EDDIG MEGJELENT SZÁMAINK

A Magyar Budo 2007/3 szám tartalmából


Magyar Budo Magazin 2007/3 száma

A keleti küzdősportok és harci művészetek magazinja 2007/3 számának 3. oldalán közlik az egy éven át tartó négyfordulós sajtópályázat ünnepélyes díjátadását.

A budo rovatban "A japán harci művészet alapfogalmai" sorozat III. része olvasható.

A harci művészetek rovatban "A kard és a kardforgatás művészete" írás a IV. résszel folytatódik. Itt olvasható a Magyar Honvédség VI. amatőr kézitusa bajnokságáról készült beszámoló, valamint az "Élen a tanulásban, élen a sportban 2007" küzdősportos díjazottai.

A karate-do rovat a X. Budapest Open nemzetközi verseny beszámolójával indul, s a további tudósítások között arról is olvashatunk, hogy a Párizs - Dakar rali rutinos magyar párosa, Kis Sándor és Czeglédi Péter kisegítő csapatával együtt karate edzésekkel készül a januárban induló újabb nagy erőpróbára.

A kyokushin karate rovat ezúttal terjedelmesebb a szokásosnál. A hírek élén áll, hogy Furkó Kálmán nyugállományú ezredest, akinek meghatározó szerepe volt a kyokushin karate magyarországi meghonosításában és lendületes fejlődésében, Sólyom László köztársasági elnöktől megkapta a Magyar Köztársasági Arany Érdemkereszt kitüntetés katonai tagozatát. A továbbiakban lényegében valamennyi jelentős hazai kyokushin karate szervezetről bőven olvashatunk, így például a tavasszal megalakult magyarországi seibukai szervezetről is.

A shito-ryurovatban az International Hayashi-ha Shito-ryu Karate-do Federation megalakulásáról, a shotokan rovatban a sok magyar érmet hozó IJKA karate stílus nyílt Európa-bajnokságáról, a JKA shotokan oldalakon a szintén magyar sikerekkel zárult WSKA stílus világbajnokságról, a wadokarate rovatban a WUKO felnőtt világbajnokságon szerzett tizenhat magyar éremről kapunk információkat. A honto-ryu karate hírei után a 23 magyar éremmel fémjelzett IKGA goju-ryu Európa-bajnokságról olvasható rendkívül terjedelmes beszámoló. A goju-ryu és shorin ryu karate oldalak után ismét jelentkezik a nanbudo rovat, mely a hazai szövetség felejthetetlen élményeket jelentő edzőtáborairól tudósít.

A K-1 történetét felidéző írást befejező III. rész alatt található a legfrisebb hír, mely arról számol be, hogy az újoncnak számító Török Dániel személyében ismét magyar sportoló nyerte a K-1 Magyar Nagydíjat.

Az egyik legnézettebb oldalt valószínűleg a magazin szépségversenyének I. fordulójára benevezett csinos küzdősportos lányokról készült fotók jelentik. Szintén színes oldalon kapott helyet a sumo Európa-bajnokságon júniusban másodszor is aranyérmet nyert, s birkózásban olimpiai ezüstérmes Bárdosi Sándort bemutató írás, melyből megtudhatjuk, hogy a 30 esztendős sportember nagyon tudatosan készül az MMA-ban reá váró még keményebb küzdelmekre.

A kempo rovatban a Palota Szabadtéri Kupa kapott jelentős terjedelmet. Az aikido rovatban Pivony Attila shidoin legutóbbi Japánban tett útjáról nyilatkozott. A kendo oldalon a 15. Hungária Kendo Kupa, a sumo rovatban a Budapesten lebonyolított Európa-bajnokság kapott kiemelt terjedelmet. A kung-fu és a wushu rovatokban is több kiemelt figyelmet érdemlő, tanulságos cikk található.

Az ITF taekwon-do rovatban a magyarországi taekwon-do létrejöttének 30. évfordulója kapcsán rendezett ünnepség és a hozzá kapcsolódó profi pénzdíjas full-contact verseny áll a középpontban (a lap hátsó borítóján Harmat László 7. danos mester egyik látványos ugrása látható). A WTF taekwondo rovat vezető írása a budapesti kadet Európa-bajnokságról késazült beszámoló. Emellett Tóth Balázs világbajnoki bronzérmes sportolót is megismerhetjük.

A kick-box rovatban a legutóbbi világbajnokság áll a középpontban. Ezt követi a full-contact rovat, melyben bemutatkozik a hazánkban még kevésbé ismert kudo daido-jutsu szakág. A doce pares eskrima és a jiu-do rovatokat a "könyvespolc" követi, melyben egy új sorozat indul "Hogyan maradjunk életben a vadonban" címmel. Az "olvasóink oldalain" négy érdekes történetet olvashatunk. A lap vendége azúttal Simonyi Tamás, az első magyar űrtúrista öccse, a gyúrói repülőtér társtulajdonosa.

A judo rovat élén a négy magyar érmet hozó, s számunkra nagyszerűen sikerült riói világbajnokság áll, melyet a szintén szép magyar sikerekkel zárult ifjúsági Európa-bajnokság és a judo mesterek világbajnokságáról készült tudosítások követnek. Kiemelt terjedelmet kapott az egy évtizede a sportág élén álló dr. Tóth Lászlóval, a Magyar Judo Szövetség elnökével készült interjú. Természetesen most is számos információt találunk a judosport hírei között.

A Magyar Budo legújabb száma megvásárolható az újságárusoknál, a budo sportboltokban, továbbá a keleti küzdősportok jelentősebb hazai versenyein is. A régebbi (49) lapszámok szintén beszerezhetők a jelentősebb budo sportboltokban, illetve a szerkesztőségben.

A szerkesztőség telefon és fax száma: (1)262-4254
E-mail: magyar.budo@t-online.hu
Honlap: www.magyarbudomagazin.hu és www.magyarbudo.hu