EDDIG MEGJELENT SZÁMAINK

A Magyar Budo 2010/4 (téli) szám tartalmából


Magyar Budo Magazin 2010/4 (téli) száma

A magazin 2010/tél számának 2. oldalán ezúttal két testvér topmodell tekint az olvasókra. Ugyanitt hívja fel a figyelmet a Sporttemplom, hogy új helyszínen, új arculattal várják az edzeni szándékozó fiatalokat és az idősebb generáció képviselőit a jól felszerelt edzőtermekben.

A budo rovatban XI. résszel folytatódik a "Bushido - a szamurájok etikai kódexe" című sorozat.

A harci művészetek rovatban a "Harcművészetek kialakulása Koreában" című írás második részét olvashatjuk. Ezt a "Nindzsákról - mítoszok nélkül" című sorozat XII. része követi.

A karate-do rovat a WKF karate világbajnokság beszámolójával (S. Kovács Ádám bronzérmet nyert) indul. Itt találhatók az Ippon Shobu diákolimpia és a WKF karate diákolimpia eredménylistái.

A kyokushin karate rovatban a knock-down karate utánpótlás bajnokság beszámolója után megismerhetjük Kínyó Zsolt karatékát, aki sensei Kálóczi József tanítványa és többszörös Guinness-rekorder. Az IKO kyokushinkai stílusszervezet hírei közt olvashatjuk, hogy Halász Károly levizsgázott 5. danra, egyben shihan lett, tanítványai pedig érmeket szereztek az IKO Európa-bajnokságon.

A shito-ryu karate rovatban az ÁSE két klubjáról kapunk híreket.

A shotokan karate rovatban az SKI Magyarország Szervezet hírei, az SKS-SKDUN világbajnokság magyar vonatkozású eredményei, az IJKA nyílt országos karate stílusbajnokságról készült beszámoló, az AJKA Shotokan Karate-Do Szövetség hírei, majd a JKA Shotokan KSZ őszi versenyeinek eredményei találhatók.

A fudokankarate rovatban az Ercsiben lebonyolított Mikulás Kupa eredményeit közli a magazin.

A goju-ryu karate oldalakon megismerhetjük Harsányi Ildikó 4. danos mestert, valamint a Dynamic KSE sportolóinak idei sikereit.

Az IKGA goju-ryu oldalon a szövetség utánpótlás bajnokságának első fordulójáról, valamint a macskák és a legyőzhetetlennek tűnő patkány összecsapásainak fejleményeiről és tanulságáról olvashatunk.

A Jundokan goju-ryu rovatban a Fortuna KSE sikeres évzárása a kiemelt téma.

A honto-ryu karate oldalon a Fighter KSE legeredményesebb karatékáival találkozhatunk.

A wadokai karate rovatban a Magyar Wadokai Karate Szövetség versenyzői által a XXXVIII. wadokai Európa-bajnokságon elért eredmények kaptak kiemelt terjedelmet.

Az aikido oldalon a MAAE híreit olvashatjuk.

A színes oldalak az SKS-SKDUN Shotokan Karate Szövetség 2010. évi világbajnokságán készült fotókat láthatjuk, melyet a létrejöttének 60. évfordulójához érkezett Baross Imre Artistaképző SZKI és Szakiskola felvételi felhívása követ.

A kempo rovat színes képekkel illusztrálva mutatja be a Budajenőn folyó kempo, ökölvívó és birkózó edzéseket. A folytatásban a Magyar Kempo Szövetség versenyzői által elért eredményeket találjuk.

A kung-fu rovatban a távolkeleti mozgásformákat ismertető cikk első része olvasható.

A szumó beszámol a magyar sportolók remek világbajnoki szerepléséről, majd a thai box és a Cane de Combat sportágak hírei következnek.

A WTF taekwondo rovat az ötödik poomsae világbajnokságról készült beszámolóval indul, a nyílt magyar poomsae bajnoksággal folytatódik, és a megalakulásának 15. évfordulójához érkezett BHSE taekwondo szakosztály által megtett út felidézésével zárul.

A ITF taekwon-do rovat ezúttal a szokásosnál szerényebb terjedelmet foglal el (lapzártáig nem érkezett meg a jelzett cikk). Ezt követi a jujutsu rovat, melyben együttműködésre hívják fel a figyelmet.

A hapkido oldalon a koreai eredetű sportág sajátosságait ismertetik. Itt találhatók a Magyar Do Am Hapkido Szövetség klubjainak elérhetőségei is.

A Rendészeti Kiképzők Szövetsége oldalán a szebbik nem képviselői vonzzák (elsősorban a férfi) olvasók tekintetét, mivel most a fegyveres lányok szépségversenyéről számolnak be a rendezvény szervezői.

A brazil jiu-jitsu oldalon az egyre népszerűbbé váló sportág kialakulását, edzéseinek helyeit ismerteti a lap.

A kick-box versenyek eredményei közül kettő fért a magazin által biztosítható terjedelembe, melyhez a 25 éves Király Team Kick-box Akadémia példamutató kezdeményezése csatlakozik.

A K-1 rovatban Török Dániel IKBO Európa-bajnoki sikeréről olvashatunk.

A jiu-do oldalon a szövetség megalakulásának 15. évfordulója és a tisztújító közgyűlésről készült beszámoló található.

A lap vendége ezúttal Balázs Gyula, a családon belüli erőszak ellensége.

A könyvespolc rovatban megismerhetjük az "Élni vagy pokolra jutni" című könyv szerzőjét, Joseph MacLeodot, azaz Kovalik József profi kaszkadőrt, kyokushin karate mestert, és egy részletet is olvashatunk a budo szellemiségét remekül tükröző, izgalmas és fordulatos regényből. Ami nem csupán szórakoztató, de tanulságos is.

Az "olvasóink oldala" most is számos hasznos információval, szórakoztató olvasni valóval és több verssel jelentkezik.

A judo rovat a Magyar Judo Szövetség 2011. évi versenynaptárával indul. Ezt követik a junior világbajnokságról (két magyar bronzérem), a felnőtt I. osztályú országos bajnokságról, az U23 Európa-bajnokságról (két arany- és egy ezüstérem!) készült beszámolók, valamint a hazai egyéni és csapatbajnokságok eredményei. A judosport hírei mellett megtalálhatók a veterán (masters) Európa-bajnokság magyar eredményei is.

A magazin hátsó borítóján a WTF taekwondo akcióképei láthatók.

A Magyar Budo legújabb száma megvásárolható az újságárusoknál, a budo sportboltokban, továbbá a keleti küzdősportok jelentősebb hazai versenyein is. A régebbi (61) lapszámok szintén beszerezhetők a jelentősebb budo sportboltokban, illetve a szerkesztőségben.

A szerkesztőség telefon és fax száma: (1)262-4254
E-mail: magyar.budo@t-online.hu magyarbudo@gmail.com
Honlap: www.magyarbudomagazin.hu és www.magyarbudo.hu