EDDIG MEGJELENT SZÁMAINK

A Magyar Budo 2011/4 (téli) szám tartalmából


Magyar Budo Magazin 2011/4 (téli) száma

A magazin 2011/téli számának 2. oldalán található a Magyar Budo magazin második szépségversenyének kiírása és a támogatók által addig felajánlott díjak.

A 3. oldalon ad hírt a lap arról, hogy Furkó Kálmánt, az MKKSZ alapítóját a hadtudomány, míg Büki Péter főszerkesztőt a honvédelem ügye érdekében végzett tevékenységéért tüntették ki.

A budo rovatban XV. résszel folytatódik a "Bushido - a szamurájok etikai kódexe" című sorozat.

A harci művészetek rovatban "Szun Cu: A hadviselés művészete" című könyvéből vett részlet első fele olvasható. Ugyanitt található a "Harcművészetek kialakulása Burmában" című írás.

A karate-do rovat élén közli a magazin a WKF kadet, junior és U21 világbajnokságról készült beszámolót, mely Szegedi Döme arany-, Metzger Szandra bronzérme révén lett különösen emlékezetes a magyarok számára. Ezt követi a WKF karate diákolimpia, majd az Ippon Shobu karate magyar bajnokság eredménylistája.

A kyokushin karate rovatban az IKO Kyokushinkaikan Stílusszervezet által rendezett Mikulás Kupa jelenti a legfontosabb eseményt.

A shidokan karate oldalon a Bushido Európa Kupa knock-down utánpótlás verseny beszámolója található.

A shito-ryu karate rovatnak a Budapest Tatami Karate Kupa a témája.

A shotokan karate oldalakon az AJKA Shotokan Karate-do Szövetség, az SKI Magyarország, az SKDUN shotokan karate világbajnokság (melyről a 23. oldalon színes fotókat is láthatunk) szerepelnek kiemelt helyen.

A JKA shotokan karate rovatban az ESKA Európa-bajnokság, az ECO LOG Kupa és a Danók Péter Emlékverseny eredményeit közlik.

A wadokarate oldalon Rostás Tibor sensei a stílus 25. évfordulója kapcsán írt olvasmányos cikket.

Az IKGA goju-ryu oldalon a magyarországi szervezet utánpótlás bajnokságának I. fordulója kapott helyet.

A goju-ryu karate rovatban ezúttal Körmendy Zsófiát mutatják be, majd a Dynamic KSE versenyzőinek a WKF világbajnokságon és a Kodomo Kupán elért sikereiről készült tudósítást olvashatjuk.

A honto-ryu karate rovat kiemelkedő híre, hogy megnyílt az új Központi Dojo.

Az aikido rovatban a MAAE hírei és "Az aikido önvédelmi ereje" érdemelnek kiemelt figyelmet.

A belső színes oldalakon a látványos akciókat, emlékezetes pillanatokat megörökítő fotók kerültek előtérbe.

A kempo rovat ezúttal a Magyar Kempo Szövetség dan-vizsgáján készült fényképekkel indul, majd a 2012. február 3-5-én Tökölön rendezendő Juhász Ferenc Emlékverseny és nyílt kempo világbajnokság versenykiírását is megtaláljuk.

Az RKSZ rovat ezúttal kisebb terjedelmet foglal el, viszont nagyobb figyelmet érdemel.

A WTF taekwondo rovat ismét bővelkedik tudósításokban, beszámolókban, hírekben. Első helyen szerepel természetesen a junior Európa-bajnokság, mely keretében az Európai Taekwondo Unió tisztújító és rendkívüli közgyűlést tartott. Ahol Patakfalvy Miklóst beválasztották az ETU elnökségébe, Rajkai Istvánt pedig megválasztották az Ellenőrző Bizottság elnökének.

A hapkido oldalon a Máté testvérek Európa-bajnoki aranyérmeiről kapunk tájékoztatást, valamint a Bang Kyung Won koreai nagymester által február 18-19-én sorra kerülő szeminárium programjáról és a részvétel feltételeiről.

A K-1 rovatban a hatvani és a szarvasi versenyek beszámolói kaptak helyet.

A kung-fu oldalakon a Kung gyakorlásával kapcsolatban kapunk újabb információkat, és nem utolsósorban a Harcművészeti marathon WTKA világbajnokság remek magyar sikereiről is olvashatunk.

Ebben a lapszámban a remek sikerrel zárult (Magyarország 2. lett az összesített éremtáblázaton) semi-contact, full-contact és formagyakorlat kick-box világbajnokság jelenti a sportág kiemelkedő eseményét.

A közelharc-kézitusa rovatban a nemzetközi késharc versenyről és önvédelmi szemináriumról közöl a magazin beszámolót.

Az akciófilmek sztárjai oldalon a Sylvester Stallonet bemutató cikk első része olvasható.

Az "olvasóink oldalain" most is számos "dojon kívüli" információt találunk.

Természetesen most sem maradt ki a jiu-do rovat.

A judo oldalak élén a Bor Barna ezüstérmével zárult open világbajnokság és a junior világbajnokság beszámolói szerepelnek, melyeket a veterán judo Európa-bajnokság és az U23 Európa-bajnokság tudósításai és a hazai bajnokságok eredménylistái követnek. Ezúttal is közli a lap a Magyar Judo Szövetség következő évi eseménynaptárát, valamint a judosport híreit. Végül színes képeket láthatunk a judo kata Európa-bajnokságról, ahol hazánk is képviseltette magát három párossal.

A Magyar Budo legújabb száma megvásárolható az újságárusoknál, a budo sportboltokban, továbbá a keleti küzdősportok jelentősebb hazai versenyein is. A régebbi (65) lapszámok szintén beszerezhetők a jelentősebb budo sportboltokban, illetve a szerkesztőségben.

A szerkesztőség telefon és fax száma: (1)262-4254
E-mail: magyar.budo@t-online.hu mailto:magyarbudo@gmail.com
Honlap: www.magyarbudomagazin.hu és www.magyarbudo.hu