EDDIG MEGJELENT SZÁMAINK

A Magyar Budo 2010/2 (nyári) szám tartalmából


Magyar Budo Magazin 2010/2 (nyári) száma

A magazin 2010/nyári számának 2. oldalán színes fotókkal hívják fel a figyelmet a topmodell szakmára, illetve az MBTA testőrképző tanfolyamaira. A 3. oldalon a küzdősportok terén is kiemelkedő munkát végzett sportemberek magas kitüntetéséről számol be a lap.

A budo rovatban IX. résszel folytatódik a "Bushido - a szamurájok etikai kódexe" című sorozat.

A harci művészetek rovatban "A fegyvertelen küzdőművészetek" sorozat VII. (befejező) részét olvashatjuk. Szintén ebben a rovatban található a "Nindzsákról - mítoszok nélkül" című sorozat X. része. Ezt a miskolci harcművészeti fesztiválról és a WTKA Európa Kupáról készült tudósítások követik. Jelentőségét kifejező terjedelemben olvashatunk a Harcművészek az Egészséges Gyermekekért Mozgalom (HEGYEM) céljairól, felhívásáról a 8. és az 55. oldalakon!

A karate-do rovat az EKF felnőtt Európa-bajnokságról, S. Kovács Ádám bronzérméről tudósító beszámolóval indul. Ezt követik a WKF karate egyéni magyar bajnokság, az Ippon Shobu diákolimpia és a kushido országos bajnokság eredménylistái.

A kyokushin karate rovat élén található a huszadszor megrendezett Szolnok Kupa nyílt országos bajnokság tudósítása.

Az IKO kyokushinkai oldalakon a stílusszervezet kata magyar bajnokságáról, valamint a Shinju-kai Kupáról és a Japánban járt csapat edzőtáborozásáról, a tokyoi versenyen elért sikeréről kapunk tájékoztatást.

A shito-ryu karate rovat vendége Cecilia Björner, a Svéd Királyság budapesti nagykövete, aki Magyarországon is aktívan gyakorolja a Hayashi-ha shito-ryu karatét.

A fudokan karate oldalon a szövetség országos bajnokságának eredményét közli a magazin.

A shotokan karate rovatban az AJKA Shotokan Karate-Do Szövetség WUKF karate Európa-bajnokságon elért sikere érdemel kiemelt figyelmet. Ezt követi az SKS-SKDUN Szövetség hevesi és maklári karatékáinak bemutatkozása. Ugyancsak képes beszámolót találunk az SKI Magyarországi Szervezete által kancho Hirokazu Kanazawa (10. dan) és a fia sensei Nobuaki Kanazawa (6. dan) vezetésével lebonyolított nemzetközi edzőtáborról, valamint a KaiSei egyesület által szervezett MVM Partner Harcos Társak Kupa verseny újszerű szerepéről.

A JKA shotokan karate oldalakon is a versenyeredmények kapták a legnagyobb terjedelmet. Ezek közül kiemelkedik a JKA karate Európa-bajnokság, ahol a magyarok három arany-, négy ezüst- és három bronzérmet szereztek. A korosztályos EB-n viszont még ezt is túlszárnyalták a Magyar JKA Szövetség fiataljai, akik 28 éremmel tértek haza Prágából.

A wadokarate rovatban most a XV. Széki Kupáról közölnek képes beszámolót.

A goju-ryu karate rovatban Takeji Ogawa shihan szemináriumairól, az EGKF Európa-bajnokságon szerzett nyolc éremről és immár hagyományosan, a Dynamic KSE újabb sikereiről olvashatunk.

A Jundokan goju-ryu rovatban ezúttal a Fortuna KSE edzéseit közli a lap, de itt találhatók a remek magyar sikerekkel zárult nemzetközi bírói vizsgáról és a Balaton Karate Kupa nyílt nemzetközi versenyről készült tudósítások is.

Az IKGA goju-ryu rovatban a Budo Fight Kupa eredményei kapták a legnagyobb terjedelmet.

A Honto-ryu karate és a Mitsuya-kai International legújabb hírei után ismét olvashatunk a magyar nanbudosok sikereiről is.

A színes oldalakon a Shotokan KS SKDUN instruktorképző tanfolyamáról és egri edzőtáboráról, a Fővárosi Nagycirkusz aktuális programjáról, továbbá a Magyar Budo magazin főszerkesztője által biztosított jutalom sétarepülésekről készült képeket is megtaláljuk. Ugyancsak itt kapott helyet a Budapesten megrendezett II. IJF masters világbajnokság emlékezetes pillanatait felidéző képekből készült válogatás.

A kempo rovatban négy versenyeredmény is található, melyek közül kiemelkedik a Harkovban nagyszerű magyar sikerekkel zárult IKKKF világbajnokság.

Az aikido oldalon az edzőtáborokkal kapcsolatos beszámolók mellett újdonságnak számít, hogy hamarosan a férfi önvédelem tanfolyam is elindul.

A ketrecharc rovatot a szintén újonnan induló RKSZ oldala követi, melyben dr. Komáromi István nyá. rendőr dandártábornokkal, a Rendészeti Kiképzők Szövetsége tiszteletbeli elnökével készített interjút a magazin főszerkesztője.

A K-1 rovatban az It´s Showtime 2010 verseny beszámolója olvasható, melyet a kézitusa rovat követ.

A magyar sikereket közreadó hapkido oldal után a hazai ITF taekwon-dosok Európa-bajnokságon elért sikereiről olvashatunk.

A WTF taekwondo rovat legjelentősebb írásai az ifjúsági olimpiai kvalifikációs versenyről és a felnőtt Európa-bajnokságról tudósítanak.

Ezúttal is megtalálhatók a kung-fu, a kick-box, a jujutsu és jiu-do rovatok, valamint a számos érdekességet tartalmazó "olvasóink oldalak".

A judo rovat a Magyar Judo Szövetség klubjainak, szakosztályainak második felét ismerteti. Természetesen kiemelt terjedelmet kapott a nagyszerű magyar sikerekkel zárult Budapesten megrendezett II. veterán judo világbajnokság , valamint a kata világbajnokság, a nyílt masters judo magyar bajnokság, a rendkívül eredményes 2010. évi Európa-bajnokság.

A magazin hátsó borítójának főszereplője: Növényi Norbert olimpiai bajnok birkózó, kick-box világbajnok, WFCA MMA világbajnok.

A Magyar Budo legújabb száma megvásárolható az újságárusoknál, a budo sportboltokban, továbbá a keleti küzdősportok jelentősebb hazai versenyein is. A régebbi (59) lapszámok szintén beszerezhetők a jelentősebb budo sportboltokban, illetve a szerkesztőségben.

A szerkesztőség telefon és fax száma: (1)262-4254
E-mail: magyar.budo@t-online.hu magyarbudo@gmail.com
Honlap: www.magyarbudomagazin.hu és www.magyarbudo.hu