EDDIG MEGJELENT SZÁMAINK

A Magyar Budo 2013/nyári szám tartalmából


Magyar Budo Magazin 2013/nyári száma

A magazin 2013/nyári számának 2. oldalán képes tudósítás számol be a Budapest XII. kerületében nemrég megnyílt, de már dinamikusan fejlődő a Hegyvidék Harcosai Küzdősport Akadémia edzési lehetőségeiről és versenyzőik legújabb sikereiről.

A 3. oldalon a NOB végrehajtó bizottságának májusi üléséről (ahol a birkózásnak bizalmat szavaztak - a szeptemberben Buenos Airesben sorra kerülő közgyűlésig -, viszont a karate ismét lecsúszott az olimpiai részvételről - legalábbis a 2020-asról) olvashatunk.

A budo rovatban új sorozat kezdődik: "A sógunátus kora" címmel.

A harci művészetek rovatban a "A hadviselés művészete" sorozat II. részét találjuk.

A karate-do rovat az öt magyar bronzéremmel zárult és minden tekintetben sikeres budapesti WKF karate Európa-bajnokság tudósításával indul, melyet a WKF karate egyéni magyar bajnokság és az ippon shobu diákolimpia eredményei követnek. Ezt követően Gichin Funakoshi életéből olvashatunk egy részletet.

A kyokushin karate rovat knock-down magyar bajnokságról számol be.

A shotokan karate rovatban az első helyen található az Egerben lebonyolított SKDUN shotokan karate Európa-bajnokság és utánpótlás Európa Kupa beszámolója (A versenyen készült fotók a 48. oldalon kaptak helyet. Ezt követik a 25. évfordulóját ünneplő SKI Magyarországi Szövetsége hírei. A következő oldalon pedig bemutatkozik a JSKA Hungary szervezet.

JKA shotokan karate rovatban a magyarországi szervezet versenyzői által a felnőtt és korosztályos Európa-bajnokságokon elért szép sikereiről kapunk hírt, valamint megtaláljuk a JKA országos bajnokság legjobbjainak eredményeit is.

Az IKGA goju-ryu oldalon a létrejöttének 30. évfordulójához érkezett Magyar Goju-Kai Szövetség június 15-i (azóta méltóképp megünnepelt) rendezvénye szerepel az első helyen.

A goju-ryu karate rovatban a Magyarországi Goju-Ryu Karate-Do Szövetség 20. évfordulóján lebonyolított ünnepi program kapott kiemelt terjedelmet.

A wadokarate oldalon a Galga-SZAC Kupáról készült képes tudósítást láthatják az olvasók.

Az aikido rovatban az aikido edzések gyakorlásáról, célokról és az edzéseket látogatókról közöl cikket lap.

A K-1 rovatban a pécsi küzdősport gáláról találunk tudósítást.

A kung-fu rovatban II. résszel folytatódik "A kung-fu meghonosítása nyugaton" című sorozat, melyet a "Távol-keleti mozgásformák" folytatása követ.

Ismét jelentkezik az iaido rovat, melyben a japán kardforgatás történetéből kapunk ízelítőt.

A színes oldalak elején láthatjuk a WKF karate Európa-bajnokság érmeseinek fotóit, a IV. Bem József BE - Magyar Budo magazin sportnap képes beszámolóját, melyet a "Harcosok Klubja 6." (K-1, MMA, thai-box) verseny tudósítása (kiemelten a magyar győzelemmel zárult WAKF K-1 korosztályos interkontinentális övért folyó mérkőzéssel).

A kempo rovat színes oldalán a nagy magyar sikerrel befejeződött törökországi világbajnokság érdemel különös figyelmet. Ugyanis a népes mezőnyben a Magyar Kempo Szövetség sportolói az összesítésben 2. helyen végeztek. A szövetség másik jelentős eseményéről, a Százhalombattán lebonyolított Nyílt Kempo Világkupa és XI. Juhász Ferenc Emlékverseny történéseiről szintén képes riport tájékoztatja a lap olvasóit. A harmadik kempo oldalon a XIII. Bicske Kupa kapott helyet.

A hapkido oldalon, a IV. hapkido Európa-bajnokság nagyszerű magyar sikereiről kapunk tájékoztatást - és fotókat.

A WTF taekwondo oldal élén természetesen a Nemzetközi Taekwondo Szövetség megalakulásának 40. évfordulójáról készült tudósítás kapott helyet, melyet a magyar szövetség tagjainak nemzetközi és hazai versenyeken nyújtott teljesítményeit taglaló beszámolók követnek.

Az ITF taekwon-do rovatban a hatvani Nemzetek Kupájáról közöl képes tudósítást a magazin.

A Rendvédelmi Kiképzők Szövetsége oldalán fotókkal illusztrált tudósítás jelent meg Dr. Rony Kluger katonai közelharc oktató magyarországi módszertani bemutató edzéséről.

A Magyar Kick-box Szakszövetség oldalán a szegedi kick-box Világkupa legeredményesebb magyar versenyzők eredményei sorakoznak.

Hosszabb idő után újra bekerült a lapba a baranta rovat, melyben a Kárpát Kupa versenyről találunk képes beszámolót.

A hagyományos jiu-do rovat a sok lehetőséget kínáló balatonparti edzési lehetőségekre hívja fel a figyelmet.

A vendégeink oldalán ezúttal Erdei Zsolt ökölvívó világbajnokkal készült interjú. Ebben többek között elmondta, hogy edzőtermet nyit (lapzártánk után már el is kezdődtek az edzések) a fiatal tehetségek tanítása érdekében, de a versenyzést azért nem hagyja abba.

A könyvespolc rovatban egy új taijiquan könyvet ismertetünk meg olvasóinkkal.

Az olvasók oldalain most is számos információ, érdekes írás kapott helyet.

A judo rovat természetesen a budapesti Európa-bajnokság beszámolójával indul, melyet a nyílt masters (veterán) judo magyar bajokság, a junior magyar bajnokság és a korosztályos diákolimpiák (lapzártáig beérkezett) eredményei követnek. Gergely Attila romániai szerzőnk a judo szabályrendszerek történetéről készített elemző írást. A judosport aktuális híreit a magyar judo kata bajnokság eredményei és színes fotói követik.

A Magyar Budo legújabb száma megvásárolható az újságárusoknál, a budo sportboltokban, továbbá a keleti küzdősportok jelentősebb hazai versenyein is. A régebbi (72) lapszámok szintén beszerezhetők a jelentősebb budo sportboltokban, illetve a szerkesztőségben.

A szerkesztőség telefon és fax száma: (1)262-4254
E-mail: magyarbudo@gmail.com mailto:magyarbudo@itexpert.hu
Honlap: www.magyarbudomagazin.hu és www.magyarbudo.hu