EDDIG MEGJELENT SZÁMAINK

A Magyar Budo 2011/2 (nyári) szám tartalmából


Magyar Budo Magazin 2011/2 (nyári) száma

A magazin 2011/nyári számának 2. oldalán a Magyar Karate Szakszövetség április 15-i tisztújító közgyűlésén megválasztott elnökség tablóját közlik.

A 3. oldalon visszatekintés olvasható a Magyar Budo magazin és szellemi elődje létrejöttének 20. évfordulójáról.

A budo rovatban XIII. résszel folytatódik a "Bushido - a szamurájok etikai kódexe" című sorozat.

A harci művészetek rovatban a "Nindzsákról - mítoszok nélkül" című sorozat XIV. része olvasható.

A karate-do rovat első írása az MKSZ tisztújító közgyűléséről számol be. Ezt a jelentősebb tavaszi versenyek hírei követik. Kiemelt terjedelmet kapott a 2011. évi Európa-bajnokság és a WKF karate egyéni magyar bajnokság.

A kyokushin karate rovat az április 16-án Szentesen lebonyolított gyermek, serdülő, ifi, junior és U-20 knock-down karate Európa-bajnokság beszámolójával indul. Ezt követi a knock-down diákolimpiáról készült tudósítás, majd a Budoka Kyokushin Karate Klub ifjú kiválóságait bemutató írás. Az IKO kyokushinkai oldalain a nemzetközi szervezet súlycsoportos és súlycsoport nélküli kontinens-bajnokságairól találunk képes beszámolókat.

A shito-ryu karate rovatban megismerhetjük sensei Katherine Jones Thiry (6. dan) egykori világbajnoki érmes versenyzőt és a magyar sportolók felkészülését is segítő szimpatikus, nagy tapasztalatú mestert.

Az IKGA goju-ryu rovatban a szövetség bajnokságának 3. fordulója, valamint az aktuális hírek kaptak helyet.

A goju-ryu karate oldal vendége: Bakosné Valkai Márta (3. dan) mester. A rovatból most sem hiányzik a Dynamic KSE, amely a magyar bajnokságon elért nagyszerű sikereivel most is kiemelt figyelmet kapott.

A jundokan goju-ryu rovatban a Fortuna KSE szezonzáró ünnepségéről és díjátadójáról készült tudósítás.

A honto-ryu karate oldalon a szervezet országos bajnokságáról, valamint a kushido országos bajnokságon kiemelkedő teljesítményt nyújtott versenyzőkről olvashatunk, illetve láthatunk képeket.

A JKA shotokan karate rovatban a magyar versenyzők JKA Európa-bajnokságokon elért szép sikereiről tudósítanak, s itt találhatók a stílus szövetség országos bajnokságának eredményei is.

A shotokan karate rovat első beszámolója a május 27-29-én Székesfehérvárott (a "Pajzs Technológia" Kft. támogatásával) sikeresen megrendezett 12. SKIEF Európa-bajnokságról ad részletes tájékoztatást.
Az AJKA Shotokan Karate-Do Szövetség oldala természetesen a magyar sikerekkel zárult WUKF felnőtt és veterán karate világbajnokság képes beszámolójával indul.
Szintén a shotokan karate rovatban olvashatunk az SKS-SKDUN Hungary Szövetség legfontosabb híreiről, egyben színes fotókat is láthatunk az 1. SKDUN Gichin Funakoshi Shotokan Karate Európa-bajnokságról.

A kempo rovat most is színes képekkel teli oldallal indul. A Budajenő Kempo Kupán készült fotók mellett természetesen a verseny eredményeit is megtekinthetjük.

A wadokarate rovatban a Magyarországi Wado-ryu Karate Szövetség által lebonyolított XIV. Széki Kupa és a kókai Shibamori szeminárium képes beszámolói kaptak kiemelt terjedelmet.

A fudokan karate oldalon a stílus országos bajnokságának eredményeit közli a magazin.

Az aikido rovatban a bushido szellemiségének fontosságával kapcsolatos interjú olvasható.

A hapkido oldalon az I. nyílt Korea hapkido országos bajnokságról láthatunk képes beszámolót.

A WTF taekwondo rovatban a 2011. évi világbajnokságról, majd a poomsae Európa-bajnokságról közöl a lap tudósításokat. Egyben gratulálhatunk Patakfalvy Miklósnak, a szövetség elnökének, akit a Magyar Sport Napja alkalmából magas kitüntetésben részesítettek.

A szumó rovat élén található a sportág idei Európa-bajnokságáról készült tudósítás, melyben remek magyar sikerekről számolnak be. A tisztújító közgyűlés legfontosabb eseménye, hogy továbbra is Kollárik Mihály maradt az elnök, de társelnöknek megválasztották Lacza Ádám Illést, a Magyar Kempo Szövetség elnökét.

A kung-fu rovatban a chan wu magyar bajnokság eredményeit adják közre.

Ismét megtalálható a kendo rovat, melyben a 2011. Európa-bajnokság kiemelkedő magyar sikereiről értesülünk.

Most is megtalálhatók a thai box és a jiu-do rovatok.

A K-1 oldalon a május elsejei K-1 Rules Tournament küzdelmeiről olvashatunk.

A nihon tai jitsu rovat kiemelt eseménye: Raymond Jugeau köszöntése 80. születésnapja alkalmából - Budapesten.

A könyvespolc rovatban Büki Péter: Szivárványt követtem című könyvéből olvashatunk két rövidebb részletet.

Az "olvasóink oldalain" a keleti küzdősportok és harcművészetek iránt érdeklődők kapnak tájékoztatást a magazinban közölt klublisták megjelenési idejéről. (Sajnos, több szövetség elhanyagolta a frissítést, de lapunknak nem feladata, hogy ezek után kutasson.)

A judo rovat első beszámolója a felnőtt Európa-bajnokságról szól, melyen a magyarok egy arany- és két ezüstérmet nyertek. Ezt követi a nyílt masters judo magyar bajnokság eredménylistája, majd a diákolimpiák és a BM bajnokságainak eredményei. A magazin kiemelt terjedelemben emlékezett meg az április 21-én elhunyt Vági Miklós (7. dan) nemzetközi A kategóriás bíróról és kiváló sportemberről, aki a Magyar Budo létrejöttétől a judo rovat egyik állandó rovatvezetője is volt.
A judosport híreinél az MJSZ közgyűlése kapott kiemelt terjedelmet.

A Magyar Budo legújabb száma megvásárolható az újságárusoknál, a budo sportboltokban, továbbá a keleti küzdősportok jelentősebb hazai versenyein is. A régebbi (63) lapszámok szintén beszerezhetők a jelentősebb budo sportboltokban, illetve a szerkesztőségben.

A szerkesztőség telefon és fax száma: (1)262-4254
E-mail: magyar.budo@t-online.hu magyarbudo@gmail.com
Honlap: www.magyarbudomagazin.hu és www.magyarbudo.hu