EDDIG MEGJELENT SZÁMAINK

A Magyar Budo 2012/nyári szám tartalmából


Magyar Budo Magazin 2012/nyári száma

A magazin 2012/nyári szám 2. oldalán a pósteleki "Hátamon a párom" verseny képes tudósítása található, míg a 3. oldalon Pierre de Coubertin báró, az olimpiai játékok elindítójának "kerek évfordulóit" idézi fel a lap.

A budo rovatban XVII. résszel folytatódik a "Bushido - a szamurájok etikai kódexe" című sorozat.

A harci művészetek rovatban a "Harcművészetek kialakulása Indonéziában" című írás I. része olvasható.

A karate-do rovat az EKF Európa-bajnokság beszámolójával indul, majd a WKF karate egyéni bajnoksággal és az Ippon Shobu diákolimpiával folytatódik.

A kyokushin karate rovat első tudósítása a jubileumi knock-down karate magyar bajnokságról ad hírt. Ezt követi a szentesi össz-kyokushin karate Világkupa képes beszámolója. Utána az IKO Kyokushinkaikan Stílusszervezet versenyzőinek Barcelonában és Prágában elért sikerei következnek fotókkal illusztrálva.

A shito-ryu karate rovatban a stílus országos bajnokságáról számol be a magazin.

A shotokan karate oldalakon az SKDUN Shotokan Karate Stílusszövetség versenyzőinek az Európa-bajnokságon elért nagyszerű sikerei mellett még a szövetség három eseménye kapott kiemelt terjedelmet. Először jelentkezik az újonnan alakult Shotokan Dojok Szövetsége, mely röviddel a létrejötte után nyolc magyar éremmel tért haza a WUKF Európa-bajnokságról.

A JKA shotokan karate rovatban szintén magyar sikerekről számolhatunk be. A nemzeti színeink képviselői a felnőtt Európa-bajnokságon kettő, a korosztályos EB-n öt aranyérmet és számos dobogós helyezést értek el. Szintén ezen az oldalon van a XII. Törökbálint Kupa JKA országos bajnokság eredménylistája.

A honto-ryu karate rovatban a karatésok pesterzsébeti majálison történt szerepléséről található képes beszámoló.

A fudokan karate rovatban az MVM Partner HarcosTársak Kupa kapott helyet.

A wadokarate oldalon a szép magyar sikerekkel zárult WUKF felnőtt Európa-bajnokság tudósítása és az érmes versenyzők fotói láthatók.

Az először jelentkező wado kenshu-kai rovatban Obora Mercédesz (1. dan) hatszoros magyar bajnokot ismerhetjük meg.

A goju-ryu karate rovatban a brüsszeli goju-ryu szeminárium és a Pesterzsébet - Alusta Kupa képes beszámolóit közli a magazin.

Az IKGA goju-ryu oldalon a Magyar Goju-Kai Szövetség híreit olvashatjuk.

Az aikido rovatban shidoin Pivony Attila sensei idézi fel a Doshuval kapcsolatos emlékeit.

A belső színes oldalakon először a jubileumi knock-down karate magyar bajnokság képeit, majd a Magyar Budo magazin szépségversenyének második fordulójára érkezett fotókat láthatjuk. A pártatlan szavazóknak most sem lesz könnyű dolguk, mert itt is minden lány nagyon vonzó jelenség. Az eredményhirdetést a szerkesztőség novemberre tervezi.

A kempo rovatban ezúttal a törökországi kempo világbajnokság színes képeit és beszámolóját találjuk.

Ismét jelentkezik a doce pares eskrima rovat, melynek témája Frans Stroeven mester Budaörsön tartott szemináriuma és Rab Sándor, a Doce Pares Eskrima World Concept Hungary szervezet vezetőjének bemutatása.

A kung-fu oldalon a kung dinamikájáról olvashatunk újabb részletet.

A WTF taekwondo rovat első írása a manchesteri felnőtt Európa-bajnokságról számol be, ahol Kotsis Edina ezüstérmet nyert. A további hírekből pedig a holland és a belga bajnokságokon szerzett érmekről értesülünk.

A hapkido oldalon a II. nyílt magyar hapkido bajnokság képes tudósítása kapott helyet. A mezőny legeredményesebb versenyzője most is a négyszeres Európa-bajnok Máté Zsolt volt, aki mind az öt versenyszámában aranyérmet nyert. Testvére Máté Gergő szintén bajnoki címet és még egy érmet nyert.

A K-1 és az MMA rovatok után az RKSZ oldal pillanatképei következnek.

A közelharc-kézitusa rovatban a HASE amatőr késharc verseny szabályzat II. felét közli a magazin. Ezt a jiu-do rovat követi.

A "könyvespolc" rovatban Büki Péter: Szivárványt követtem című könyvéből közölt részlet folytatását, majd a közelmúltban megjelent Anthony Grey: Amok avagy a fejvadász éjszakája című krimivel és szerzőjével ismerkedhet meg az olvasó.

Az olvasóink oldalain a Miss of Miss 2012 szépségverseny, a három (magyar) gésa japán költészetet bemutató előadásával és a Magyar Budo szerkesztőség közreműködésével lebonyolított III. Bem József sportdélután képes beszámolói kaptak kiemelt terjedelmet.

A judo rovat a felnőtt Európa-bajnokság tudósításával indul, ahol Joó Abigél arany-, Bor Barna ezüst-, Csernoviczki Éva bronzérmet nyert. Ezt követi a veterán judo Európa-bajnokság eredménylistája, ahol tizenöt magyar sportoló (köztük magazinunk olvasószerkesztője) szerepel az érmes versenyzők között. Szintén ebben a lapszámban találhatók a nyílt masters (veterán) judo magyar bajnokság eredményei, majd a junior magyar bajnokság és a diákolimpiák eredménylistái. Az olimpia előtt érdemes megnézni annak a nyolc magyar judosnak a legszebb sikereit, akiknek az augusztusi ötkarikás játékokon szurkolhatunk.

Természetesen, most sem hiányzik a "Judosport hírei" rovat.

A magazin hátsó borítóján ezúttal a "Megörökített pillanatok" kaptak helyet.

A Magyar Budo legújabb száma megvásárolható az újságárusoknál, a budo sportboltokban, továbbá a keleti küzdősportok jelentősebb hazai versenyein is. A régebbi (68) lapszámok szintén beszerezhetők a jelentősebb budo sportboltokban, illetve a szerkesztőségben.

A szerkesztőség telefon és fax száma: (1)262-4254
E-mail: magyarbudo@gmail.com mailto:magyarbudo@itexpert.hu
Honlap: www.magyarbudomagazin.hu és www.magyarbudo.hu