EDDIG MEGJELENT SZÁMAINK

A Magyar Budo 2016/tavaszi szám tartalmából


Magyar Budo Magazin 2016/tavaszi száma

A 2016/tavaszi szám 2. oldalán a WMMAA világszövetség MMA Európa-, és világbajnokságát megelőző kvalifikációs magyar bajnokságra hívja fel a figyelmet a Magyar Kempo Szövetség.

A 3. oldalon olvashatjuk, hogy Furkó Kálmán nyá. ezredesnek, a hazai kyokushin karate egyik meghonosítójának és Lőrincz Kálmán nyá. vezérezredesnek, a Magyar Honvédség első parancsnokának Hazai Samu-életműdíjat adományozott Dr. Simicskó István honvédelmi miniszter.

A budo rovatban XII. résszel folytatódik "A sógunátus kora" sorozat.

A harci művészetek rovatban a "A harcművészet kialakulása és térhódítsa" sorozat I. részét olvashatjuk. Ezt követi a "Harcművészetek Indiában sorozat" IX. része.

A karate-do rovat a Magyar Karate Szakszövetség évadzáró - évadnyitó ünnepségének beszámolójával indul. Ezt követik a kadet, junior és U21 EKF Európa-bajnokság, valamint a Paris Open 2016 nemzetközi versenyről készült tudósítások.

A kyokushin karate oldalon a Tatami Sport kata, kumite csapatbajnokság és budo gála, majd a kyokushin karate knock-down diákolimpia szentesi elődöntőjének képes beszámolóját közli a magazin.

Az ismét jelentkező shito-ryu oldalon a magyarországi dento shito-ryuról olvashatunk.

Az SKS-SKDUN Karate Stílusszövetség oldalán a szervezet eseménynaptárát és az Egerben rendezett szakmai hétvégéről szóló tudósítást találjuk kiemelt terjedelemben.

A JKA shotokan karate rovatban a stílusszövetség legutóbbi fontos eseményeiről (köztük a Gichin Cup nemzetközi versenyről) tudósítanak.

A wadokarate rovat a Banzai Kupa nemzetközi versenyen elért remek magyar sikerekről tájékoztat.

Az IKGA goju-ryu oldalon Vajda Lilient, a WKF U21-es világbajnokság bronzérmesét ismerhetjük meg közelebbről.

A goju-ryu karate rovatban a sikeres düsseldorfi karate szeminárium és a Happy Kids utánpótlás gyermek verseny beszámolója, valamint a szövetség közelgő jelentősebb programjai érdemelnek kiemelt figyelmet.

Az aikido rovatban Fujita Masatake shihan emlékére rendezendő edzőtáborra hívja fel a figyelmet a program főszervezője.

A kung-fu oldalon a közelmúltban elhunyt dr. Bánhegyi László si gongra emlékezik a magazin, s itt találhatók a 2016. évi jelentősebb kung-fu programok időpontjai is.

A színes oldalakon az SKS-SKDUN Karate Stílusszövetség egyik tehetséges fiatal versenyzőjét és klubját ismerhetjük meg, majd a "Szépek és ügyesek" sorozat csinos lányainak fotóit nézhetjük meg. Ezt követi a fiatal karatékák küzdelmeit szemléltető összeállítás, melynek pillanatképei az ÚTE Kai Sei Karate Kupán, illetve Szentesen, a knock-down diákolimpián készültek. Végül számos ismerőssel "találkozhatunk" az "Apák és fiúk" összeállításban.

A kempo rovatban most a Magyar Kempo Szövetség klublistája kapott helyet.

Az iaido oldalon "Az iaido alkalmazása sorozat" II. részét olvashatjuk.

A hapkido rovatban az április 16-i Do Am Hapkido országos bajnokságára hívják fel a figyelmet, valamint Máté Zsolt dél-koreai élmény-beszámolójából ízelítőt kapunk az ottani intenzív edzésekről.

A WTF taekwondo rovatban most is számos érdekes nemzetközi és hazai hírt olvashatunk, köztük a magyar versenyzők remek nemzetközi sikereiről.

Az ITF taekwon-do oldalon a Hatvani Taekwon-do Klub remek hazai és nemzetközi sikereit ismerhetjük meg.

A közelharc-kézitusa rovat tudósításai között kapott helyet az MH Kinizsi Kupa katonai küzdősport beszámolója is.

A kick-box rovatban a sportág mozgalmas évkezdéséről olvashatunk.

Természetesen most is megtalálható a hagyományos jiu-do rovat.

Az akciófilmek sztárjai rovatban ezúttal Danny Trejot a "legdurvább arcú rosszfiút" mutatjuk be.

A könyvespolc rovatban három érdekes új könyvvel ismertetjük meg a magazin olvasóit.

Az olvasóink oldalán a számos hír és információ mellett a 2015-ben "Év sportolói" címek helyezettjei kaptak kiemelt terjedelmet.

A sport és egészség oldalon "A test fokozottan sebezhető pontjai" cikk első részét közli a magazin.

A judo rovat az ifjúsági országos bajnoksággal kezdődik, majd a közelmúltban lebonyolított serdülő diákolimpiák, valamint a speciális judo Európa-bajnokság eredményeivel folytatódik, és hagyományosan a judosport híreivel zárul.

A magazin belső borítóján az "Állati nagy küzdelmek" újabb pillanatairól találunk érdekes képeket.

A hátsó borítón a Dél-Koreából kapott színes fotókat közöljük.

A Magyar Budo legújabb száma megvásárolható az újságárusoknál, a jelentős budo sportboltokban, továbbá a keleti küzdősportok fontosabb hazai versenyein is. A régebbi (83) lapszámok szintén beszerezhetők a szerkesztőségben.A szerkesztőség telefonszáma: (1)262-4254
E-mail: magyarbudo@itexpert.hu magyarbudo@t-online.hu
Honlap: www.magyarbudomagazin.hu és www.magyarbudo.hu