EDDIG MEGJELENT SZÁMAINK

A Magyar Budo 2014/tavaszi szám tartalmából


Magyar Budo Magazin 2014/tavaszi száma

A magazin 2014/tavaszi számának 2. oldalán a Hegyvidék Harcosai Küzdősport Akadémia sportolóinak legújabb sikereiről közöl képes tudósítást a magazin.

A 3. oldalon Erdei Zsolt profi ökölvívó Európa-bajnoki győzelméről és aktív versenyzői pályafutásának befejezéséről olvashatunk. (Edzőként és a HEGYEM mozgalom nagyköveteként viszont továbbra is aktív marad!)

A budo rovatban IV. résszel folytatódik "A sógunátus kora" sorozat.

A harci művészetek rovatban a "A hadviselés művészete" sorozat V. részét találjuk. Ezt követi a "Harcművészetek Indiában sorozat" első része.

A karate-do rovat az MKSZ évzáró ünnepségéről készült tudósítással indul, melyet a 2013/2014. évi WKF karate diákolimpia eredményei, majd a kadet, junior és U21 EKF Európa-bajnokság beszámolója követnek.

A kyokushin karate rovatban az MKKSZ tisztújító közgyűléséről (shihan Kálóczi József a szervezet új elnöke) és az MKSZ felnőtt full-contact karate magyar bajnokságról olvashatunk.

A shotokan karate rovatban SKDUN Shotokan Karate Stílusszövetség magyar bajnokságáról készült tudósítással indul, majd az SKI Magyarországi Szövetsége tavalyi, 25. évfordulós eseményeinek felidézésével folytatódik.

JKA shotokan karate rovatban a magyar szövetség kiemelt programjait közli a lap.

A wadokarate oldalon a képes összeállítás idézi fel a Kodomo Kupa érdekesebb pillanatait, valamint két jelentős eseményre hívják fel a figyelmet.

Az IKGA goju-ryu rovatban a 2013. évi stílus világbajnokságon elért magyar sikerekről olvashatunk részletes beszámolót.

A goju-ryu karate oldalon a szövetség két sportolójának a WKF karate Európa-bajnokságon elért kiemelkedő eredményeiről és a Happy Kids utánpótlás versenyről olvashatunk.

A fudokan karate rovat kiemelt témája a legutóbbi Barátság Kupa verseny.

A kung-fu rovat az idei (második) Holdújév Fesztiválról ad képekkel illusztrált tájékoztatást. Ezt követi sifu Miló András "Távol-keleti mozgásformák" könyvének számos képpel illusztrált V. része.

Az RKSZ oldalán a szövetség II. nemzetközi önvédelmi kupa képes beszámolója látható.

Ezt követően a 20 éves Magyar Budo magazin archívumából találunk színes fotókat, melyek két kiemelt szereplője már csak emlékeinkben élhet. A "Szépség és dinamizmus" képei viszont már magukért "beszélnek".

A kempo rovat színes oldalán a IV. Szigethalmi Utánpótlás Kupa képes tudósítása látható, olvasható. Ezt követi a XII. Juhász Ferenc Emlékverseny és Nyílt Kempo Világkupa fotókkal szemléltetett beszámolója.

Az aikido rovatban a 2014. év biztató kezdetéről és Fujita Masatake shihanról olvashatunk.

A hapkido oldalon a tavaszi hapkido mesterképző szeminárium képekkel bőven illusztrált tudósítása található.

A WTF taekwondo rovat bővelkedik a magyar szövetség versenyzői által az első negyedévben elért nemzetközi sikereivel, melyek biztatóak a következő nagy feladatokra készülve.

Az ITF taekwon-do oldalon a Magyar Tradicionális ITF Taekwon-do Szövetség jászberényi klubjának folyamatos fejlődéséről, az ott folyó képzés színvonalának töretlen fejlődéséről számol be a szerző.

Az MMA rovatban a hazai szövetség tisztújító közgyűlése a kiemelt téma, mivel az addigi alelnököt Felföldi "Hegylakó" Szabolcsot választották meg elnöknek.

A thai box rovat a Harcosok Klubja újabb küzdelmeiről tudósít.

Olvasóink először kapnak részletes tájékoztatást az orosz eredetű fegyver nélküli önvédelemről, a szambóról.

Most is megtalálható a hagyományos kick-box és jiu-do rovat.

Az akciófilmek sztárjai rovat vendége a leghíresebb harcművész, Chuck Norris.

Az olvasóink oldalain ezúttal is megtaláljuk a sportújságírók szavazatai alapján megválasztott 2013. év sportolóinak listáját. Ezt több érdekes írás követi, melyek közül különösen figyelemre méltó a doktori cím viselésének szabályairól szóló cikk.

A könyvespolc rovatban Kositzky Attila nyugállományú repülő altábornagy új könyvéből olvashatunk egy érdekes részletet, majd a Repülő Tatami Kiadóval együtt szintén 20. évfordulójához érkezett Lunarimpex Kiadó ismertetője következik.

A judo rovat a felnőtt, junior és serdülő csapatbajnokságok, ifjúsági magyar bajnokság, serdülő diákolimpiák eredményeinek közlése után két kiváló judóst, Keserű Lászlót és testvérét, Keserű Józsefet mutatja be az olvasóknak. Természetesen most is megtalálhatók a judosport rövid hírei.

Ismét megtalálható a lapban a Fővárosi Nagycirkusz új műsorának plakátja.

A magazin hátsó borítóján a 2014. április 25. és 27. között Magyarországon sorra kerülő XI. kempo világbajnokság új plakátja kapott helyet.

A Magyar Budo legújabb száma megvásárolható az újságárusoknál, a budo sportboltokban, továbbá a keleti küzdősportok jelentősebb hazai versenyein is. A régebbi (75) lapszámok szintén beszerezhetők a jelentősebb budo sportboltokban, illetve a szerkesztőségben.

A szerkesztőség telefon és fax száma: (1)262-4254
E-mail: magyarbudo@gmail.com mailto:magyarbudo@itexpert.hu
Honlap: www.magyarbudomagazin.hu és www.magyarbudo.hu