EDDIG MEGJELENT SZÁMAINK

A Magyar Budo 2013/téli szám tartalmából


Magyar Budo Magazin 2013/téli száma

A magazin 2013/téli számának 2. oldalán a magyar kemposok jiu-jutsu világbajnokságon elért sikereiről közöl képes tudósítást a magazin.

A budo rovatban III. résszel folytatódik "A sógunátus kora" sorozat.

A harci művészetek rovatban a "A hadviselés művészete" sorozat IV. részét találjuk. Ezt követik a nagyszerű magyar eredményekkel zárult harcművész és küzdősport világjátékokról, valamint az évzáró harcművészeti gáláról és a full-contact csapatbajnokságról szóló tudósítások.

A karate-do rovat a WKF kadet, junior és U21 világbajnokság beszámolójával indul, ahol egy arany- és három bronzérmet nyertek a magyar karatékák. Ezt követi az Ippon Shobu karate magyar bajnokság eredménylistája, majd az Ósú Karate-do Shihan-kai klub létrejöttének fényképes híre.

A shidokan karate rovatban a knock-down utánpótlás eredményeit, valamint a shidokan karate Európa-bajnokságról készült tudósítást, melyből megtudjuk, hogy a magyarok két ezüstéremmel tértek haza, jövőre pedig nyílt világversenyt rendeznek hazánkban.

A shotokan karate rovatban SKDUN Shotokan Karate Stílusszövetség nagy magyar sikerekkel végződött világbajnoksága, az I. IJKA stílus nyílt országos karate stílus bajnoksága kaptak kiemelt figyelmet. A hírek között szerepel, hogy Antal János shihan 9. dant kapott, Varga László mester tiszteletére pedig fotókiállítást rendeztek Budapesten és Ercsiben.

JKA shotokan karate rovatban kiemelt helyet kapott az ESKA Európa-bajnokság, ahol négy arany- és két ezüstérmet nyertek a versenyzőink.

Az IKGA goju-ryu oldalon a Kovács Margit sensei emlékverseny eredményeit találjuk.

A goju-ryu karate rovatban az ukrajnai és németországi nemzetközi szemináriumokról olvashatunk, ahol Harsányi László, a Magyarországi Goju-Ryu Karate-Do Szövetség elnöke is vezetett edzéseket.

A fudokan karate rovatban a magyar szövetség eddigi legnagyobb sikerével zárult prágai stílus világbajnokságról értesülhetünk, valamint arról, hogy a kongresszuson Nánai Ferenc shihan megkapta a 8. dant, és kinevezték a világszövetség edzői bizottságának elnökévé.

A wadokarate oldalon a junior Európa-bajnokságon várakozáson felül szerepelt versenyzők fotóival közölt tudósítást közli a lap.

Az aikido rovatban "Az aikido, mint önvédelem" című cikk érdemel kiemelt figyelmet.

Az iaido rovatban az iaido (a kard útja) történetének IV. folytatása olvasható.

A kung-fu rovat "A kung-fu meghonosítása nyugaton" című sorozat IV. (egyben befejező) részével indul, melyet sifu Miló András "Távolkeleti mozgásformák" könyvének számos képpel illusztrált újabb folytatása követ.

Az RKSZ oldalán a szövetség novemberi önvédelmi magyar kupa és goshin-jutsu bajnokság beszámolóját és eredményeit találjuk.

Az Érdi budo gála és harcművészeti fesztiválról színes fotókkal illusztrált tudósítás jelent meg.

A következő színes oldalon Juhász Ferenc, Kalmár Árpád és Ádám Imre Japánban tett útján készült fotók révén a Felkelő Nap országáról láthatunk érdekes felvételeket.

Az SKDUN shotokan karate világbajnokság több érmesének fotója is színes oldalon jelent meg.

A kempo rovat színes oldalának hírei élén a kilenc magyar éremmel zárult Kong Sao Európa-bajnokság képes beszámolója kapott helyet. Ezt követik a Délvidék Kupa, majd a herceghalmi kempo verseny képes tudósításai.

A WTF taekwondo oldal élén a jól sikerült országos bajnokság beszámolója mellett az olimpiai sportág versenyzőinek a nemzetközi küzdőtéren és a tanulásban elért sikereiről is több tudósítást is olvashatunk.

A hapkido oldalon az októberi országos szemináriumról és a Máté testvérek remekül sikerült Grand Canária-i szerepléséről, sikeres dan-vizsgáikról jelent meg képes beszámoló.

Az ITF taekwon-do rovatban ezúttal a két különálló hazai szervezet is jelentkezett. Az egyik a Jászberényi Lehel TKD klub harminc éves múltját idézi fel, a másik viszont a Hatvani TKD klubjához tartozó ifjúsági versenyző által az ITF taekwon-do világbajnokságon elért aranyérméről tájékoztat.

A közelharc - kézitusa oldalon az idei nemzetközi kézitusa késharc verseny és az önvédelmi szeminárium beszámolója jelent meg.

A sumo rovatban a hazai szakszövetség jövő évi versenynaptárát találjuk.

A hagyományos jiu-do rovat a sok lehetőséget kínáló balatonparti edzési lehetőségekre hívja fel a figyelmet.

A kick-box hírek a világbajnokságon elért sikerekről és a hazai versenyek eredményeiről szólnak.

A könyvespolc rovatban a Lunarimpex Kiadó legújabb könyveit ismerhetjük meg.

A magazin vendége ezúttal Szilárdi Katalin, az olimpiai bajnok férfi kajakpáros edzője.

Az akciófilmek sztárjai rovatban Jason Statham a vendég.

Az olvasóink oldalain most a karácsonyi ünnepekhez kapcsolódó versek kaptak kiemelt helyet, de megtalálhatók a különféle információk, érdekességek is.

A judo rovat a Magyar Judo Szövetség 2014. évi eseménynaptárával indul, melyet az U23 Európa-bajnokság, a junior világbajnokság, a kata világbajnokság, majd a jelentősebb hazai versenyeredmények követnek. A judosport híreinél számol be a magazin Nagamiya Shoji professzor, Sasaki Kichisaburo unokájának decemberben Budapesten tett látogatásáról, mely során előadásokat tartott (nagyapjáról, a magyarországi judo első elindítójáról), közben számos magyar judossal is találkozott.

A "Képek - közelről és távolról" összeállításban Vlagyimir Putyin Oroszország elnöke, akinek a WTF taekwondo elnöke átadta világszövetség által adományozott tiszteletbeli mesterfokozatot, és a legendás Elvis Presley (mint kempos és karatés) is helyet kapott.

A magazin hátsó borítóján a 2014. április 25. és 27. között Magyarországon sorra kerülő XI. kempo világbajnokság plakátja kapott helyet.

A Magyar Budo legújabb száma megvásárolható az újságárusoknál, a budo sportboltokban, továbbá a keleti küzdősportok jelentősebb hazai versenyein is. A régebbi (74) lapszámok szintén beszerezhetők a jelentősebb budo sportboltokban, illetve a szerkesztőségben.

A szerkesztőség telefon és fax száma: (1)262-4254
E-mail: magyarbudo@gmail.com mailto:magyarbudo@itexpert.hu
Honlap: www.magyarbudomagazin.hu és www.magyarbudo.hu