EDDIG MEGJELENT SZÁMAINK

A Magyar Budo 2010/1 (tavaszi) szám tartalmából


Magyar Budo Magazin 2010/1 száma

A magazin 2010/tavaszi számának 3. oldalán beszámolót olvashatunk a X. nemzetközi sportszakmai konferenciáról, mely témája "A sportfinanszírozás helyzete és a sport társadalmi hatásai" volt.

A budo rovatban VIII. résszel folytatódik a "Bushido - a szamurájok etikai kódexe" című sorozat.

A harci művészetek rovatban "A fegyvertelen küzdőművészetek" sorozat VI. részét (aikido 2.) közli a lap. SSzintén ebben a rovatban található a "Nindzsákról - mítoszok nélkül" című sorozat IX. része. Ezt a budapesti és a székesfehérvári harcművészeti fesztiválokról készült tudósítások követik.

A karate-do rovat az MKSZ évadzáró ünnepségének ismertetésével indul, és a szakszövetség 2010. évi eseménynaptárával folytatódik. A szép sikerhez (egy arany- és két bronzérem) méltó terjedelmet kapott a 2010. évi kadet, junior és U21-es EKF Európa-bajnokság beszámolója. Ehhez kapcsolódik az IKO Matsushima Európa-bajnokságról közölt tudósítás, amely szintén magyar EB-aranyéremről ad hírt.

Jelentőségének megfelelő helyet kapott a wadokarate rovatban közölt IRM karate bajnokság, mely immár pontszerző versenynek számít, s azon a japán nagykövet és az országos rendőrfőkapitány is megjelent.

Az IKO kyokushinkai rovatban a Hokusei shibu híreit és a Kiyosumi Dojo alapítójának és vezetőjének három évtizedes sportpályafutását közli a lap.

A shito-ryu karate oldalon a 20 éves jubileumát és új dojojának avatását találjuk.

A shotokan karate rovatban az AJKA Shotokan Karate-Do Szövetség, az SKS karate szövetség és az SKI Hungary tevékenységéről, kancho Hirokazu Kanazawa (10. dan) májusban Budapesten tartandó edzőtáboráról olvashatunk információkat. A folytatásban a Magyar JKA Karate Szövetség válogatottjának Gichin Kupán elért sikeréről és kiemelkedő rendezvényeiről kapunk tájékoztatást.

A Jundokan goju-ryu rovatban a soron következő X. nyílt kushido utánpótlás országos bajnokságra hívják fel a figyelmet.

A goju-ryu karate rovatban a decemberi szemináriumról, a 15 éve megalakult Seizan Karate-Do SE által rendezett X. Halom Kupáról, és a Dynamic KSE újabb sikereiről olvashatunk.

Az IKGA goju-ryu rovatban folytatódik Gogen Yamaguchi (10. dan), a goju-ryu stílus alapítója könyvének közlése, valamint megtaláljuk a Magyar Goju-Kai Szövetség legfrissebb híreit.

A színes oldalakon a Shuhari Dojoról, a Budapesti harcművész fesztiválról és a VIII. Juhász Ferenc kempo emlékversenyről találunk színes fotókat, továbbá a Harcművészek az Egészséges Gyerekekért Mozgalom céljára hívják fel az olvasók figyelmét.

Most is megtalálhatók a Honto-ryu karate és a Mitsuya-kai International hírei.

Részletes tudósítás olvasható a K-1 Budapest GP februári mérkőzéseiről, valamint informálódhatunk a K-3 bajnokság áprilisi döntőiről.

A kempos híreket az aikido, kendo és kyudo rovatok követik.

A kung-fu oldalon a kung dinamikájáról olvashatjuk az I. részt. Ezt a Magyar ITF taekwon-do Szövetség klublistájának első csoportjának ismertetése követi.

A WTF taekwondo rovat élén a hazai szövetség 20 éves jubileuma szerepel, melyet az orosz kettlebell challenge magyarországi megjelenése és a Pető Intézetben készült riport, valamint az NSSZ "Év sportolója" díjainak átadásáról készült tudósítás követ.

Ismét jelentkezik a hapkido rovat, melyben megismerkedhetünk a Magyar Do Am Hapkido Szabadidősport Szövetséggel.

Továbbra is megtalálhatók a kick-box, a jiu-do és a jujutsu rovatok.

A lap vendége ezúttal Szél Pál IV. danos judomester és önvédelem szakértő, akinek kalandos életútjából kaphatunk ízelítőt.

Az olvasóink oldalán megtudhatjuk, kik voltak 2009-ben az "Év sportolói" a sportújságírók szavazatai alapján, valamint azt, hogy idén volt a magyar repülés születésének 100. évfordulója, melyet júliusban a katonai repülés centenáriuma fog követni. Ebben a számban is helyet kaptak a keleti küzdősportok és harcművészetek ismert mesterei által írt versek. A judo rovatban a szerkesztőség elkezdte a Magyar Judo Szövetség klubjainak, szakosztályainak elérhetőségét közölni (az első 56-ét). A versenyek közül kiemelkedik a Hungária Kupa nemzetközi női versenyének ismertetése, mely keretében kitüntetéseket és adományozott magas dan-fokozatokat is átadtak az MJSZ vezetői. "A judosport híreit" ezúttal főleg a sportággal kapcsolatos színes pillanatképek teszik szemléletessé.

Ezúttal sem hiányoznak a csinos topmodell lányok fotói, sőt beszámolót olvashatunk a rendőrnők szépségversenyéről, melyet március 29-én a fegyveres lányok "formás" vetélkedése követ - erre még küzdősportos lányok is jelentkezhetnek! Továbbá megtaláljuk a Fővárosi Nagycirkusz új műsorának ismertetőjét is: "Úton a bohóc" címmel.

A magazint színes, eseménydús 2010-es karatés naptár zárja a hátsó borítón.

A Magyar Budo legújabb száma megvásárolható az újságárusoknál, a budo sportboltokban, továbbá a keleti küzdősportok jelentősebb hazai versenyein is. A régebbi (58) lapszámok szintén beszerezhetők a jelentősebb budo sportboltokban, illetve a szerkesztőségben.

A szerkesztőség telefon és fax száma: (1)262-4254
E-mail: magyar.budo@t-online.hu magyarbudo@gmail.com
Honlap: www.magyarbudomagazin.hu és www.magyarbudo.hu