EDDIG MEGJELENT SZÁMAINK

A Magyar Budo 2009/3 szám tartalmából


Magyar Budo Magazin 2009/3 száma

A magazin 2009/3 számának 2. oldalán színes képekkel illusztrált tudósítást olvashatunk az augusztusi SHIELD Security K-1 magyar nagydíjról, ahol Bárdosi Sándor megszerezte a WPKC Európa-bajnoki övet. A 3. oldalon a lap hírt ad a 2009. évi Világjátékokról, melyen S. Kovács Ádám (karate) és Bárdosi Sándor (szumo) szerezték a magyar küldöttség két aranyérmét.

A budo rovatban VI. résszel folytatódik a "Bushido - a szamurájok etikai kódexe" című sorozat.

A harci művészetek rovatban "A fegyvertelen küzdőművészetek" sorozat IV. része (goju-ryu, shito-ryu, shorin-ryu karate stílusok) olvasható. Szintén ebben a rovatban található a "Nindzsákról - mítoszok nélkül" című sorozat VII. része. Ezt követi a Magyar Honvédség katonai kézitusa bajnokságáról készült tudósítás.

A karate-do rovatban a XII. Budapest Open nemzetközi karate verseny eredményeit közli a magazin.

A kyokushin karate rovatban az október 2-4. között nagy érdeklődéssel kísért sporttörténeti össz-kyokushin karate világbajnokság (All Kyokushin Karate World Tournament) beszámolója olvasható, melyről a magazin közepén két oldalon nagy számú színes fotót is láthatunk. Az IKO kyokushinkai rovatban a Hokusei shibu híreit és az aktív versenyzéstől ez év végén visszavonult Surán Judit egykori világbajnok sportolói pályafutását közli a lap.

A shidokan és a shito-ryu karate stílusok aktuális eseményeit az AJKA Shotokan Karate-Do Szövetség és az SKI Hungary sportolóinak a nemzetközi szervezeteik világbajnokságain elért sikereiről készült beszámolók követik, majd a Magyar JKA Karate Szövetség kiemelkedő rendezvényeiről kapunk tájékoztatást.

A wadokarate rovatban a Magyarországi Wado-ryu Karate Szövetség sportolóinak a WUKF felnőtt világbajnokságon elért sikereiről és a nyári nemzetközi edzőtáborról közöl a lap képes tudósítást.

Az IKGA goju-ryu rovatban a Magyar Goju-Kai Szövetség nyári edzőtáborai kaptak kiemelt terjedelmet.

A goju-ryu karate rovatban Fischer Mihály 4. danos karate mester eddigi 25 éves karate-pályája és a stílus-szövetség nyári edzőtábora (melyet Takeji Ogawa 9. danos mester vezetett) olvasható.

A Jundokan goju-ryu rovatban található az október 3-án lebonyolított Céghmester Kupa beszámolója és az egyéni győztesek eredménylistája.

A honto-ryu karate stílus híreit a Mitsuya-kai International rovat követi.

A középső színes oldalakon most is megtalálható a 21 szamuráj című könyv ismertetése, melyet (amint már jeleztük) két oldalon az össz-kyokushin karate világbajnokság képei követnek.

Az aikido rovatban a MAAE nyári edzőtábora, a kempo oldalon a Palota Szabadtéri-show Kempo Kupa beszámolója áll az első helyen.

A 2. oldalon közölt tudósításhoz csatlakozva, a 29. oldalon a K-1 MMA szabályrendszerét is megismerhetjük.

A szumo Európa-bajnokság, a kyudo (japán íjászat) és a kung-fu rovatokat a WTF taekwondo rovat követi, mely kiemelt írásai közé tartozik az Universiade 2009 és a koreai bemutató válogatott nagysikerű budapesti szereplése.

Az ITF taekwon-do oldalon megismerkedhetünk a létrejöttének 10. évfordulóját és új edzőtermét is ünneplő Sasok Taekwon-do Klubbal.

Most is megtalálhatók a kick-box, jiu-do, jujutsu, könyvespolc rovatok.

Bizonyára sokan felkapják a fejüket az olvasóink oldalain található cikket olvasva, mely felhívja a figyelmet arra, hogy Bezerédy Imre kuruc brigadéros egykor 72 párviadalt nyert, ami magasan túlszárnyalja a leghíresebb japán szamurájok rekorjait! Ugyanitt megtaláljuk három közismert harcművész verseit is. Ami egyben azt jelzi, hogy a legkeményebb harcművész mestereknek is van "egy másik oldaluk"...

A judo rovatban kiemelt helyet kaptak a világ- és Európa-bajnokságokról készült beszámolók, melyek minden esetben a magyar versenyzők kiemelkedő sikereiről is hírt adnak! Természetesen most is számos új információt találunk a sportággal kapcsolatban, nem csak "A judosport híreinél". Végül két szép topmodell lány fotója és a Fővárosi Nagycirkusz új műsorának ismertetője érzékelteti, hogy a magazin látóköre nem korlátozódik csak a dojok világára.

A Magyar Budo legújabb száma megvásárolható az újságárusoknál, a budo sportboltokban, továbbá a keleti küzdősportok jelentősebb hazai versenyein is. A régebbi (56) lapszámok szintén beszerezhetők a jelentősebb budo sportboltokban, illetve a szerkesztőségben.

A szerkesztőség telefon és fax száma: (1)262-4254
E-mail: magyar.budo@t-online.hu magyarbudo@gmail.com
Honlap: www.magyarbudomagazin.hu és www.magyarbudo.hu