EDDIG MEGJELENT SZÁMAINK

A Magyar Budo 2015/tavaszi szám tartalmából


Magyar Budo Magazin 2015/tavaszi száma

A 2015/tavaszi szám 2. oldalán a XIII. Juhász Ferenc Emlékverseny és Nyílt Kempo Világkupa képes beszámolójával indul a magazin.

A 3. oldalon a karatét és a judot kedvezően érintő híreket, valamint a Székely Budo-Sport Kft. által kezdeményezett, és a harcművészek népszerűsítését szolgáló Balaton átúszásra bíztató felhívást olvashatjuk.

A budo rovatban VIII. résszel folytatódik "A sógunátus kora" sorozat.

A harci művészetek rovatban a "A hadviselés művészete" sorozat IX. részét olvashatjuk. Ezt követi a "Harcművészetek Indiában sorozat" V. része.

A karate-do rovat a Paris Open (magyar bronzérmet is hozó) beszámolójával indul. Ezt követik a kadet, junior és U21 EKF Európa-bajnokság, valamint a Magyar Karate Szakszövetség évzáró - évadnyitó ünnepségéről készült tudósítások.

A kyokushin karate oldalon az MKSZ felnőtt full-contact karate magyar bajnokság képes beszámolóját és a Szentesen megrendezett kyokushin karate knock-down szabályrendszerű gyermek, serdülő és ifjúsági diákolimpia országos döntőjével kapcsolatos cikket olvashatjuk.

Az SKS-SKDUN Karate Stílusszövetség oldalán a szervezet országos bajnokságáról, jelentősebb eseményeiről számolnak be a lapban.

A JKA shotokan karate rovatban a stílusszövetség legutóbbi fontos eseményeiről tudósítanak.

A fudokan karate oldalon az Ercsiben megrendezett fudokan karate országos bajnokság érdemel kiemelt figyelmet.

A wadokarate rovat beszámol a Kodomo Kupa versenyről, egyben tájékoztat a Galga-SZAC Kupa és a Shibamori Kando (9. dan) mester vezetésével sorra kerülő edzőtáborról.

Az IKGA goju-ryu oldalon a Kovács Margit sensei emlékének adózó utánpótlás verseny beszámolója található.

A goju-ryu karate rovatban a Happy Kids utánpótlás verseny beszámolója, valamint a szövetség közelgő jelentősebb programjai - kiemelten a hanshi Kuba Yoshio (10. dan) vezetésével júliusban sorra kerülő nemzetközi edzőtábora - érdemelnek kiemelt figyelmet.

Az aikido rovatban az aikido témájú elektronikus könyvekről és edzési lehetőségről kapunk tájékoztatást.

A kung-fu oldalon a Keleti Holdújév Kecske Fest programjáról olvashatunk beszámolót.

A színes oldalakon az SKS-SKDUN Karate Stílusszövetség életéből készült fotókat, a május 16-i shidokan karate nyílt világbajnokság plakátját, a Nők napja alkalmából szép és ügyes küzdősportos és harcművész hölgyekről készült "szemrevaló" fotókat, majd a Magyar Kempo Szövetség sikeres dan-vizsgázóiról készült képriportot nézegethetjük.

A kempo rovatban a Szigethalmi Utánpótlás Kupa versenyről közöl képes beszámolót a lap.

Az MMA oldalon a magyar MMA történetéből olvashatunk érdekességeket.

A hapkido rovatban a Do Am Hapkido Szabadidősport Szövetség országos bajnokságát és tavalyi szemináriumát felidéző képek mellett a szervezet töretlen fejlődését tükröző információkat találunk.

A WTF taekwondo rovatban most is számos érdekes nemzetközi és hazai hírt olvashatunk, köztük a magyar versenyzők remek nemzetközi sikereiről is.

Az ITF taekwon-do oldalon ezúttal egy szomorú esemény kapott kiemelt terjedelmet. Az utóbbi időben magazinunk egyik aktív munkatársától, Eperjesi Nándor 3. danos mestertől búcsúznak tanítványai és a magazin szerkesztősége.

Hosszú idő után ismét fontos esemény kapcsán jelentkezett a thai box rovat. Ugyanis május 20-24. között először rendeznek muay thai világkupát hazánkban, melyre márciusi lapzártánkig már több mint félszáz országból félezer versenyző nevezett.

A ninjutsu rovat szintén egy szomorú hír kapcsán jelentkezik a lapban. David Jesse Holt mesterre emlékeznek tanítványai.

A kick-box rovatban szintén egy kiváló sportembertől, dr. Leyrer Richárdtól, a MOB alelnökétől, a Magyar Kick-box Szövetség elnökétől búcsúzik a harcművészek nagy közössége. A szövetség elnöki tisztségére az addigi alelnököt, Galambos Pétert a sportág szintén nagy tekintélyű és népszerű szakemberét választották meg.

Természetesen most is megtalálható a hagyományos jiu-do rovat.

Először jelentkezik magazinunkban önállóan a grappling rovat, melyet a sumo eseménynaptár követ.

Az akciófilmek sztárjai rovatban ezúttal Bruce Willist a legsokoldalúbb akciószínészt mutatjuk be.

Az olvasóink oldalán a 2014-ben "Év sportolói" címek nyertesei és a szavazatot kapott sportemberek kaptak kiemelt terjedelmet.

A könyvespolc rovatban dr. Gubacsi Attila készülő könyvéből olvashatunk egy részletet.

A judo rovat az ifjúsági országos bajnokság eredményeivel kezdődik, majd a judosport híreit követően itt sem maradtak el a szomorú hírek. Elhunyt Moravetz Ferenc (8. dan) az 1992-es barcelonai olimpián egy arany-, két ezüst- és egy bronzérmet szerzett magyar válogatott szövetségi kapitánya.

A magazin belső borítóján a judosport világából találunk érdekes képeket.

A hátsó borítón a muay thai amatőr világkupa plakátja nemcsak a nagy sportversenyre, hanem a drog elleni küzdelemre is felhívja a figyelmet.

A Magyar Budo legújabb száma megvásárolható az újságárusoknál, a budo sportboltokban, továbbá a keleti küzdősportok jelentősebb hazai versenyein is. A régebbi (79) lapszámok szintén beszerezhetők a jelentősebb budo sportboltokban, illetve a szerkesztőségben.

A szerkesztőség telefonszáma: (1)262-4254
E-mail: magyarbudo@itexpert.hu magyarbudo@t-online.hu
Honlap: www.magyarbudomagazin.hu és www.magyarbudo.hu