EDDIG MEGJELENT SZÁMAINK

A Magyar Budo 2007/4 szám tartalmából


Magyar Budo Magazin 2007/4 száma

A keleti küzdősportok és harci művészetek magazinja 2007/4 számának 3. oldalán tudósítás olvasható a VIII. nemzetközi sportszakmai konferenciáról, amelyből néhány meglepő adatot is megtudhatunk.

A budo rovatban "A japán harci művészet alapfogalmai" sorozat IV. része olvasható.

A harci művészetek rovatban "A kard és a kardforgatás művészete" írás a V. résszel folytatódik, s itt található az összharcművészeti évadzáró gáláról készült fényképes tudósítás.

A karate-do rovat a WKF karate kadet és junior világbajnokságról készült beszámolóval indul, ahol egy bronzérmet és három ötödik helyezést értek el a magyar fiatalok. Ezt követik a karate diákolimpia elődöntőinek és döntőjének eredménylistái, valamint az ippon shobu karate magyar bajnokság és az IJKA karate nyílt országos stílusbajnokság eredményei.

A kyokushin karate oldalakon a seibukai szervezet, az IKO Matsushima Csoport, az NPO WKO Shinkyokushinkai szervezetek hírei találhatók.

A shito-ryu karate rovatban a 2008. április közepén Miskolcon megrendezésre kerülő első Hayashi-ha shito-ryu világbajnokságról kapunk tájékoztatást. A fudokan karate oldalon a stílus világbajnokságán szerzett bronzérem a legfontosabb hír. A JKA shotokan karate oldalak fő híre: az ESKA Európa-bajnokságon szerzett két bronzérem. Ezt követik a shotokan karate, IKGA goju-ryu, goju-ryu karate, wadokarate, shorin-ryu karate, Mitsuya-kai karate, honto-ryu karate oldalak, majd az aikido rovat hírei.

Sokan bizonyára szívesen nézegetik a Magyar Budo magazin szépségverseny második fordulójának képein szereplő csinos küzdősportos és harcművész lányok színes fotóit.

A kempo rovat oldalain a Magyar Kempo Szövetség dan-vizsgájáról és a Délvidék Kupa versenyről találunk képes beszámolókat, majd a zen bu kan kemposok világbajnokságon elért sikerei következnek.

A sumo rovat kiemelkedő híre: Bárdosi Sándor a hazai sportág történetében elsőként szerzett világbajnoki címet. A női mezőnyben Kálló Gyöngyi és Makai Erika állhatott fel a dobogóra.

A kendo oldal híre: az iaido Eb-n Mihalik Honor bronzérmet nyert.

A kung-fu rovat a wushu világbajnokság kétoldalas képes beszámolójával indul, melyet a fatshain wing chun kung-fusok legutóbbi sikerei, majd a nemzetközi chan wu bajnokság és a Kaqun Kupa kung-fu bajnokság beszámolói követnek.

A WTF taekwondo rovat vezető híre: a junior Európa-bajnokságon szerzett ezüst- és bronzérem. Ezt követik az ITF taekwon-do, a kick-box, thai box, MMA, jiu-do és kudo rovatok hírei.

A magazin vendége ezúttal Nagy Bandó András humorista, előadóművész, író.

A sport és egészség rovatban a Bécs - Pozsony - Budapest szupermaratoniról és a Mosolygó Kórház Alapítványról olvashatunk.

Az olvasók oldalán a magazin szépségversenyének díjairól kapunk részletes információt. Ezt a könyvespolc rovat követi.

A judo rovat az MJSZ 2008. évi eseménynaptárával indul, majd a magyar judo 100. évfordulója tiszteletére rendezett ünnepséggel (Sasaki Kupa) folytatódik. A jubileumon a japán csapat ellen elért kettős győzelemhez hasonlóan szép sikereket értek a fiatalabb versenyzők a junior Európa-bajnokságon és az U-23-as Európa-bajnokságon. A hazai versenyeredményeket most is a judosport hazai és nemzetközi rövid hírei zárják.

A Magyar Budo legújabb száma megvásárolható az újságárusoknál, a budo sportboltokban, továbbá a keleti küzdősportok jelentősebb hazai versenyein is. A régebbi (49) lapszámok szintén beszerezhetők a jelentősebb budo sportboltokban, illetve a szerkesztőségben.

A szerkesztőség telefon és fax száma: (1)262-4254
E-mail: magyar.budo@t-online.hu magyarbudo@gmail.com
Honlap: www.magyarbudomagazin.hu és www.magyarbudo.hu