EDDIG MEGJELENT SZÁMAINK

A Magyar Budo 2014/nyári szám tartalmából


Magyar Budo Magazin 2014/nyári száma

A magazin 2014/nyári számának 2. oldalán a Hegyvidék Harcosai Küzdősport Akadémia sportolóinak legújabb sikereiről közöl képes tudósítást a magazin.

A 3. oldalon a Magyar Budo magazin rendszeres megjelenésének 20. évfordulója alkalmából írt cikket a főszerkesztő a lap létrejöttének előzményeiről, a szerkesztőség fő célkitűzéseiről. Ebben kiemeli: szövetségi, stílus-, csoport- és egyéni érdekektől, ellentétektől, politikai nézetektől független országos terjesztésű, a keleti küzdősportok és harci művészetek népszerűsítését, ismertetését, aktuális hírek, információk közreadását tekintik legfontosabbnak.

A budo rovatban V. résszel folytatódik "A sógunátus kora" sorozat.

A harci művészetek rovatban a "A hadviselés művészete" sorozat VI. részét olvashatjuk. Ezt követi a "Harcművészetek Indiában sorozat" második része.

A karate-do rovat a WKF karate Európa-bajnokság beszámolójával indul, majd az egyéni magyar bajnokság és az ippon shobu diákolimpia eredményeivel folytatódik.

A kyokushin karate rovatban a shinkyokushin karate Európa-bajnokság magyar sikereiről olvashatunk.

A shotokan karate rovatban SKDUN Shotokan Karate Egerben megrendezett Európa-bajnokságról és utánpótlás Európa Kupáról, majd a SKIEF Európa-bajnokságról (Németország) tudósít a magazin.

JKA shotokan karate rovatban a JKA felnőtt és junior Európa-bajnokságon és a JKA korosztályos Európa-bajnokságon elért magyar sikerekről, valamint a Törökbálint Kupa JKA országos bajnokságról számol be a lap.

A fudokan karate rovat kiemelt témája a fudokan országos bajnokság.

A goju-ryu karate oldalon a III. Erzsébet Kupa versenyről olvashatunk.

Az IKGA goju-ryu rovatban az Ürömi Kupa Kovács Margó sensei emlékverseny eredményei találhatóak.

A wadokarate oldalon képes összeállítás idézi fel a Galga-SZAC Kupa nemzetközi karate bajnokság emlékezetesebb pillanatait.

Az aikido rovatban ismét Fujita Masatake shihanról olvashatunk, de most a cikk szomorú aktualitása, hogy a nagy tudású japán mester elhunyt.

A kung-fu rovatban VI. résszel folytatódik sifu Miló András "Távol-keleti mozgásformák" könyve.

Ismét jelentkezik az eskrima rovat, melyben JSKA világbajnokság magyar sikereiről olvashatunk.

A belső színes oldalak a 4. SKDUN shotokan karate Európa-bajnokság emlékezetes fotóival indul, mely az V. Bem József BE - Magyar Budo sportnap képes beszámolójával folytatódik. Ismét megtalálhatók a "Megörökített pillanatok".

A kempo rovat színes oldalán Lacza Ábel címvédését láthatjuk képekben. Ezt követi a XI. IKF kempo világbajnokság és világkupa képekkel illusztrált tudósítása.

A WTF taekwondo rovat most is bővelkedik a magyar szövetség versenyzői által elért nemzetközi sikereivel. A legnagyobb terjedelmet természetesen a taekwondo Európa-bajnokság kapta.

A hapkido oldalon az újabb (áprilisi) mesterképző szeminárium képekkel bőven illusztrált tudósítása található.

Az ITF taekwon-do oldalakon a Hatvanban rendezett Nemzetek Kupája Végső István emlékversenyről készült képes beszámoló, majd a másik világszervezethez tartozó jászberényi ITF taekwon-dosok svájci Európa-bajnokságon és a szlovéniai nemzetközi versenyen elért sikereiről olvashatunk.

Az MMA rovatban a magyar versenyzők MMA világkupán és a kempo világbajnokságon elért eredményeiről informálódhatunk.

A kick-box rovatban az utánpótlás kick-box magyar bajnokság győzteseit ismerhetjük meg.

Most is megtalálható a jiu-do rovat.

A hosszú szünet után ismét jelentkező jiu-jitsu oldalon a judo és a brazil jiu-jitsu összefonódásáról közöl érdekes cikket a magazin.

Az akciófilmek sztárjai rovatban ezúttal két remek harcművész színészt ismerhetünk meg: Wesley Snipest és Benny "The Jet" Urquidezt.

A magazin vendége most Sastin Marianna, aki remek judosból lett az első magyar női birkózó világbajnok.

A könyvespolc rovatban egy izgalmas repülős epizódról olvashatunk. A címe: Másfél perc leállt hajtóművel.

Az olvasóink oldalán a versek mellett aforizmákat és érdekes információkat találunk, melyek közül külön figyelmet érdemel a pesterzsébeti karatékából lett amerikai rendőr példamutató cselekedete.

A judo rovat a felnőtt Európa-bajnokság beszámolójával indul, melyet a nyílt masters (veterán) judo magyar bajnokság eredményei követnek. Kiemelt helyet kapott az MJSZ tisztújító közgyűlése, a felnőtt I. osztályú magyar bajnokság, az ifjúsági (U18), a diák A, B, C diákolimpiák eredményei. Természetesen most is megtalálhatók a judosport rövid hírei. A rovat a nyílt magyar kata bajnokság színes képekkel gazdagon illusztrált tudósításával zárul.

A magazin hátsó borítóján a 2014. április 24. és 26. között Magyarországon megrendezett XI. kempo világbajnokság emlékezetes pillanatait megörökítő képeiből készült válogatást láthatjuk.

A Magyar Budo legújabb száma megvásárolható az újságárusoknál, a budo sportboltokban, továbbá a keleti küzdősportok jelentősebb hazai versenyein is. A régebbi (76) lapszámok szintén beszerezhetők a jelentősebb budo sportboltokban, illetve a szerkesztőségben.

A szerkesztőség telefon és fax száma: (1)262-4254
E-mail: magyarbudo@gmail.com mailto:magyarbudo@itexpert.hu
Honlap: www.magyarbudomagazin.hu és www.magyarbudo.hu