EDDIG MEGJELENT SZÁMAINK

A Magyar Budo 2011/3 (őszi) szám tartalmából


Magyar Budo Magazin 2011/3 (őszi) száma

A magazin 2011/őszi számának 2. oldalán a BM országos karate bajnokságról láthatunk igazi akciófotókat.

A 3. oldalon a Magyar Antidopping Csoport hírei fokozott óvatosságra intik az olimpiára (is) készülő sportolókat.

A Vendégünk rovat ezúttal a 4. oldalon kapott helyet, a lap vendége pedig dr. Simicskó István, honvédelmi minisztériumi államtitkár, a Leung Ting Wing Tsun kung-fu negyedik mesterfokozatú instruktora.

A budo rovatban XIV. résszel folytatódik a "Bushido - a szamurájok etikai kódexe" című sorozat.

A harci művészetek rovatban a "Nindzsákról - mítoszok nélkül" című sorozat XV. része olvasható, melyet a Magyar Honvédség amatőr katonai közelharc - kézitusa bajnokságról készült beszámoló követ.

A karate-do rovatban a XIV. Budapest Open nemzetközi verseny és a BM országos karate bajnokság eredményei találhatók.

A kyokushin karate rovat hírt ad a magyarországi shinkyokushin karatéban végbement lényeges változásról, egyben bővebben olvashatunk a Kálóczi Branchről, a Magyar Kyokushin Karate Szervezet három autonóm alkotórészének egyikéről. Az IKO Kyokushinkai hazai szervezetének legnagyobb eseményét ezúttal a pilismaróti nemzetközi edzőtábor jelentette.

A shito-ryu karate oldalon a szerző saját példáján keresztül hívja fel a figyelmet a család szerepének fontosságára a küzdősportokban.

A shotokan karate rovatban egy fiatal egyesületről, majd a már jelentősen megerősödött SKS-SKDUN szövetség életéről és az IJKA Magyarország Balaton melletti edzőtáboráról kapunk képes információkat.

A JKA shotokan karate rovat fő témája a Tanaka és Sawada japán mesterek által vezetett Budapest Gasshuku edzőtábor és a XII. Funakoshi Gichin karate-do világbajnokság.

A wadokarate oldalon szintén a japán mesterek (köztük Shibamori sensei) közreműködésével lebonyolított júliusi edzőtábor fényképes tudósítása kapott nagy terjedelmet.

Nem meglepő, hogy a goju-ryu rovat is a nyári edzőtábor képes beszámolójával indul, melyet a Dynamic KSE sikerlistája követ.

Az IKGA goju-ryu oldalon a Tatabányán megrendezett stílus Európa-bajnokság tudósítása kapott helyet.

A jundokan goju-ryu rovatban Falusi Mártonnal, az EKF Szervező Bizottság gyakornokával beszélgettünk új feladatköréről.

A fudokan karate stílus hírei szintén helyet kaptak a magazinban.

A honto-ryu karate oldalon most a nyári edzőtáborok rövid beszámolói kaptak helyet.

A belső színes oldalakon a látványos akciókat, emlékezetes pillanatokat megörökítő fotók kerültek előtérbe.

A kempo rovat ezúttal is színes képekkel, a Magyar Kempo Szövetség nemzetközi edzőtáborában készült fényképekkel indul, majd az aktuális hírek után a szövetség klublistája is megtalálható.

Az aikido rovatban arra hívják fel a figyelmet, hogy számos harcművészetet idősebb korban is érdemes elkezdeni.

Ismét jelentkezik az ITF taekwon-do rovat. Most a "sasok" által szervezett korosztályos verseny beszámolójával.

A WTF taekwondo rovat kiemelkedő hírét a 2011. évi Universiadéról készült tudósításból kapjuk: Tóth Balázs és Kotsis Edina bronzérmet nyertek ezen a jelentős versenyen.

A hapkido oldalon a Bang Kyung Won koreai nagymester által vezetett szeminárium képes beszámolója kapta a legnagyobb terjedelmet, de már azt is hírül adták, hogy nagy elszántsággal készülnek az Európa-bajnokságra.

Györki Géza 7. danos karate mester fején, testén már számtalan cserepet, betonlapot eltörtek, de az RKSZ rovatában megjelent interjúból kiderül, hogy a "kemény külső" költői lelket, segítő szándékú embert takar.

A kung-fu rovatban a kung gyakorlása és az életkor közötti összefüggések elemzése jelent érdekes olvasmányt.

Ebben a lapszámban is megtalálhatók a kick-box (junior és kadet Európa-bajnokság beszámolójával) és a jiu-do rovatok.

Ismét jelentkezik az akciófilmek sztárjai oldal. Ezúttal a "Hegylakót", Christopher Lambert filmszínészt hoztuk el a magazin olvasóihoz.

Az "olvasóink oldalain" a földi és "égi" hírek mellett most is megtalálhatók a harcművészek versei. A judo rovat a felnőtt világbajnokság beszámolójával indul, a junior Európa-bajnoksággal folytatódik. Utánuk pedig az ifjúsági világ- és Európa-bajnokságok, diák bajnokságok, diákolimpiák eredményei, s végül a judosport hírei következnek.

A Magyar Budo legújabb száma megvásárolható az újságárusoknál, a budo sportboltokban, továbbá a keleti küzdősportok jelentősebb hazai versenyein is. A régebbi (64) lapszámok szintén beszerezhetők a jelentősebb budo sportboltokban, illetve a szerkesztőségben.

A szerkesztőség telefon és fax száma: (1)262-4254
E-mail: magyar.budo@t-online.hu mailto:magyarbudo@gmail.com
Honlap: www.magyarbudomagazin.hu és www.magyarbudo.hu