EDDIG MEGJELENT SZÁMAINK

A Magyar Budo 2008/3 szám tartalmából


Magyar Budo Magazin 2008/3 száma

A keleti küzdősportok és harci művészetek magazinja 2008/3 számának 2. oldalán Tímár László, a Pajzs Technológia tulajdonosa nyílt levélben hívja fel a figyelmet a 2009. október 2-4. között Budapesten megrendezendő első összkyokushin karate világbajnokság jelentőségére. S nemcsak szavakban áll a páratlan sportesemény szervezője, Brezovai Sándor mellé, de a leendő szponzoroknak is példát mutat a rendezvény támogatásában.

A budo rovatban folytatódik a "Bushido - a szamurájok etikai kódexe" című sorozat, mely témája ezúttal a bátorság, a merészség és a kitartás.

A harci művészetek rovatban "A kard és a kardforgatás művészete" sorozat VIII. része olvasható. A 4. és 5. oldalon közli a magazin azoknak a keleti küzdősportosoknak és harcművészeknek a listáját akik 2008-ban megkapták a "Jó tanuló - jó sportoló", illetve az "Élen a tanulásban, élen a sportban" díjakat. Szintén ebben a rovatban található a "Nindzsákról - mítoszok nélkül" című sorozat III. része, valamint két tudósítás a Balaton melletti edzőtáborok szervezésének lehetőségeiről.

A karate-do rovat a XI. Budapest Open nemzetközi verseny beszámolójával indul, s a hazai karateélet jelentős híreivel folytatódik.

A kyokushin karate oldalak élén részletesen tájékoztatást kapunk a 2009. őszén a Budapesten, a Papp László Sportarénában megrendezendő összkyokushin karate világbajnoksággal kapcsolatban. Ezt követik az Oyama Karate Kyokushin Hungary szervezet, a Tekeres SK és a Kyokushin Karate Seibukai Szervezet kiemelt hírei.

A shotokan karate rovatban az AJKA Shotokan Karate-do Szövetség és az IJKA Magyarország sportolóinak Európa-bajnokságokon elért sikereiről, kiemelt rendezvényeiről tudósít a lap. S ugyanitt megismerhetjük Pethő László feketeöves karate mestert, aki NB I-es labdarúgóból sikeres senior versenyző lett. A JKA shotokan karate rovatban a magyarországi szövetség kiemelt rendezvényeit találjuk.

A shito-ryu karate rovatban az AC-Sinus SE és az Arashi SC mutatkozik be.

Először jelentkezik a jundokan goju-ryu rovat, melyben a Fortuna KSE és a Céghmester Kupa nyílt goju-ryu országos bajnokság kapott kiemelt helyet. Az IKGA goju rovatban a szövetség magyarországi klubjait is megtalájuk, míg a goju-ryu karate oldalon Ogawa shihan goju-ryu karatéról megfogalmazott gondolatai érdemelnek kiemelt figyelmet.

A wadokarate rovatban képes összeállítás ad ízelítőt Rostás Tibor 6. danos mester szeptemberben megjelent újabb könyvéből, mely címe: "Rendőri közelharc".

A honto-ryu oldalon a Fighter KK nemzetközi edzőtáborairól, a Mitsuya-kai International oldalon a mátészalkai nemzetközi szemináriumról, a shorin-ryu rovatban a Chinen Kenyu shihan vezette nemzetközi edzőtáborról találunk képes tudósításokat.

A magazin középső színes oldalai Straub Katalin és Pethő László nemzetközi sikereit felidéző fotókkal indul, s a decemberi zen bu kan kempo szemináriumra és a XIII. Hanshi Kupára mozgósító képes információkat közli a magazin.

A kempo rovatban az első nyílt Erzsébet Szabadtéri Kempo Kupáról és a Palota Szabadtéri Kupáról kapunk információkat.

Az aikido rovat élén a MAAE szervezet életét várhatóan befolyásoló változások szerepelnek.

Először jelentkezik a Magyar Budoban a K-3 rovat, melyben megismerhetjük ennek az új szabályrendszerben rendezett versenyeknek a lényegét.

A kung-fu rovat élén a kung-fu magyar bajnokság döntőjének győztesei találhatók, majd a Magyar Fatshani Wing Chun Harcművészeti SE híreit olvashatjuk, benne egy újdonsággal, miszerint Budai István kung-fu mester vezetésével thai box edzések is lesznek Biatorbágyon.

A kyudo rovatban VI. résszel folytatódik "Az íjászat zen művészete" sorozat.

Az ITF taekwon-do rovatban a sportág idei diákolimpiája kapott kiemelt terjedelmet.

A WTF taekwondo rovatban a sportág olimpiai beszámolója, az egyetemi és főiskolai világbajnokságról készült tudósítás és a szövetség klublistája szerepel kiemelten.

A további oldalakon találjuk a kick-box junior és kadet világbajnokság beszámolóját, a muay thai box edzések helyeit és időpontjait, valamint a jiu-do edzéssel kapcsolatos információt.

A sport és egészség rovatban arra kapunk választ: "Miért a derék körül tárolja a zsírt szervezetünk?" A könyvespolc rovatban viszont a vadonban található növényi táplálékokról olvashatunk.

A magazin vendége ezúttal Gulyás György gyémántkoszorús pilóta, a magyar vitorlázórepülés történetének első távrepülő világbajnoka. Ehhez a témához kapcsolódóan közli a magazin a 2008. évi vitorlázórepülő nemzeti (magyar) bajnokságok eredményeit, valamint a vitorlázórepülés történetének magyar gyémántkoszorús (F-vizsgás) pilótáinak listáját. Ugyancsak itt olvashatunk a katonai helikopteresek országos baráti találkozójáról. Szintén ebben a rovatban emlékezik a magazin a tragikus hirtelenséggel elhunyt kétszeres olimpiai bajnok Kolonics Györgyre.

A judo rovat élén találjuk a pekingi olimpia judo versenyeiről készült beszámolót, melyet a több sikert és érmet hozó junior és ifjúsági Európa-bajnokságokról készül híradások és a hazai bajnokságok eredményei követnek. Ebben a lapszámban Flóri Miklós VII. danos mestert, a magyarországi veterán judosport atyját mutatja be a magazin.

A Magyar Budo legújabb száma megvásárolható az újságárusoknál, a budo sportboltokban, továbbá a keleti küzdősportok jelentősebb hazai versenyein is. A régebbi (52) lapszámok szintén beszerezhetők a jelentősebb budo sportboltokban, illetve a szerkesztőségben.

A szerkesztőség telefon és fax száma: (1)262-4254
E-mail: magyar.budo@t-online.hu magyarbudo@gmail.com
Honlap: www.magyarbudomagazin.hu és www.magyarbudo.hu