EDDIG MEGJELENT SZÁMAINK

A Magyar Budo 2008/2 szám tartalmából


Magyar Budo Magazin 2008/2 száma

A keleti küzdősportok és harci művészetek magazinja 2008/2 számának 2. oldalán látható a Magyar Budo magazin szépségversenyének első hat helyezettje (a győztest, Krassóvári Kittyt a címoldalon is láthatjuk). A szépségversennyel kapcsolatos tapasztalatok összegzése a 3. oldalon olvasható. S itt hívják fel az olvasók figyelmét, hogy már szavazhatnak a 2008. év budo sportolójára!

A budo rovatban új sorozat indult "Bushido - a szamurájok etikai kódexe" címmel.

A harci művészetek rovatban folytatódik "A kard és a kardforgatás művészete" sorozat. Szintén itt található a katonai közelharc táborról készült tudósítás (a fotón Növényi Norbert "küzd"), valamint a "Nindzsákról - mítoszok nélkül" című sorozat II. része.

A karate-do rovat a 2008 évi felnőtt Európa-bajnoksággal és a magyar karatékák külföldi sikereiről szóló hírekkel indul. Ezeket a miskolci shito-ryu világbajnokság, és karate Világkupa, a WKF karate egyéni magyar bajnokság, továbbá a XVII. Tempo Európa Kupa nemzetközi verseny és az Ercsiben megrendezett Ippon Shobu diákolimpia (ahol a Magyar Budo szépségversenyének ünnepélyes díjátadására is sor került) eredményei követik.

A kyokushin karate oldalakon megtudhatjuk, hogy július 5-én Yukio Nishida 7. danos mester vezetésével nyílt nemzetközi szemináriumot rendez a Magyar Kyokushin Karate Seibukai Szervezet. Shihan Furkó Kálmán, az MKKSZ elnöke a világszövetség vezetésétől megkapta a 7. dan övfokozatot, s változatlanul Európa élmezőnyébe tartozik a Tekeres SK (NPO WKO Shinkyokushinkai). Ugyanebben a rovatban megismerhetjük a Csepeli Padaván Sportegyesület (Oyama Karate Kyokushin Hungary) remek eredményeinek hátterét, továbbá az MTKKSZ versenyzőinek nemzetközi sikereit.

A shotokan karate rovatban megismerhetjük Dimény Anikót, a keleti küzdősportok és harci művészetek első magyarországi szépségversenyének harmadik helyezettjét. A JKA shotokan karate rovat legjelentősebb híre: 26 érmet szereztek a magyar fiatalok a JKA korosztályos Európa-bajnokságon.

A shito-ryu karate rovatban az ÁSE versenyzőinek legújabb nagy sikereiről közöl a magazin képes beszámolót.

A wadokarate rovatban Rostás Tibor 6. danos mesterrel, a Magyarországi Wado-ryu Karate Szövetség stílusvezetőjével készült interjú. Ezt követik a wado-kai és a honto-ryu karate rovatok.

A goju-ryu karate oldalon mutatja be a magazin a keleti küzdősportok és harci művészetek első magyarországi szépségkirálynőjét Krassóvári Kittyt, aki "udvarhölgyeihez" hasonlóan minden bizonnyal nemcsak külsejével, hanem a bajnokságokon és nemzetközi versenyeken elért győzelmeivel is kiérdemelte, hogy (most a szavazók véleménye alapján is) a dobogó tetejére állhasson.
Az IKGA goju-ryu oldalon immár XXV. epizóddal folytatódik a stílusalapító Gogen Yamaguchi életrajzi könyve.
A harmadik goju-ryu karate oldalon arról olvashatunk, hogy a budapesti Czabán Általános Iskolában már egy éve a tanrendben szerepel a karate oktatása.

A shorin-ryu és a Mitsuya-kai karate (augusztusban hanshi Mitsuya vezetésével ők is nemzetközi edzőtábort rendeznek) rovatokat a színes fotókkal illusztrált K-1 & MMA oldal követi, ahol a Shield Security által támogatott kiváló versenyzőkről kapunk friss információkat.

A magazin közepén ismét két színes oldalt kaptak a "megörökített pillanatok" fotói.

A kempo rovatban a VIII. Bicske Kupáról és a Palota Utánpótlás Kupáról kapunk információkat.

Ismét jelentkezett a nanbudo stílus, méghozzá remek külföldi sikerekrekről készült tudósítással.

Az aikido rovat középpontjában ezúttal legutóbbi és a nyáron rendezendő edzőtáborok állnak.

A kung-fu rovatban a shirayán vajramutthí és a fatshani wing chun stílusokról, valamint a nyílt regionális kung-fu bajnokságról olvashatunk.

A WTF taekwondo rovat fő témája az áprilisi felnőtt Európa-bajnokság, míg az ITF taekwon-donál a hatvani Európa Kupa kapott kiemelt terjedelmet.

Most is megtalálhatók a kick-box, a jiu-do, a kudo, a kyudo, a sport és egészség, a könyvespolc rovatok. Az "olvasóink oldalán" ezúttal a humor, valamint a más sportágak érdekesebb hírei kaptak kiemelt terjedelmet.

A judo rovat az idei Európa-bajnokság beszámolójával indul, s a judo mesterek nyílt magyar bajnokságával, a junior bajnoksággal és a judo diákolimpiák eredményeivel folytatódik. Az immár hagyományosan neves versenyzőket bemutató 53. oldalon ezúttal egy fiatal, de szintén többszörös bajnok, korábbi válogatott versenyzővel, a keleti küzdősportok és harci művészetek szépségversenyének "ezüstérmesével", Budai Anitával készült interjú.

A Magyar Budo legújabb száma megvásárolható az újságárusoknál, a budo sportboltokban, továbbá a keleti küzdősportok jelentősebb hazai versenyein is. A régebbi (51) lapszámok szintén beszerezhetők a jelentősebb budo sportboltokban, illetve a szerkesztőségben.

A szerkesztőség telefon és fax száma: (1)262-4254
E-mail: magyar.budo@t-online.hu magyarbudo@gmail.com
Honlap: www.magyarbudomagazin.hu és www.magyarbudo.hu