EDDIG MEGJELENT SZÁMAINK

A Magyar Budo 2014/őszi szám tartalmából


Magyar Budo Magazin 2014/őszi száma

A 2014/ősz számának 2. oldalán a Hegyvidék Harcosai Küzdősport Akadémia és a Fujimoto Dojo kyosai közös korfui nyári edzőtáboráról közölt képes tudósítást a magazin.

A 3. oldalon a Testnevelési Egyetem önállóvá válásáról olvashatunk híradást.

A budo rovatban VI. résszel folytatódik "A sógunátus kora" sorozat.

A harci művészetek rovatban a "A hadviselés művészete" sorozat VII. részét olvashatjuk.

Ezt követi a "Harcművészetek Indiában sorozat" III. része.

A karate-do rovat az egyetemi karate világbajnokság beszámolójával (egy magyar arany- és egy bronzérem) indul, mely alatt az Amerikában élő egykori magyar karatéka világbajnoki sikereiről olvashatunk. Ezeket a XVII. Budapest Open nemzetközi verseny eredményei követik. A rovatot az október 25-én sorra kerülő "Száz Küzdelem Éjszakája" versenyre mozgósító cikk zárja.

A kyokushin karate oldalakon a Mas Oyama Emlékversenyről és a Kispest Kupa nyílt korosztályos honkyokushin karate bajnokságról készült beszámolók találhatók.

A shotokan karate rovat az SKS-SKDUN Karate Stílusszövetség híreivel és Juhász Ferenc elnökkel készült interjúval indul, melyet az SKI Magyarország japán főinstruktor vezetésével lebonyolított edzőtábora és a rendhagyó módon "víz felett" megtartott verseny tudósításai követnek. A JKA shotokan karate oldalon a jubileumi Budapest Gasshuku érdemel kiemelt figyelmet.

A wadokarate oldalon a tucatnyi magyar éremmel zárult WUKF felnőtt Európa-bajnokság beszámolója és a magyar érmesek fotói találhatók.

Az IKGA goju-ryu rovatban az edzőtábori beszámolók alatt a Magyar Goju-Kai Szövetség edzőtermeinek listáját is közli a lap.

A goju-ryu karate oldalon a tizenhét magyar éremmel zárult goju-ryu Európa-bajnokság és a két magyar mester okinawai továbbképzése a kiemelt téma.

Az aikido rovatban az aikido speciális technikáiról, az önvédelemről és közelharcról olvashatunk cikket.

A kung-fu rovatban a VII. (egyben utolsó) résszel folytatódik sifu Miló András "Távol-keleti mozgásformák" könyve.

Az MMA oldalon a közelmúltban balszerencsésen végződött gyermek ketrecharccal kapcsolatos állásfoglalások kaptak kiemelt terjedelmet.

A belső színes oldalakon az SKDUN magyar stílusszövetség tiszalöki edzőtáborának képei, a TEK Gála és a 20 éves Magyar Budo magazin archívumából válogatott fotókat láthatjuk.

A kempo rovat színes oldalán a WMMAA világbajnokság (melyre a Magyar Kempo Szövetség két vezetőjét is meghívták) képes tudósítását, valamint a négyszeres K-1 világbajnok holland Semmy Schilt által a Hegyvidék Harcosai Küzdősport Akadémián tartott edzésről (melybe bekapcsolódott Kunkli Tivadar világ- és Európa-bajnok thai box versenyző is) találunk híradást. A folytatásban a jelentősebb nyári kempo versenyekről is olvashatunk.

A WTF taekwondo rovatban most is bőven találkozunk a magyar szövetség érdekes híreivel, versenyzői által elért nemzetközi sikerekkel. A legnagyobb terjedelmet az első alkalommal megrendezett WTF taekwondo kadet világbajnokság kapta.

Az ITF taekwon-do oldalakon a Lehel Vezér Nemzetközi ITF Taekwon-do Kupáról és a hatvani taekwon-dosok "harcra nevelő" nyári edzőtáboráról találunk képes beszámolókat.

A hapkido oldalon a képekkel illusztrált felhívás mozgósít a december 6-án Hódmezővásárhelyen rendezendő Do Am Hapkido országos bajnokságon való részvételre.

A kick-box rovatban a hosszú idő után hazalátogatott ötszörös világbajnok Hugyetz Lajossal készült interjút olvashatjuk.

A közelharc - kézitusa rovatban a szövetség idei amatőr bajnoksága és a nyári csobánkai edzőtábor a téma.

A sumo rovatban a 2014. évi korosztályos Európa-bajnokság magyar érmeseit közli a magazin.

Természetesen most is megtalálható a hagyományos jiu-do rovat.

Az akciófilmek sztárjai rovatban ezúttal Arnold Schwarzeneggerről, a legjobb fizikumú akcióhős színes életútjáról olvashatunk.

A könyvespolc rovatban a 20 éves Lunarimpex Kiadó új könyvéről (Rory Miller: Szemtől szemben az erőszakkal), valamint Németh "Nyiba" Sándor második könyvéről kapunk információt.

Az olvasóink oldalán ezúttal az "égi küzdőtér" hírei kaptak kiemelt terjedelmet.

A judo rovat a felnőtt világbajnokság beszámolójával indul, melyet a budapesti Grand Prix nemzetközi verseny, a veterán judo világbajnokság és Európa-bajnokság, a junior Európa-bajnokság, ifjúsági Európa-bajnokság, a nyári ifjúsági olimpia beszámolói, majd junior magyar bajnokság és a junior diákolimpia eredményei követnek. Ugyanitt található Dr. Galla Ferenc 85. születésnapi köszöntéséről készült beszámoló is. Természetesen most is megtalálhatók a judosport rövid hírei.

A magazin belső borítóján a nyári HEGYEM szeretet táborban és a bugacpusztai Kurultaj Magyar Törzsi Gyűlés színes képei láthatók.

A hátsó borítón a húsz éve elhunyt Masutatsu Oyama portréfotójával emlékezik meg a lap a kyokushin karate alapítójáról.

A Magyar Budo legújabb száma megvásárolható az újságárusoknál, a budo sportboltokban, továbbá a keleti küzdősportok jelentősebb hazai versenyein is. A régebbi (77) lapszámok szintén beszerezhetők a jelentősebb budo sportboltokban, illetve a szerkesztőségben.

A szerkesztőség telefonszáma: (1)262-4254
E-mail: magyarbudo@itexpert.hu magyarbudo@t-online.hu
Honlap: www.magyarbudomagazin.hu és www.magyarbudo.hu