EDDIG MEGJELENT SZÁMAINK

A Magyar Budo 2010/3 (őszi) szám tartalmából


Magyar Budo Magazin 2010/3 (őszi) száma

A magazin 2010/őszi számának 2. oldalán a Fővárosi Nagycirkusz új (január 2-ig látható) műsorára hívják fel a figyelmet.

A 3. oldalon az Életfa chi-kung egészségnapon szervezett World Record-kísérlet sikeréről számol be a lap. A budo rovatban X. résszel folytatódik a "Bushido - a szamurájok etikai kódexe" című sorozat.

A harci művészetek rovatban a Magyarországi Harci Művészetek Össz-szövetsége tisztújító közgyűléséről, a küzdősportok pekingi világjátékáról tájékozódhatunk. Ezeket a tudósításokat követi a "Nindzsákról - mítoszok nélkül" című sorozat XI. és a "Harcművészetek kialakulása Koreában" című írás első része.

A karate-do rovatban közlik az MKSZ WKF karate válogatottja új edzőinek kinevezését, továbbá a Széf-97 Kupa XIII. Budapest Open nemzetközi verseny eredményeit.

A kyokushin karate oldalakon megismerhetjük az MKKSZ új branch chiefjét, Kálóczi József 4. danos mestert, majd az IKO kyokushinkai stílusszervezet híreiből kapunk ízelítőt.

A shito-ryu karate rovatban az ÁSE nyári edzőtáboráról és az egyesület svédországi látogatásáról, az ottani versenyen elért eredményeiről számolnak be.

A shotokan karate rovatban az AJKA Shotokan Karate-Do Szövetség WUKF gyermek-, kadet és junior karate világbajnokságon elért sikere, valamint Sáfár László sensei jubileumi írása, az IJKA stílus karate Európa-bajnoksága, az SKS-SKDUN Hungary Karate Szövetség hírei érdemelnek kiemelt figyelmet.

A JKA shotokan karate oldalon a Budapest Gasshuku 2010 és az Atarashii Kupa verseny eredményeit találjuk.

A IKGA goju-ryu oldalon a Magyar Goju-kai Karate-do Szövetség nyári táborai és klublistája kaptak helyet.

A goju-ryu karate rovatban a Portugáliában lebonyolított stílus világbajnokságon Dynamic KSE versenyzői által elért szép sikerekről, valamint a szövetség nyári táborairól olvashatunk.

A Shotokan karate oldalakon is a versenyeredmények kapták a legnagyobb terjedelmet. Ezek közül kiemelkedik a JKA karate Európa-bajnokság, ahol a magyarok három arany-, négy ezüst- és három bronzérmet szereztek. A korosztályos EB-n viszont még ezt is túlszárnyalták a Magyar JKA Szövetség fiataljai, akik 28 éremmel tértek haza Prágából.

A Jundokan goju-ryu rovatban ezúttal a Fortuna KSE edzéseit és nemzetközi sikereit közli a lap.

A Honto-ryu karate oldalon a stílus szövetség montenegrói nyári táboráról és a fóti edző-továbbképzésről találunk képes beszámolókat.

A Wadokarate rovatban a Yokohamában tett rendkívül hasznos látogatás képei, valamint a Josuikai Kupán elért siker és a Japánban szerzett tapasztalatok kaptak kiemelt terjedelmet.

Az aikido oldalon a MAAE technikai vezetőjével készült érdekes interjút olvashatjuk.

A színes oldalak a brazil jiu-jitsu és submission grappling szeminárium képeivel indulnak, majd ízelítőt kapunk egy lakótelepi sportnap hangulatából. A lapból most sem hiányoznak a "Megörökített pillanatok".

A kempo rovatban három verseny eredménye (az egyik képekkel is), valamint a központi edzőtábor rövid beszámolója található.

A kung-fu rovat ezúttal nagyon szerény helyet foglal el a magazinban, de a WCKA kung-fu világbajnokságon elért magyar sikerek mégis naggyá tették.

A Rendészeti Kiképzők Szövetsége oldalán képes beszámolót találunk a fóti gyermekváros lakói részére szervezett nagyszerű "ajándék napról" melyen a harcművészek mellett a fiatalok körében különösen népszerű énekesek is felléptek.

A kivételesen három oldal terjedelmű WTF taekwondo rovat az U21 Európa-bajnokságról készült tudósítással, és egy kiemelkedő sikerrel - Kotsis Edina aranyérmének hírével indul.

A hapkido oldalon Bang Kyung Won 8. danos hapkido és 7. danos taekwondo mester magyarországi látogatása kapcsán készült interjút és a hódmezővásárhelyi nagy sportágválasztó képeit találjuk.

Az ITF taekwondo rovat fő témája a budapesti nemzetközi instruktorképző szeminárium, melyen három 9. danos nagymestertől tanulhatott a 18 országból érkezett 160 fekete öves mester.

Az brazil jiu-jitsu oldalon az egyik leghatékonyabb önvédelmi sportág technikai repertoárjából, sajátosságaiból kapunk információkat.

Először jelentkezik a Grappling a rovat, s mindjárt a 2010. évi grappling világbajnokság magyar sikereivel.

Ezúttal is megtalálhatók a jujutsu és jiu-do rovatok.

A könyvespolc rovatban egy magyar karate mester által írt izgalmas krimire hívjuk fel a figyelmet. Annál is inkább, mert a keleti küzdősportokban és harcművészetek területén jól tájékozott szerző a budo szellemiségét remekül beleszőtte a cselekménybe.

Az "olvasóink oldala" bő terjedelemmel és most is számos érdekes és hasznos információval, olvasnivalóval jelentkezik.

A judo rovat a Japánban rendezett világbajnokság beszámolójával és egy örömteli hírrel, Mészáros Anett ezüstérmével indul. Szintén terjedelmes beszámolót olvashatunk a junior Európa-bajnokságról és a három magyar éremmel zárult ifjúsági Európa-bajnokságról. A továbbiakban a diákolimpiák eredményei kapták a kiemelt terjedelmet.

A magazin hátsó belső borítóján belső borítóján újabb szép topmodellekkel találkozhatunk. Ugyanitt láthatjuk a Bugac pusztán megtartott III. magyar törzsi gyűlésen készült, népünk régmúltját felidéző képeket. A magazin hátoldalát az immár tíz esztendeje olimpiai sportágként szereplő WTF taekwondo akcióképei színesítik.

A Magyar Budo legújabb száma megvásárolható az újságárusoknál, a budo sportboltokban, továbbá a keleti küzdősportok jelentősebb hazai versenyein is. A régebbi (60) lapszámok szintén beszerezhetők a jelentősebb budo sportboltokban, illetve a szerkesztőségben.

A szerkesztőség telefon és fax száma: (1)262-4254
E-mail: magyar.budo@t-online.hu magyarbudo@gmail.com
Honlap: www.magyarbudomagazin.hu és www.magyarbudo.hu