról, hogy Sáfár László sensei a magyar karatésok közül elsőként kapta meg a 9. dan övfokozatot. A JKA shotokan karate rovatban a szép magyar sikerekkel zárult ESKA Európa-bajnokság és az ippon shobu magyar bajnokság kaptak kiemelt terjedelmet.

Szintén sok érdekes információ, cikk, tudósítás található a honto-ryu, IKGA goju-ryu, goju-ryu karate, yang tang do karate, wadokai stílusok rovataiban, valamint a nanbudo oldalán.

A sumo (szumó) rovatban a sportág idei legkiemelkedőbb eseményéről, valamint Kálló Gyöngyi bronzérméről olvashatunk. Ugyanezen az oldalon található a kendo országos egyéni bajnokság eredménylistája.

Ismét jelentkezik a K-1 rovat (színes képekkel), melyből megtudhatjuk, hogy a sérüléséből felgyógyult Nagy Tibor győzelemmel tért vissza a ringbe.

A kempo rovat beszámol a IV. Délvidék Kupa nyílt nemzetközi bajnokságról, s itt található a Magyar Kempo Szövetség klubjainak listája is. Ezt követi a Magyar Zen Bu Kan Kempo Sportszervezet által megrendezett magyar-ukrán csapatmérkőzés beszámolója.

Az aikido oldalakon Pivony Attila shidoin érdekes írásait ajánljuk olvasóink figyelmébe.

A kung-fu rovatban a Chan wu magyar bajnokság és a "Stílusok harca" verseny szerepel a középpontban.

Ezt követően az ITF taekwon-do diákolimpiáról és a WTF taekwondo legfontosabb hazai és nemzetközi versenyeiről olvashatnak a sportág barátai.

A kick-box, hapkido, doce pares eskrima híreit az utcai harocosok utolsó selejtezőjéről készült terjedelmes beszámoló, majd a jiu-do, az első alkalommal jelentkező Cane de Combat valamint az All-style-jitsu rovatok követik.

Természetesen most is van könyvespolc rovat.

A sport és egészség rovat témája rendhagyó módon a Bécs-Pozsony-Budapest szupermaratoni.

Az olvasóink oldalán érthetően kiemelt helyet kapott a Magyar Budo szerkesztősége által meghirdetett pályázat 2. fordulója, és az arra beérkezett három legjobb írás.

A judo rovatban élén található a Magyar Judo Szövetség 2007. évi versenynaptára, melyet a junior judo világbajnokságról készült beszámoló és az előző másfél hónapban lebonyolított hazai bajnokságok eredménylistája követ. A rovat vendégeként ezúttal Zatik Józsefet, a Zatik Faáruház sikeres tulajdonosát, 2. danos judo mestert, senior világ- és Európa-bajnoki érmest ismerhetjük meg.

A Magyar Budo legújabb száma megvásárolható az újságárusoknál, a budo sportboltokban, továbbá a keleti küzdősportok jelentősebb hazai versenyein is. A régebbi (46) lapszámok szintén beszerezhetők a jelentősebb budo sportboltokban, illetve a szerkesztőségben.

A szerkesztőség telefon és fax száma: (1)262-4254
E-mail: magyar.budo@t-online.hu
Honlap: www.magyarbudomagazin.hu és www.magyarbudo.hu