EDDIG MEGJELENT SZÁMAINK

A Magyar Budo 2007/2 szám tartalmából


Magyar Budo Magazin 2007/2 száma

A keleti küzdősportok és harci művészetek magazinja 2007/2 számának 3. oldalán szerkesztőség meghirdette a Magyar Budo szépségversenyt, melyre a hölgyek két fotóval nevezhetnek be, a helyezéseket pedig majd az olvasók szavazatai döntik el.

A budo rovatban "A japán harci művészet alapfogalmai" sorozat II. része olvasható.

A harci művészetek rovatban "A kard és a kardforgatás művészete" írás a III. résszel folytatódik.

A karate-do rovat a WKF karate Európa-bajnokság beszámolójával indul, s az MKSZ legfontosabb híreivel, valamint az országos bajnokságok, illetve a Tempo Open nemzetközi verseny beszámolóival folytatódik.

A kyokushin karate rovat első írásából megtudhatjuk, hogy a legendás K-1 világbajnok, a holland Peter Aerts Magyarországon fog oktatni júliusban. Az elmúlt hónapok legjelentősebb kyokushin versenyeiről, közte az NPO WKO Shinkyokushinkai Európa-bajnokságról készült tudósítások után megismerkedhetünk a Sátoraljaújhelyi Kyokushin KSE történetével és a Tekeres SK két kiváló női versenyzőjével.

A shito-ryu, shotokan, JKA shotokan, fudokan, IKGA goju-ryu, goju-ryu, wadokarate, honto-ryu karate oldalakon szintén nagyon sok hasznos információt, tudósítást, riportot, interjút olvashatunk. Először jelentkezik a shorin-ryu karate rovat, mely a yang tang-do szervezet lényeges átalakulásáról ad hírt.

Folytatódik a K-1 történetét felidéző cikk, melyet Sárközi Róberttel, az MMA egyik kiváló magyar versenyzőjével készült indterjú követ.

A kempo rovat a májusi világbajnokságon készült színes fotókkal indul és az arról készült beszámolóval folytatódik. Ezt követi a Viadal 3 verseny beszámolója, melyben Növényi Norbert olimpiai bajnok birkózó, kick-box világ- és Európa-bajnok nagyszerű MMA-győzelméről is olvashatunk.

Az aikido rovat híreit a kung-fu oldalak követik, melyek élén a "Tradicionális harcművészet és versenysport" cikk áll. A jelentősebb kung-fu versenyek beszámolóit a shirayan vajramutthi harcművészetet ismertető cikksorozat befejező (VII.) része követi, majd a wushu rovat zárja ezt a témakört.

Az ITF taekwon-do rovatban a hatvani Európa Kupa és a márciusban sikeres dan-vizsgát tett mesterek eredményei olvashatók. A WTF taekwondo rovat első írása a július 6-8. között Budapesten, a Syma Sport és Rendezvénycsarnokban sorra kerülő 2. kadet Európa-bajnokságra hívja fel a figyelmet.

A kick-box, sumo, kendo és utcai harc rovatok után következik a vendégeink oldala, ahol dr. Dobozi József rendőr dandártábornokkal, a REBISZ (később más beosztásba került) parancsnokával készült az interjú.

A könyvespolc rovatban hat könyvre hívja fel a figyelmet a lap.

Az olvasók oldalain a Magyar Budo magazin által kiírt sajtópályázat IV. fordulójára beérkezett legjobb négy írás olvasható, továbbá megtudhatjuk, összesítésben kik végeztek az első tíz helyen.

A judo rovatban a versenyekről készült beszámolóké a főszerep. Ezek közül első helyen áll a judo Európa-bajnokság, ahol magyar aranyérem is született. A judo mesterek nyílt magyar bajnokságáról készült beszámoló keretében interjú készült Cristiana Pallavicinoval, a WMJA (Judo Mesterek Világszövetsége) tavaly megválasztott elnökasszonyával. A legidősebbek versenye után pedig a diákolimpiák eredménylistáit közli a lap. Az 53. oldalon dr. Hetényi Antallal, a magyar judosport első olimpiai pontszerzőjével készült interjú. A rovatot hagyományosan a judosport hírei zárják.

A Magyar Budo legújabb száma megvásárolható az újságárusoknál, a budo sportboltokban, továbbá a keleti küzdősportok jelentősebb hazai versenyein is. A régebbi (48) lapszámok szintén beszerezhetők a jelentősebb budo sportboltokban, illetve a szerkesztőségben.

A szerkesztőség telefon és fax száma: (1)262-4254
E-mail: magyar.budo@t-online.hu
Honlap: www.magyarbudomagazin.hu és www.magyarbudo.hu