EDDIG MEGJELENT SZÁMAINK

A Magyar Budo 2012/tavaszi szám tartalmából


Magyar Budo Magazin 2012/tavaszi száma

A magazin 2012/tavaszi számának 2-3. oldalán újabb információk olvashatók a Magyar Budo magazin szépségversenyével kapcsolatban.

A budo rovatban XVI. résszel folytatódik a "Bushido - a szamurájok etikai kódexe" című sorozat.

A harci művészetek rovatban "Szun Cu: A hadviselés művészete" című könyvéből vett részlet második része olvasható. Szintén itt található a "Harcművészetek kialakulása Thaiföldön" című írás. Ezeket a cikkeket a harcművészetek legújabb történéseiről szóló hírek követik (Várszegi Rudolf 6. danos aikido mester lett, BudoFest 2012, Új edzőterem nyílt Zuglóban).

A karate-do rovat a magyarországi karate születésének 40. évfordulóját ünneplő Magyar Karate Szakszövetség jubileumi ünnepségével indul, majd az öt magyar éremmel zárult kadet, junior és U21 Európa-bajnokságról készült beszámolóval folytatódik.

A shito-ryu karate rovatban ezúttal képes beszámolót láthatunk a decemberi International Hayashi-ha shito-ryu edzőtáborról.

A kyokushin karate rovatban az IKO Kyokushinkaikan Stílusszervezet által rendezett Érd Kupa és a Japánból érkezett dan-diplomák és fekete övek átadása van a középpontban.

A shotokan karate oldalakon az SKDUN Shotokan Karate Stílusszövetség és az SKI Magyarország, szervezet fontosabb híreit olvashatjuk.

A JKA shotokan karate rovatban a magyar győzelemmel zárult prágai Gichin Kupa nemzetközi csapatverseny, Sawada Kazuhiro sensei 60. születésnapja és az MKSZ - MJKA KSZ vizsgáztatói és edző továbbképző hétvége kapott kiemelt terjedelmet.

A wadokarate oldalon a dublini IWKU instruktori szeminárium és az idei Kodomo utánpótlás bajnokság tudósításait találjuk.

A goju-ryu karate rovatban a Harsányi László sensei vezetésével Sri-Lankán megtartott szeminárium és dan-vizsga, továbbá a Dynamic KSE versenyzői által a korosztályos EKF Európa-bajnokságon elért eredményeiről tájékozódhatunk.

Az IKGA goju-ryu oldalon Csák Klaudiát, az U21 Európa-bajnokságon bronzérmet szerzett versenyzőt mutatja be a magazin.

A honto-ryu karate rovatban a közelmúltban megtartott vizsgatábor és a Tatami Team Kupán kiemelkedően szerepelt versenyzőik eredményeit találjuk.

Az aikido rovatban az "Az aikido, mint szellemi útkeresés" címmel olvashatunk interjút.

A belső színes oldalakon a megörökített pillanatokat megörökítő fotókat ezúttal igazán figyelemre érdemes fényképek követik arról a 16 hölgyről, akik bekerültek a Magyar Budo magazin szépségversenyének első fordulójába. A második fordulóra még lehet jelentkezni, az újabb fotókat a nyári lapszámban közöljük. Az eredményhirdetést a szerkesztőség novemberre tervezi.

A kempo rovatban ezúttal a X. Juhász Ferenc Emlékverseny kempo világbajnokság színes képeit és beszámolóját is megtaláljuk.

Ismét jelentkezik a szumó (sumo) rovat, melyben a Budajenő kupa korosztályos országos bajnokság kapott kiemelt terjedelmet.

A hapkido oldalon a Bang Kyung Won 8. danos hapkido és 7. danos taekwondo koreai nagymester által vezetett nemzetközi szemináriumról készült beszámolót és Bang nagymesterrel készült interjút olvashatjuk.

A WTF taekwondo rovat első cikkének témája az európai olimpiai kvalifikációs verseny, melyet a koreai poomse (formagyakorlat) versenyzői kurzusról készült beszámoló követ.

A kung-fu oldalakon először a Máday Norbert nyolcadik fokozatú mester és helyettes vezetője, Széll Gábor hatodik fokozatú mester által Békéscsabán megtartott wing tsun szemináriumról és vizsgáról olvashatunk, majd az Érden lebonyolított "Stílusok harca" verseny érdemel kiemelt figyelmet.

Az RKSZ rovat beszámolói közül a miskolci "Mosolyt az arcokra" ajándékozással egybekötött koncert érdemel kiemelt figyelmet.

A kick-box rovatban a hat magyar aranyéremmel befejeződött semi-contact, full-contact és formagyakorlat világbajnokság részletes beszámolója olvasható.

A közelharc-kézitusa rovatban a HASE amatőr késharc verseny szabályzat I. részét közli a magazin. Ezt a jiu-do rovat követi.

Az akciófilmek sztárjai oldalon a Sylvester Stallonet bemutató cikk második része olvasható.

A vendégeink oldalán Piroch Gábor világhírű magyar kaszkadőrt ismerhetjük meg közelebbről.

Az olvasóink oldala a Váll-lapos sportolókat bemutató film ismertetőjével indul, majd a 2011-es Év sportolóival folytatódik...

Ismét jelentkezik a "könyvespolc", ahol Büki Péter: Szivárványt követtem című könyvéből olvashatunk egy részletet.

A judo rovat a számunkra Joó Abigél bronzérme révén örömet jelentő OTP Bank Hungária Kupa olimpiai kvalifikációs női világkupa beszámolójával indul, majd néhány hazai versenyeredménnyel folytatódik. A magazin kiemelt terjedelemben ír a létrejöttének 15. évfordulóját közelmúltban ünneplő Magyar Judomesterek Clubja történetéről, versenyzőinek sikereiről, jó légköréről. Egyben a 47. oldalon színes fotót közöl a jubileumi edzésen részt vett tagokról.

Természetesen, most sem hiányzik a "Judosport hírei" rovat.

A magazin hátsó borítóján ezúttal rendhagyó fotósorozat kapott helyet: Karatés "streptease" címmel...

A Magyar Budo legújabb száma megvásárolható az újságárusoknál, a budo sportboltokban, továbbá a keleti küzdősportok jelentősebb hazai versenyein is. A régebbi (68) lapszámok szintén beszerezhetők a jelentősebb budo sportboltokban, illetve a szerkesztőségben.

A szerkesztőség telefon és fax száma: (1)262-4254
E-mail: magyarbudo@gmail.com mailto:magyarbudo@itexpert.hu
Honlap: www.magyarbudomagazin.hu és www.magyarbudo.hu