EDDIG MEGJELENT SZÁMAINK

A Magyar Budo 2012/tél szám tartalmából


Magyar Budo Magazin 2012/tél száma

A magazin 2012/tél számának 3. oldalán olvasható a Magyar Budo magazin szépségversenyének értékelése, valamint a legtöbb szavazatot kapott 16 hölgy sorrendje (az első helyezett fotója a címoldalon látható).

A budo rovatban XIX. résszel folytatódik a "Bushido - a szamurájok etikai kódexe" című sorozat, mely a bushido jövőjét elemzi.

A harci művészetek rovatban a "Harcművészetek a Fülöp-szigeteken" című írás található.

A karate-do rovat első írása a párizsi WKF karate világbajnokságról, a magyar versenyzők szerepléséről számol be. A rovat további oldalain az Ippon Shobu karate magyar bajnokság, a WKF karate diákolimpia, az Euro Grand Prix Pilsen verseny magyar érmesei és 5. helyezettjei, valamint a Céghmester Kupa nemzetközi korosztályos verseny eredményei olvashatók.

A kyokushin karate rovatban a Kispest Kupa nyílt korosztályos versenyről számol be a magazin.

A shotokan karate rovat fő témái: 20. SKDUN shotokan karate világbajnokság; Karate oktatás gyerekeknek, a HKSE-ben másképp - a módszer neve SoundKarate 2.0; IJKA nyílt országos karate stílus bajnokság; WUKF gyermek, kadet és junior világbajnokság. A JKA shotokan karate oldal kiemelkedő híre a négy magyar arany- és két bronzéremmel zárult ESKA Európa-bajnokság.

A fudokan karate oldalon a MELTER Mikulás Kupa kapott helyet (erről is van két fotó a címoldalon).

A honto-ryu karate rovatban a Magyar Hontono KSZ versenyzőinek a diákolimpián elért sikereit emelték ki.

A shito-ryu karate oldalon az Avas Kupa - Csordás József emlékverseny és a tiszaújvárosi szeminárium kapott helyet.

A wadokarate rovatban a WUKF gyermek és ifjúsági világbajnokságon elért szép magyar sikerekről találunk képes beszámolót.

A goju-ryu karate rovatban szintén képes beszámoló tudósít a Sri Lankán magyar mester közreműködésével megtartott szemináriumról.

Az IKGA goju-ryu oldalon a Magyar Goju-Kai Szövetség sportolói által elért legutóbbi jelentős nemzetközi és hazai sikereit találjuk meg.

A sumo rovatban Lacza Ádám Illést, a Magyar Sumo Szövetség elnökét mutatja be a magazin (már nyomdában volt a lap, amikor megtudtuk, hogy lemondott erről a tisztségéről...), valamint a kínai sumo világbajnokságon elért remek sikerekről olvashatunk színes fotókkal illusztrált beszámolót.

Szintén színes oldalon kapott helyet a Magyar Budo szépségverseny eredményhirdetésén készült képriport.

A kempo rovat kiemelt témája a színes fotókkal is illusztrált IX. Délvidék Kupa nyílt nemzetközi verseny.

Az aikido rovatban megismerhetjük Surman Emesét, a Magyar Budo magazin szépségversenyének második helyezettjét.

Ismét jelentkezik a thai box és a közelharc - kézitusa rovat.

A WTF taekwondo oldalakon az országos bajnokság és dr. Kim Jong Dong 8. danos koreai nagymester budapesti látogatása kapott kiemelt terjedelmet.

Az ITF taekwon-do rovatban a brightoni (Anglia) Világkupa és a III. Eagles Cup korosztályos nemzetközi verseny képes tudósításai olvashatók.

A hapkido oldalon, a február 9-10-én lebonyolítandó V. nyílt nemzetközi hapkido szemináriumra hívják fel a figyelmet a szervezők.

A kung-fu oldalon folytatódik a kung dinamikáját ismertető sorozat. Ugyanitt olvasható a távolkeleti mozgásformákat ismertető sorozat bevezető része.

Ismét jelentkezik az iaido rovat, mely a japán kardforgatás történetét idézi fel.

Ezt követi a hagyományos jiu-do rovat.

A könyvespolc oldalon Anthony Grey legújabb könyvét, a Kalózkeringő-t mutatják be az olvasóknak.

Az olvasók oldalainak első írását olvasva bizonyára sokan felkapják majd a fejüket, de egyet fognak érteni a cikkel, melynek címe: "Duplán helyzet van - és csak fokozódik!" Ezt követi az "Élen a tanulásban, élen a sportban" 2012. évi küzdősportos díjazottjainak ismertetése. Akik pedig hiányolták a férfi szépségverseny kiírását, azoknak itt a lehetőség, hogy benevezzenek a Mr. James Bond férfi szépségversenyre! Természetesen a lányok sem maradnak ki, ők a Miss Bond versenyen indulhatnak.
Szintén ebben a rovatban olvashatják részletesen (csaknem teljes oldalon!) az érdeklődők, hogy a Magyar Budo szépségversenyének első hat helyezettje és a további hat különdíjas versenyző milyen díjakat, ajándékokat kaptak a támogatóktól.

A judo rovat élén a Magyar Judo Szövetség 2013. évi eseménynaptárát közli a magazin. Ezt követik az U23 Európa-bajnokság, majd az IJF veterán judo világbajnokság és a hazai korosztályos egyéni és csapatbajnokságok beszámolói, eredménylistái és a Judosport hírei. A rovat ezúttal a színes oldallal zárul, ahol a judo sportban kevésbé jártasak is megismerhetik Szabó Katinkát, a Magyar Budo magazin szépségversenyének győztesét. Aki nemcsak a külsejével, de valószínűleg a hazai és nemzetközi versenyeken elért eredményeivel is elnyerte az olvasói szavazatok többségét.

A magazin hátsó borítóján olyan harcművészek fotóit láthatjuk, akik ezúttal a küzdőtér légterében "repkednek".

A Magyar Budo legújabb száma megvásárolható az újságárusoknál, a budo sportboltokban, továbbá a keleti küzdősportok jelentősebb hazai versenyein is. A régebbi (70) lapszámok szintén beszerezhetők a jelentősebb budo sportboltokban, illetve a szerkesztőségben.

A szerkesztőség telefon és fax száma: (1)262-4254
E-mail: magyarbudo@gmail.com mailto:magyarbudo@itexpert.hu
Honlap: www.magyarbudomagazin.hu és www.magyarbudo.hu