EDDIG MEGJELENT SZÁMAINK

A Magyar Budo 2013/őszi szám tartalmából


Magyar Budo Magazin 2013/őszi száma

A magazin 2013/ősz számának 2. oldalán képes tudósítás számol be Peter Aerts háromszoros K-1 világbajnok Hegyvidék Harcosai Küzdősport Akadémián tett látogatásáról, valamint az ottani edzési lehetőségekről.

A budo rovatban II. résszel folytatódik "A sógunátus kora" sorozat.

A harci művészetek rovatban a "A hadviselés művészete" sorozat III. részét találjuk. Ezt követi a III. HEGYEM Szeretet Táborról készült riport, valamint több harci művészetekkel kapcsolatos tudósítás.

A karate-do rovatban a 2013. évi budo és küzdősport gáláról, továbbá a Budapest Open nemzetközi verseny eredményeiről közöl a magazin beszámolókat.

A kyokushin karate rovatban a Magyar Shinkyokushin Karate Szervezet - Kálóczi Branch híreit olvashatjuk.

A shotokan karate rovatban SKDUN Shotokan Karate Stílusszövetség, az I. IJKA stílus világbajnokságról, a létrejöttének 10. évfordulóját ünneplő Sandan Karate Sportegyesületről és a 25 éves SKI Magyarországi Szövetségről kapunk bővebb tájékoztatást.

JKA shotokan karate rovatban kiemelt helyet kapott a WSKA világbajnokság, ahol a junior korú magyar csapat a felnőttek között nyert világbajnoki aranyérmet.

A wadokarate oldalon a Rendőr és Tűzoltó Világjátékokról és a Nacugasshuku 2013-ról olvashatunk képes tudósítást.

A goju-ryu karate rovatban a Magyarországi Goju-Ryu Karate-Do Szövetség nyári edzőtáborai kaptak kiemelt terjedelmet.

Az IKGA goju-ryu oldalon szintén a Magyar Goju-Kai Szövetség nyári edzőtáborairól olvashatunk bővebb beszámolókat.

Az aikido rovatban arról olvashatunk, hogy az aikido edzéseket már óvodás korban is hasznos elkezdeni.

Az RKSZ oldalán a 2014. március elsején sorra kerülő önvédelmi amatőr és profi nemzetközi nyílt versenyre, lebonyolításának szabályaira hívják fel a figyelmet.

Az iaido rovatban az iaido (a kard útja) történetének III. folytatása olvasható.

Ismét jelentkezik a sumo rovat, melyben a sportág legújabb remek nemzetközi sikereiről számol be a lap.

A kempo rovat színes oldalán a szép magyar sikerekkel zárult dunaharaszti kempo és MMA gáláról, valamint a sokak számára nagy élményt jelentő balatonfenyvesi nemzetközi edzőtáborról találunk képes tudósításokat. Ezt követik a Felcsút Kupa és a Csomád Kupa beszámolói. Ugyancsak itt hívják fel a figyelmet a 2014. április 25. és 27. között Magyarországon sorra kerülő XI. kempo világbajnokság sikere érdekében megtett lépésekre.

A hapkido oldalon, a VI. nyílt országos hapkido szemináriumról készült képriport kapott jelentős terjedelmet.

A WTF taekwondo oldal élén a kadet taekwondo Európa-bajnokság beszámolója és a tisztújítással egybekötött taekwondo világbajnokság beszámolói olvashatók. Ezeket követik az ETU elnökségi üléséről és tisztújító közgyűléséről készült tudósítások.

Hosszú idő után ismét jelentkezik a cane de combat rovat, mely egy magyar EB-bronzéremről ad hírt.

A kung-fu rovatban III. résszel folytatódik "A kung-fu meghonosítása nyugaton" című sorozat, melyet a "Távol-keleti mozgásformák" III. folytatása követ.

A közelharc - kézitusa oldalon az idei amatőr közelharc-kézitusa bajnokság beszámolója található.

A hagyományos jiu-do rovat a sok lehetőséget kínáló balatonparti edzési lehetőségekre hívja fel a figyelmet.

A Magyar Kick-box Szakszövetség oldalán a WAKO junior és kadet kick-box Európa-bajnokságon elért 62(!) éremről számolnak be. Az eredmény önmagáért beszél.

A grappling rovatban szintén szép sikerekről olvashatunk, melyeket versenyzőink az idei világbajnokságon és világkupán értek el.

Az olvasóink oldalain ezúttal az "égi küzdőtér" hírei kaptak kiemelt terjedelmet. Emellett az új házasok számára is figyelmet érdemlő versek is előtérbe kerültek, melyek többségét kiváló harcművészek írták.

A könyvespolc rovatban a Lunarimpex Kiadó legújabb könyveit ismerhetjük meg.

A judo rovat a 2013. évi világbajnokság beszámolójával indul, melyet az Európai Ifjúsági Olimpiai Fesztivál, a veterán judo Európa-bajnokság, a XXVII. Nyári Universiade, a junior Európa-bajnokság az ifjúsági világ- és Európa-bajnokság beszámolói, illetve eredménylistái követnek. Ugyanitt megtalálható a magyar éremmel zárult Siketlimpia beszámolója, valamint a közelmúlt jelentősebb hazai versenyeinek eredményei is. Sajnos, ebben a lapszámban számos harcművésztől és küzdősportos társunktól (többségük judos volt) kellett elbúcsúznunk, akik már csak emlékeinkben élnek tovább...

A magazin hátsó borítóján a Harcművészek az Egészséges Gyerekekért Mozgalom célkitűzéseit magukénak valló és ezekért legtöbbet tett, kiváló sportemberek portréit láthatjuk.

A Magyar Budo legújabb száma megvásárolható az újságárusoknál, a budo sportboltokban, továbbá a keleti küzdősportok jelentősebb hazai versenyein is. A régebbi (73) lapszámok szintén beszerezhetők a jelentősebb budo sportboltokban, illetve a szerkesztőségben.

A szerkesztőség telefon és fax száma: (1)262-4254
E-mail: magyarbudo@gmail.com mailto:magyarbudo@itexpert.hu
Honlap: www.magyarbudomagazin.hu és www.magyarbudo.hu