EDDIG MEGJELENT SZÁMAINK

A Magyar Budo 2013/tavaszi szám tartalmából


Magyar Budo Magazin 2013/tavaszi száma

A magazin 2013/tavaszi számának 2. oldalán képes beszámoló tájékoztat arról, hogy Budapest XII. kerületében megnyílt a Hegyvidék Harcosai Küzdősport Akadémia. Az ünnepélyes megnyitón dr. Simicskó István sportért felelős államtitkár is részt vett.

A 3. oldalon a Magyar Edzők Társasága Küzdősportok és Harcművészetek szekciójának megalakulásáról ad hírt a magazin.

A 4. oldalon találkozhatunk a magazin vendégével, dr. Benkő Tibor vezérezredessel, a Honvéd Vezérkar főnökével.

A budo rovatban a XX. résszel befejeződött a "Bushido - a szamurájok etikai kódexe" című sorozat.

A harci művészetek rovat a "A hadviselés művészete" sorozat I. részével indul, majd beszámoló olvasható az MHM Össz-szövetség évadnyitó rendezvényéről és a Békés Megyei Harcművész Szövetség éves közgyűléséről. Ugyanitt közli a lap a "Magyar Honvédség és a küzdősportok, harcművészetek" című írást.

A karate-do rovat a Magyar Karate Szakszövetség jubileumi évzáró ünnepségéről készült tudósítással indul, majd a nagy magyar sikerrel zárult kadet, junior és U21 EKF Európa-bajnokság beszámolójával folytatódik. Ezt követi a "Három barát a karate útján" című írás.

A kyokushin karate rovatban bemutatkozik a Global Kyokushin. Ugyanitt közli a magazin a knock-down diákolimpia nagydöntőről készült tudósítást.

A shito-ryu karate oldalon a Senshi Karate Club két kiváló versenyzőnőjét mutatja be az edzőjük.

A shotokan karate rovatban a Shotokan Karate Stílusszövetség hírei mellett megismerhetjük a Szerencsi SE shotokan karate szakosztályát. Ezt követik a JKA shotokan karatéval kapcsolatos hírek és a III. Eco Log Kupa eredményei.

A wadokarate rovatban a Kodomo Kupa utánpótlás képriportja szerepel kiemelt helyen.

A goju-ryu karate oldal a Magyarországi Goju-Ryu Karate-Do Szövetség 20. évfordulójára és a II. Erzsébet Kupa nemzetközi versenyre hívja fel a figyelmet.

Az IKGA goju-ryu oldalon a Magyar Goju-Kai Szövetség sportolói által elért legutóbbi jelentős nemzetközi és hazai sikereit találjuk meg.

A honto-ryu karate rovatban a Magyar Hontono KSZ versenyzőinek újabb sikereiről számolnak be.

A fudokan karate oldalon a fudokan országos bajnokság eredményei találhatók.

Az aikido rovatban az egyik új 5. danos magyar aikido mester, Pivony Attila a magyarországi aikidot szolgáló összefogás jelentőségét hangsúlyozza a vele készült interjúban.

A nanbudo rovat arról ad hírt, hogy Király József, a Magyar Nanbudo Szövetség elnöke Nanbu alapító mestertől megkapta a 7. danos övfokozatot.

A sumo rovatban az Érd Kupa korosztályos nemzetközi sumo verseny fotókkal illusztrált eredménylistáját, valamint a Magyar Sumo Szövetség híreit olvashatjuk.

A színes oldalakon látványos egyedi akciókat, mozdulatokat és humoros "állati" képeket láthat az olvasó.

A kempo rovat színes fotókkal illusztrálva tudósít a Magyar Kempo Szövetség 2013. évi dan-vizsgájáról, majd a kemposok által külföldön és idehaza elért sikereiről.

A hapkido oldalon, a február 9-10-én lebonyolított V. nyílt nemzetközi hapkido szemináriumról közöl a magazin képes tudósítást.

A WTF taekwondo oldalakon a WCTU megalakulásáról, az I. gyermek taekwondo világbajnokságról (és magyar érmeseiről), Deutsch Tamás, az MTK elnöke által a taekwondo szakosztálynál tett látogatásáról és a szövetség további érdekes híreiről olvashatunk.

A kung-fu rovatban új sorozat indul "A kung-fu meghonosítása nyugaton" címmel. Ezt követi a Budapesten első alkalommal megrendezett Holdújév Fesztiválról készült tudósítás (melynek látványos mozzanatai a magazin hátsó borítóján láthatók), valamint a Magyar Seven Star Mantis Sportszövetség által Martonvásáron lebonyolított kung-fu bajnokság és a stílus 30. évfordulója alkalmából rendezett jubileumi gála képes beszámolója.

A Rendvédelmi Kiképzők Szövetsége oldalán az I. RKSZ Önvédelmi Kupán készült képes riport található, mely remek lehetőséget biztosított arra, hogy a különböző harcművészeti stílusok összemérjék egymással technikáik hatásosságát az önvédelmi szituációkban.

Most is megtalálhatók a Magyar Kick-box Szakszövetség hírei és a szintén hagyományos jiu-do rovat.

A közelharc - kézitusa rovatban a Magyar Közelharc - Kézitusa Szövetség megalakulásáról olvashatunk. Ugyanitt mutatja be a magazin Táll Reginát, a Magyar Budo magazin második szépségversenyének 3. helyezettjét (akinek fotója a címoldalon is látható).

Ismét jelentkezik a sport és egészség rovat, melyben újabb edzési lehetőségeket kínálnak a sportolni vágyóknak.

Az akciófilmek sztárjai közül ezúttal Cynthia Rothrockról olvashatunk, aki öt különböző harcművészeti stílusban is megszerezte a mester fokozatot, formagyakorlatban sorozatban ötször nyert világbajnoki címet és mintegy negyven filmben vált a nézők kedvencévé. Egyedi mozdulata: a skorpiórúgás.

Az olvasók oldalainak első írásából megtudhatjuk, hogy kik voltak 2012-ben Az Év sportolói (köztük több küzdősportos is szerepel az élmezőnyben). Ugyanitt kapott helyet a judo szabályainak megváltoztatása miatt aggódó szerző cikke is. Amit a judo rovatban már a Magyar Judo Szövetség Bíró Bizottságának igazgatója által írt konkrét információkat tartalmazó cikk követ. Ugyanebben a lapszámban olvasható a dr. Tóth Lászlóval, az MJSZ elnökével készült interjú abból az alkalomból, hogy immár 15. éve tölti be ezt a tisztséget, ami rekordnak számít a hazai judosport hat évtizedes történetében. A versenyekről készült tudósítások közül kiemelkedik az 50. OTP Bank Hungária Kupa beszámolója, melyről a 47. oldalon színes akcióképeket is láthatnak az olvasók. A judosport hírei közül kiemelkedik az MJSZ tisztújító közgyűléséről készült tudósítás.

A Magyar Budo legújabb száma megvásárolható az újságárusoknál, a budo sportboltokban, továbbá a keleti küzdősportok jelentősebb hazai versenyein is. A régebbi (71) lapszámok szintén beszerezhetők a jelentősebb budo sportboltokban, illetve a szerkesztőségben.

A szerkesztőség telefon és fax száma: (1)262-4254
E-mail: magyarbudo@gmail.com mailto:magyarbudo@itexpert.hu
Honlap: www.magyarbudomagazin.hu és www.magyarbudo.hu