EDDIG MEGJELENT SZÁMAINK

A Magyar Budo 2009/4 szám tartalmából


Magyar Budo Magazin 2009/4 száma

A magazin 2009/4 számának 3. oldalán ad hírt dr. Bencze József rendőr altábornagy, országos rendőrfőkapitány és dr. Mészáros János, a Magyar Karate Szakszövetség elnöke által aláírt együttműködési megállapodásról.

Ezúttal a lap elején kaptak helyet a magazin vendégeivel készült interjúk. A vendégek: Tömböl László mérnök vezérezredes, a Honvédelmi Minisztérium Honvéd Vezérkar főnöke és Növényi Norbert olimpiai és világbajnok.

A budo rovatban VII. résszel folytatódik a "Bushido - a szamurájok etikai kódexe" című sorozat.

A harci művészetek rovatban "A fegyvertelen küzdőművészetek" sorozat V. része (aikido) olvasható. Szintén ebben a rovatban található a "Nindzsákról - mítoszok nélkül" című sorozat VIII. része.

A karate-do rovat élén található a nagy magyar sikerrel zárult WKF kadet, junior és U21 világbajnokság beszámolója, melyet a sportág hírei, valamint az Ippon Shobu karate magyar bajnokság és a WKF karate diákolimpia eredményei követnek.

A kyokushin karate rovatban egy újabb nagy világverseny magyarországi rendezéséről kapunk hírt: 2011. októberében Budapesten, a Papp László Sportarénában rendezik meg a nyílt súlycsoport nélküli kyokushin karate világbajnokságot. Ezt az IKO Kyokushinkai szervezet rovata követi. A shidokan karate oldalon található az első össz-knockdown karate utánpótlás bajnokság eredménylistája.

A shito-ryu karate hírei után a JKA shotokan karate szervezet versenyei következnek, melyek közt első helyen áll az öt magyar érmet hozó ESKA Európa-bajnokságról készült képes tudósítás. A további shotokan karate oldalakon a Székesfehérvárott megrendezett AJKA-I Ippon Shobu Európa Kupa képes beszámolóját, majd az SKI és az IJKA magyarországi szövetségei híreit találjuk. Ugyanitt olvasható a 41 ország közel ezer versenyzője részvételével (és remek magyar sikerekkel) Egerben lebonyolított 17. SKDUN világbajnokság tudósítása.

A wadokarate a 2010. február 25-én megrendezésre kerülő IRM Rendészeti Karate Bajnokságra (tradicionális kumite és kata, full-contact sanda küzdelmek) hívják fel a figyelmet. A wadokai rovatban viszont már a magyarok által a stílus 2009. évi Európa-bajnokságán elért kiemelkedő eredményeiről (27 érem) olvashatunk.

Az IKGA goju-ryu oldalon a Magyar Goju-Kai Szövetség versenyzői által a stílus világbajnokságán szerzett 16 érem történetét idézi fel az szakmai rovatvezetője.

A goju-ryu karate Harsányi László sensei Szlovákiában és Sri Lankán tartott sikeres szemináriumairól és az egyik legeredményesebb magyar karate klub, a Dynamic újabb sikereiről kapunk tájékoztatást.

A Jundokan goju-ryu rovatban ezúttal Ardai Attilát, a Céghmester vállalkozást segítő csoport vezetőjét, a Fortuna SC fő támogatóját, a klub egyik vezetőjét mutatja be a magazin.

A honto-ryu karate és a Mitsuya-kai International rovatokban elsősorban az edzések elérhetőségei vannak a középpontban, míg a kempo rovat első oldalán a január végi Kempo Európa Kupa versenyre hívják fel a figyelmet. A zen bu kan kempo sportszervezet oldalának érdekessége, hogy az októberi Hanshi Kupa versenyen először vettek részt katonák a Magyar Honvédség képviseletében.

Most is megtalálható az aikido rovat, melyet a több éves szünet után ismét jelentkező közelharc-kézitusa oldal követ.

Az ITF taekwon-do oldalon megkezdődött a magyar szövetség klubjainak ismertetése. A WTF taekwondo rovatban az olimpiai sportág világ- és Európa-bajnokságai kaptak kiemelt terjedelmet.

A kung-fu rovatban a nyílt nemzetközi Chan Wu tradicionális kung-fu és wushu bajnokság szerepel az élen, melyet a kiskunlacházi országos bajnokság képes beszámolója követ.

Most is megtalálhatók a kick-box, jujutsu, jiu-do rovatok.

Az "olvasóink oldalán" közli a magazin Rostás Tibor indiai útibeszámolóját, Mészárovics György 15.000. ejtőernyős ugrásának hírét, és itt olvasható a sokak számára minden bizonnyal nagy érdeklődésre számító írás Bíró András Zsoltról, a kurultáj főszervezőjéről.

A judo rovat a Magyar Judo Szövetség 2010. évi eseménynaptárával indul és a junior világbajnokság, a veterán Európa-bajnokság, az U23-as Európa-bajnokság beszámolóival folytatódik. A számos hír egyike arról tudósít, hogy ismét Budapesten járt Nagamiya professzor, a judo magyarországi megismertetőjének, Sasaki Kichisaburonak az unokája, aki magával hozta nagyapja "Djudo" című könyvének Japánban újonnan kiadott magyar nyelvű könyvének több példányát. Végül színes fotókkal készült tudósítás számol be az atlantai judo masters VB magyar eredményeiről.

A Magyar Budo legújabb száma megvásárolható az újságárusoknál, a budo sportboltokban, továbbá a keleti küzdősportok jelentősebb hazai versenyein is. A régebbi (57) lapszámok szintén beszerezhetők a jelentősebb budo sportboltokban, illetve a szerkesztőségben.

A szerkesztőség telefon és fax száma: (1)262-4254
E-mail: magyar.budo@t-online.hu magyarbudo@gmail.com
Honlap: www.magyarbudomagazin.hu és www.magyarbudo.hu