EDDIG MEGJELENT SZÁMAINK

A Magyar Budo 2007/1 szám tartalmából


Magyar Budo Magazin 2007/1 száma

A keleti küzdősportok és harci művészetek magazinja 2007/1 számának 3. oldalán a Magyarországi Harci Művészetek Össz-szövetsége éves közgyűléséről ad hírt a lap.

A budo rovatban "A japán harci művészet alapfogalmai" sorozat I. része olvasható.

A harci művészetek rovatban "A kard és a kardforgatás művészete" írás a II. résszel folytatódik, melyet az évzáró, illetve évnyitó budo gálákról készült beszámolók követnek.

A karate-do rovat a Magyar Karate Szakszövetség évadzáró ünnepségéről készült beszámolóval indul, melyből megtudhatjuk: kik kaptak tárgyjutalmat az elmúlt évben elért eredményeikért, munkájukért. Ezt követi a kadet és junior Európa-bajnokságról készült tudósítás, az SKI Magyarország hírei, a Budapest Tatami Team Kupa és Sáfár László (9. dan) sensei "Mi a karate-do" című írása.

A kyokushin karate rovat első írása a március 24-i szentesi kyokushin karate diákolimpia elődöntőre és a felnőtt Európa Kupa versenyre (melyen ott lesz az MTKKSZ új japán mestere, kancho Hatsuo Royama is). Ezt követően két sikeres, 4. danos kyokushin karate mestert mutat be a magazin, majd az IBK-ról tudunk meg számos információt.

A JKA shotokan rovat érthetően a tisztújító közgyűlés beszámolójával indul. A shotokan rovatban a május 26-i karate versenyre hívják fel a figyelmet, a shito-ryu karate oldalon a Monori Sportegyesület karate szakosztálya mutatkozik be. Szintén érdekes hírek, tudósítások, írások találhatók a fudokan, wadokarate, IKGA goju-ryu, goju-ryu, honto-ryu és yang tang do karate rovatokban.

Az aikido rovat híreit a K-1 oldalak követik melyekből egyrészt sok információt kapunk ennek a kemény sportágnak a történetéről (második részét a következő lapszámban közlik), melyet a közel tízezer nézőt vonzó K-1 európai selejtező izgalmas mérkőzéseinek felidézése követ.

A "Megörökített pillanatok" képei ezúttal a szokásosnál nagyobb terjedelmet kaptak.

A kempo oldalakat az ötödik Juhász Ferenc nemzetközi nyílt emlékverseny beszámolója nyítja. S itt hívják fel a figyelmet a május 17-19-én Budapesten, a Körcsarnokban sorra kerülő IKF kempo világbajnokságra.

A sumo, kendo, kung-fu, wushu rovatokat a WTF (olimpiai) taekwondo követi, melyben kiemelt hírként szerepel, hogy július 6-8-án Budapesten lesz a 2. kadet taekwondo Európa-bajnokság. Az ITF taekwon-do rovatban Fülpesi Tibor (V. dan) mestert, a magyar ITF taekwon-do válogatott szövetségi kapitányát mutatja be a magazin.

A kick-box rovatban a szövetség eseménynaptárát ismertetik, melyet az utcai harcosok országos döntőjének izgalmas és roppant kemény mérkőzéseiről készült tudósítás követ.

Röviden olvashatunk a krav magáról, a jiu-doról és a profi birkózásról.

A könyvespolc rovatban négy könyvre hívja fel a figyelmet a lap, de más oldalakon további könyveket is bemutatnak.

Az olvasók oldalain a magazin pályázatára érkezett érdekes írások most is kiemelt terjedelmet kaptak.

A judo rovatban a versenyekről készült beszámolóké a főszerep. Természetesen első helyen a kiemelkedő sikerekkel (hét érem, benne két arany) zárult egyetemi és főiskolai judo világbajnokság áll, melyet a 42. Hungária Kupa beszámolója és a jelentősebb hazai versenyek eredménylistája követ. A judosport hírei rovatból viszont azt is megtudhatjuk, hogy dr. Sólyom László köztársasági elnöknek mind a négy unokája judo edzésre jár. A magazin hátsó borítóján Kovács Antal (7. dan) olimpiai és világbajnok színes fotója látható.

A Magyar Budo legújabb száma megvásárolható az újságárusoknál, a budo sportboltokban, továbbá a keleti küzdősportok jelentősebb hazai versenyein is. A régebbi (47) lapszámok szintén beszerezhetők a jelentősebb budo sportboltokban, illetve a szerkesztőségben.

A szerkesztőség telefon és fax száma: (1)262-4254
E-mail: magyar.budo@t-online.hu
Honlap: www.magyarbudomagazin.hu és www.magyarbudo.hu