EDDIG MEGJELENT SZÁMAINK

A Magyar Budo 2016/őszi szám tartalmából


Magyar Budo Magazin 2016/őszi száma

A 2016/őszi szám 2. oldalán a Magyar Kempo Szövetség versenyzőinek az IKF XIII. világbajnokságán és a világkupán elért remek sikereiről, valamint a Magyarországon először megrendezett kempo Grand Prix nemzetközi versenyről közöl képes beszámolókat a magazin.

A 2016/ősz szám 2. oldalán képes beszámolót találunk Ernesto Hoost négyszeres K-1 világbajnok által a Hegyvidék Harcosai Küzdősport Akadémia kemposai számára tartott bemutató edzésről.

A 3. oldalon a XXXI. nyári olimpia és a XV. nyári paralimpia magyar bajnokai, érmesei kaptak kiemelt terjedelmet.

A budo rovatban XIV. résszel folytatódik "A sógunátus kora" sorozat.

A harci művészetek rovatban a "A harcművészet kialakulása és térhódítása" sorozat III. részét olvashatjuk. Ezt követi a "Harcművészetek Indiában" sorozat XI. része.

A karate-do rovat a magyar érmekkel zárult 2016. évi Európai Egyetemi Játékok beszámolójával és karatékáink által elért további nemzetközi sikerek híreivel indul, melyet a XIX. Budapest Open nemzetközi verseny eredményei követnek. Természetesen "piros betűs" hírként szerepel, hogy a karate is ott lesz a 2020-as tokiói olimpián!

A kyokushin karate rovatban a szentesi utánpótlás kyokushin karate világbajnokság, a European Open Szolnok Kupa és az OKKSZK Egyesület sikerei kaptak önálló oldalakat.

Az SKS-SKDUN Karate Stílusszövetség oldalán a sikeres hazai és nemzetközi edzőtáborok beszámolói olvashatók.

A JKA shotokan karate rovatban a Budapest Gasshuku (a magyar mesterek által elért magasabb dan-fokozatok felsorolásával) és a Shotokan Kupa eredményei kaptak kiemelt terjedelmet.

Az IKGA goju-ryu oldalon a magyar stílusszövetség karatékáinak nemzetközi versenyeken elért sikereit találjuk.

A goju-ryu karate rovatban a remek magyar sikerekkel végződött EGKF goju-ryu stílus Európa-bajnokságról és a Magyarországi Goju-Ryu Karate-Do Szövetség nyári táborairól kaphatunk tájékoztatást.

A wadokarate rovatban a WUKF karate világbajnokságról készült (kiemelve a SZAC KSE versenyzőinek remek szereplését) képes beszámolót közli a magazin.

Az aikido oldalon a Magyar Aikikai Aikido Egyesület siófoki edzőtáboráról, valamint a sikeres UHAAO danvizsgákról olvashatunk.

A sumo rovatban a sportág 2016. évi világbajnokságán szerepelt magyar versenyzők teljesítményeiről, sikereiről kapunk képekkel kiegészített tájékoztatást. Egyben felhívják a többi hazai sportág versenyzőinek figyelmét, hogy érdemes lenne kipróbálni magukat a sumo sportágban is, mert akár a jövő évi Világjátékokra is kijuthatnak. Akik pedig ott győznek, megkaphatják az olimpiai jutalom felét!

Ebben a lapszámban az iaido alkalmazásáról szóló sorozat IV. (utolsó) részét közli a magazin.

A kyudo rovatban viszont az íjászat zen művészetének már a XV. részét olvashatjuk.

A kung-fu oldalon a 2016. évi bajnokságra - amely egyben Dr. Bánhegyi László nagymester emlékverseny is - hívják fel a figyelmet a szervezők. Emellett a kung-fu történetéből is kapunk újabb ízelítőt.

A színes oldalakon ismét láthatunk képeket az "állati nagy küzdelmekből", megnézhetjük a "Szépek és ügyesek" sorozat csinos lányainak fotóit és ízelítőt kapunk az "ütésekből és rúgásokból".

A kempo rovatban a Magyar Kempo Szövetség balatonlellei nyári edzőtáboráról, a sikeres övvizsgákról közöl a magazin képes beszámolót.

Ismét jelentkezik a zen bu kan kempo rovat, melyben az UWW Pankration Európa-bajnokságról találunk képes tudósítást.

A hapkido rovatban a november 19-20-án Halásztelken sorra kerülő nyílt országos hapkido és önvédelmi szemináriumra hívják fel a figyelmet a sportesemény szervezői.

A WTF taekwondo rovatban most is számos jelentős nemzetközi magyar sikerről, hazai sporteseményről kapunk tájékoztatást.

Az ITF taekwon-do oldalon a Hatvani Taekwon-do Klub sikeres nyári edzőtáboráról és egy színvonalas szemináriumról készültek képes tudósítások.

A kick-box rovatban az utánpótlás kick-box világbajnokság kapott kiemelt terjedelmet.

A közelharc-kézitusa rovatban a Magyar Közelharc - Kézitusa Szövetség hírei kaptak helyet.

Természetesen most is megtalálható a hagyományos jiu-do rovat.

Az akciófilmek sztárjai rovatban ezúttal Donnie Yen harcművészt, színészt és akciókoreográfust mutatjuk be.

A könyvespolc rovatban egy lokátoros katona izgalmas történetének második (befejező) részét, valamint a közelmúltban megjelent állati történeteket felidéző könyvből elolvashatjuk a "Balszerencsés hétfő" című epizódot.

Az olvasóink oldalán most is számos információ található - köztük az "égi küzdőtér hírei".

A sport és egészség oldalon a meditáció lényegéről, hasznosságáról kaphatunk szakavatott tájékoztatást.

A judo rovat természetesen a nyári olimpiai játékokkal kezdődik. Ezt a budapesti Grand-Prix verseny, a veterán judo Európa-bajnokság, a junior Európa-bajnokság és az ifjúsági Európa-bajnokság beszámolói, majd a jelentősebb hazai versenyek eredményei követik, végül a judosport számos híre zárja a sort.

A magazin belső borítóján az azonos korosztályban, súlycsoportban, de mégsem azonos testi adottságokkal rendelkező fiúk és lányok küzdelmeiről láthatunk fotókat.

A hátsó borítón a Shaolin faluban 2000-ben készült képekből készült összeállítást láthatjuk.

A Magyar Budo legújabb száma megvásárolható az újságárusoknál, a jelentős budo sportboltokban, továbbá a keleti küzdősportok fontosabb hazai versenyein is. A régebbi (85) lapszámok szintén beszerezhetők a szerkesztőségben.A szerkesztőség telefonszáma: (1)262-4254
E-mail: magyarbudo@itexpert.hu magyarbudo@t-online.hu
Honlap: www.magyarbudomagazin.hu és www.magyarbudo.hu