EDDIG MEGJELENT SZÁMAINK

A Magyar Budo 2015/téli szám tartalmából


Magyar Budo Magazin 2015/téli száma

A 2015/téli szám 2. oldalán a magyar sportolók lengyelországi jiujutsu világbajnokságon elért remek teljesítményéről találunk képekkel illusztrált beszámolót.

A budo rovatban XI. résszel folytatódik "A sógunátus kora" sorozat.

A harci művészetek rovatban a "A hadviselés művészete" sorozat XII. részét olvashatjuk. Itt közli a magazin az "Élen a tanulásban, élen a sportban" kitüntető címet 2015-ben elnyert küzdősportosok és harcművészek neveit. Ezt követi a "Harcművészetek Indiában" sorozat VIII. része.

A karate-do rovat a WKF korosztályos karate világbajnokságon elért nagyszerű magyar sikerekkel indul, melyet a XX. WKF karate diákolimpia, az Ippon Shobu magyar bajnokság és a Hungarian Open Céghmester Kupa eredménylistái követnek.

A kyokushin karate oldalak élén a 2015. évi shinkyokushin karate világbajnokság beszámolóját közli a magazin, melynek nagyszerű eseménye a dr. Szepesi Csenge által kiharcolt világbajnoki aranyérem. A következő oldalon Pap Péter Junior UWK világbajnokságon szerzett ezüst- és bronzérme, valamint az IKO Sosai Kyokushinkai Karate Hungary szervezet bemutatkozása. Szintén a kyokushin karate rovatban olvashatunk az OKKSZK Egyesület által Orosházán lebonyolított nemzetközi téli karate táborról és sportbálról, valamint az egyesület sportolói által Romániában és az ITF taekwon-do országos bajnokságon elért sikerekről. Kiemelt figyelmet érdemel az a felhívás, mely szerint 2016. július 25-én Szentesen rendezik a II. össz kyokushin karate korosztályos világbajnokságot.

A shidokan karate rovatban a knock-down karate utánpótlás bajnokság - XVIII. Bushido Kupa beszámolója olvasható.

A wadokarate rovat kiemelt témája az UWK világbajnokság, ahol nagyszerűen szerepeltek a magyar versenyzők. A másik kiemelt hír: Shibamori Kando shihan köszöntése közelgő 70. születésnapja alkalmából.

A goju-ryu karate rovatban a jubileumi WKF karate diákolimpia kapott kiemelt terjedelmet.

Az IKGA goju-ryu oldalon a Gankaku-Óbuda Kupa Kovács Margit sensei emlékverseny eredményei kaptak helyet.

A shotokan karate rovatok élén szerepel az MSKSZ jubileumi országos bajnoksága.

A JKA shotokan karate rovatban az Ippon Shobu Európa-bajnokságon elért szép magyar sikerekről olvashatunk legtöbbet.

Az SKS-SKDUN Karate Stílusszövetség egyik oldalán az SKDUN világbajnokság és az SKDUN Kohai Világkupa magyar eredményei, valamint az Ostorosi Shotokan Karate Szakosztály bemutatkozása olvasható, míg a színes képekkel illusztrált oldalon a világbajnokság és a korosztályos világkupa sikeres versenyzőiről készült összeállítás.

Ismét találkozhatunk a Szépek és ügyesek rovat vonzó külsejű sportolóival.

Szintén színes képek illusztrálják a WMMAA világbajnokságon részt vett magyar sportolók helytállását.

A kempo rovat színes oldalán az IKF kempo Európa-bajnokság képes beszámolóját olvashatjuk, melynek lényege: a magyar kemposok nyerték az összesített csapatversenyt! A másik oldalon a Herceghalom Kempo Kupa és az I. Izsó Mihály Emlékverseny Újfehértói Kempo Kupa kapott helyet.

A zen bu kan kempo rovatban természetesen a 20. Hanshi Kupa nemzetközi versenyről közöl képes tudósítást a magazin.

Az aikido rovat kiemelkedő eseménye, hogy megérkeztek Japánból a dan diplomák a yudansha könyvekkel együtt.

A kung-fu oldalon a megalakulásának 20. évfordulóját ünneplő pápai Hét Csillag Kulturális és Sport Egyesület kapott kiemelt terjedelmet.

A hapkido rovatban a Do Am Hapkido Szabadidősport Szövetség tevékenységének legújabb eseményeiről olvashatunk.

A WTF taekwondo rovat a sporttörténelmi sikerekkel zárult junior Európa-bajnokság terjedelmes beszámolójával indul, majd a magyar versenyzők további sikereit ismertető tudósításokkal folytatódik.

A kick-box rovatban a WAKO világszövetség által rendezett (11 arany-, 5 ezüst- és 7 bronzéremmel zárult) világbajnokság szerepel az első helyen.

Most is megtalálható a közelharc - kézitusa és a jiu-do rovat, de helyet kapott a birkózás is.

Az akciófilmek sztárjai rovatban ezúttal Scott Adkins harcművész filmszínészt ismerhetik meg közelebbről az olvasóink.

A könyvespolc rovatban a közelmúltban megjelent "Teljes értékű táplálkozás anyáknak és gyermekeknek" című könyvre hívjuk fel az olvasók figyelmét. (Abból kiindulva, hogy a fiatal küzdősportos és harcművész lányokból is egyszer anyák lehetnek.)

Az olvasóink oldalán számos információ, versek, valamint könyvismertetők kaptak helyet.

A jelentős terjedelmű judo rovat a Magyar Judo Szövetség 2016. évi eseménynaptárával indul, melyet a szép magyar sikerrel zárult junior világbajnokság és az U12-es Európa-bajnokság, valamint a felnőtt és korosztályos országos bajnokságok eredménylistái követnek. Most sem maradt el a Judosport hírei rovat.

Magazinunk hátsó belső borítóján a "Dobások és rúgások" képösszeállítást láthatják az olvasók.

A hátsó borítón Japán látnivalóiból adtunk fényképes ízelítőt.

A Magyar Budo legújabb száma megvásárolható az újságárusoknál, a budo sportboltokban, továbbá a keleti küzdősportok jelentősebb hazai versenyein is. A régebbi (82) lapszámok szintén beszerezhetők a jelentősebb budo sportboltokban, illetve a szerkesztőségben.

A szerkesztőség telefonszáma: (1)262-4254
E-mail: magyarbudo@itexpert.hu magyarbudo@t-online.hu
Honlap: www.magyarbudomagazin.hu és www.magyarbudo.hu