EDDIG MEGJELENT SZÁMAINK

A Magyar Budo 2008/1 szám tartalmából


Magyar Budo Magazin 2008/1 száma

A keleti küzdősportok és harci művészetek magazinja 2008/1 számának 3. oldalán olvasható a Magyar Budo magazin szépségversenyének végeredménye (a győztest és a verseny főszponzorát a 2. oldalon láthatjuk). E hír alatt azt is megtudhatjuk: ki lehet a 2008. év harcművésze?

A budo rovatban "A japán harci művészet alapfogalmai" sorozat befejező része olvasható.

A harci művészetek rovatban "A kard és a kardforgatás művészete" írás a VI. résszel folytatódik, közben új sorozat is indul "Nindzsákról - mítoszok nélkül" címmel.

A karate-do rovat a Magyar Karate Szakszövetség évadzáró ünnepségéről készült tudósítással indul, s a 2008. évi kadet és junior Európa-bajnokság beszámolójával folytatódik, ahol egy ezüst- és egy bronzérmet, tovább egy ötödik helyezést értek el a magyar fiatalok.

A kyokushin karate oldalakon megismerhetjük a Tekeres SK húzóembereit, majd részletes beszámolót találunk a nagyszerű magyar sikereket (egy ezüst- és három bronzérmet) hozó IKO Matsushima Európa-bajnokságról. Bár a 29. oldalon található, de ide tartozik az április 12-én, a Dabas-Diego Sportcsarnokban sorra kerülő kyokushin (full-contact) karate országos bajnokság plakátja.

A shotokan karate rovatban az SKI Magyarország híreit olvashatjuk, majd megismerhetjük a tíz éves jubileumához érkezett Fortuna Karate SE-t és vezetőjét, Falusi Márton (elsősorban wado-ryus) mestert. A JKA Shotokan KSZ közérdekű híreit, tudósításait, idei versenynaptárát a 14-15. oldalon találjuk meg.

A shito-ryu karate rovatban a Budai Sport Iskolában folyó edzésekről készült fényképes riport.

A fudokan oldalon a március elsejei (Ercsiben rendezett) fudokan karate országos bajnokság eredményei vannak.

A wadokarate rovatban a stílus valamennyi szervezete számára nyitott IWKU Open nemzetközi versenyre és a Nacugasshuku 2008 nyári szemináriumra hívják fel elsődlegesen a figyelmet.

Az IKGA goju-ryu oldal a stílus magyarországi meghonosodásának 25. évfordulójára emlékezik. Ezúttal is van goju-ryu karate, kyusho, honto-ryu, shorin-ryu, Mitsuya-kai karate rovat, melyeket az aikido és a szumo oldalak követnek.

A K-1 rovatban választ kapunk arra, hogy "Mi is az a K-1?" Ezt a nagyszerű magyar sikerekkel, többszörös világbajnok vendégekkel fémjelzett, színes fotókkal illusztrált riport követi a K-1 Budapesten rendezett európai elődöntőjéről.

A kempo oldalak kiemelkedő témája a VI. Juhász Ferenc nemzetközi nyílt kempo emlékverseny.

A kyudo oldalon IV. résszel folytatódik az íjászat zen művészetéről szóló sorozat.

A wushu rovatban a Kaqun Shaolin kung-fu magyar bajnokságról és a májusban Szabadszálláson részlegesen megnyíló harcművészeti és küzdősport táborról olvashatunk.

A kung-fu oldalakon Lo Man Kam nagymester magyarországi edzőtáboráról, az április 26-án Szegeden sorra kerülő wing csun stílusbajnokság kiírásáról, majd kiemelt terjedelemben "A tradicionális harcmüvészetek eredetéről" találunk képekkel gazdagon illusztrált cikket.

A továbbiakban a WTF taekwondo, az ITF taekwon-do, kick-box, kudo és jiu-do szervezetek híreit, képes tudósításait olvashatjuk.

A magazin vendége ezúttal a kettős jubileumához érkezett Török Ádám, a Mini együttes alapítója, egyben a többszörös kyokushin karate Európa-bajnok, K-1 bajnok Dani édeasapja.

A sport és egészség rovatban a távol-keleti mozgásformákról készült cikk első részét olvashatjuk, melyet a könyvespolc rovat követ.

Az olvasók oldalán is a könyvismertetőké a főszerep, de megtaláljuk itt az Év fogyatékos sportolóiról közölt hírt és Németh Nyiba Sándor egyik versét.

Az 50. jubileumra tekintettel önálló rovatként, két oldalon közli a magazin az "Év sportolói"-t 1958-tól 2007-ig.

A judo rovat a 2008. évi Hungária Kupa nemzetközi (olimpiai kvalifikációs) verseny tudósításával indul, majd az idei esztendő első két hónapjának jelentősebb versenyeredményeivel folytatódik. Az 53. oldalon Nagysolymosi Sándorral, az 1984-es "ellenolimpia" aranyérmesével, a pekingi olimpiára készülő férfi judo válogatott szakágvezetőjével közöl interjút a magazin. A rovatot most is a judosport aktuális hírei, információi zárják.

A magazin hátsó borítóján Karacs Attila (K-1) és Bárdosi Sándor (MMA) győzelmeit láthatjuk.

A Magyar Budo legújabb száma megvásárolható az újságárusoknál, a budo sportboltokban, továbbá a keleti küzdősportok jelentősebb hazai versenyein is. A régebbi (50) lapszámok szintén beszerezhetők a jelentősebb budo sportboltokban, illetve a szerkesztőségben.

A szerkesztőség telefon és fax száma: (1)262-4254
E-mail: magyar.budo@t-online.hu magyarbudo@gmail.com
Honlap: www.magyarbudomagazin.hu és www.magyarbudo.hu