EDDIG MEGJELENT SZÁMAINK

A Magyar Budo 2016/tél szám tartalmából


Magyar Budo Magazin 2016/tél száma

A 2016/tél szám 2. oldalán képes beszámolót találunk a 8. Győzelmek Éjszakája küzdősport versenyről, ahol K1 és MMA szabályrendszerekben rendeztek páros mérkőzéseket.

A 3. oldalon több jelentős 2017. évi eseményre hívja fel a figyelmet a magazin.

A budo rovatban XV. résszel folytatódik "A sógunátus kora" sorozat. Ugyanitt ajánljuk olvasóink figyelmébe Szabó Balázs könyvét, mely címe: Test és tudat - a japán harcművészeti filozófia hajnala.

A harci művészetek rovatban a "A harcművészet kialakulása és térhódítása" sorozat IV. részét olvashatjuk. Ezt követi a "Harcművészetek Indiában" sorozat XII. (befejező) része.

A karate-do rovat a 2016. évi WKF karate világbajnokság beszámolójával (Tadissi Martial ezüstérmet nyert) és a Magyar Karate Szakszövetség új főtitkárának bemutatásával indul. Ezeket követik a Hungária Open, a XXI. WKF karate diákolimpia, Ippon Shobu karate magyar bajnokság eredményei.

A kyokushin karate rovatban a Dream Cup World ifjúsági-masters open karate VK, a Shinkyokushin karate open és U22, U16 Európa-bajnokság, az IKO Kyokushin Karate Hungary oldalak kaptak helyet.

A shidokan karate odal témája: Knock-down karate utánpótlás bajnokság - XIX. Bushido Kupa.

Az SKS-SKDUN Karate Stílusszövetség oldalán a 24. SKDUN világbajnokság, az I. SKDUN technikai szeminárium és a III. Szerencsi SKS-SKDUN Ippon Shobu országos bajnokság beszámolóit olvashatjuk.

A JKA shotokan karate rovatban az Ippon Shobu Európa-bajnokság kapott kiemelt terjedelmet.

A wado-ryu karate oldalon az egyik olyan versenyről számol be a magazin, ahol a Mikulások is a küzdőtérre léptek - természetesen ajándékozás céljából.

A goju-ryu karate rovatban a Magyarországi Goju-Ryu Karate-Do Szövetség okinawai útjáról olvashatunk, ahol még Guinness-rekord részeseiként is edzettek.

Hosszú idő után ismét jelentkezik a kendo rovat, melyben a kendo országos bajnokságról találunk tudósítást.

Az aikido oldalon az aikido pozitív hatásairól olvashatunk két cikket.

A sumo rovatban a 18 magyar éremmel zárult utánpótlás sumo Európa-bajnokságról és a decemberi sumo utánpótlás olimpiáról számol be a lap.

A kung-fu oldalon a kung-fu történetének V. része olvasható.

A színes oldalak a 24. SKDUN shotokan karate világbajnokságon készült fotókkal indul, majd a "Lányok a küzdőtéren" és a "Szépek, ügyesek, kemények" képösszeállításokkal, majd az Okinawán októberben készült fotókkal folytatódik.

A kempo rovatban a II. Izsó Mihály Emlékversenyről és a kezdőknek kiírt Herceghalmi Kempo Kupáról közöl a magazin képes beszámolókat.

A WTF taekwondo rovatban WTF taekwondo junior világbajnokság kapott kiemelt terjedelmet, de a többi nemzetközi versenyről, eseményről is számos beszámolót találunk ezeken az oldalakon.

Az ITF taekwon-do oldalakon az október közepén Budapesten rendezett ITF taekwon-do világkupáról, valamint a Hatvani ITF Taekwon-do Klub versenyzőinek sikereiről olvashatunk képes beszámolókat.

A hapkido rovatban a Halásztelken lebonyolított sikeres önvédelmi szemináriumról közöl képes beszámolót a magazin.

A kick-box rovatban a kick-box Európa-bajnokság kapott kiemelt terjedelmet.

A közelharc-kézitusa rovatban a Magyar Közelharc - Kézitusa Szövetség hírei kaptak helyet.

Természetesen most is megtalálható a hagyományos jiu-do rovat.

Az akciófilmek sztárjai rovat vendége ezúttal Tom Cruise, az elnyűhetetlen akcióhős.

A könyvespolc rovatban Paár Ferenc egykori híres vadászrepülő könyvéből olvashatunk egy izgalmas epizódot, valamint megismerkedhetünk R. Szabados Tamás: Modern harcművészet az iskolai oktatásban című könyvével.

Az olvasóink oldalán most főleg versek kaptak helyet.

Ismét megtalálható az ökölvívás rovat, melyben kiemelt figyelmet kaptak a kemény öklű lányok.

A jelentős terjedelmű judo rovat a Magyar Judo Szövetség 2017. évi eseménynaptárával indul, melyet a szép magyar sikerrel zárult U23 Európa-bajnokság, valamint a felnőtt és korosztályos országos bajnokságok eredménylistái követnek. A hagyományos Judosport hírei rovat oldalán található a számos magyar érmet hozó veterán világbajnokság tudósítása.

A magazin hátsó belső borítóján a "Japán - télen" képösszeállítást láthatják az olvasók.

A hátsó borítón a WKF világbajnokságon ezüst-, az Európa-bajnokságon bronzérmes Tadissi Yves Martial fotóját közli a lap.

A Magyar Budo legújabb száma megvásárolható az újságárusoknál, a jelentős budo sportboltokban, továbbá a keleti küzdősportok fontosabb hazai versenyein is. A régebbi (86) lapszámok szintén beszerezhetők a szerkesztőségben.A szerkesztőség telefonszáma: (1)262-4254
E-mail: magyarbudo@itexpert.hu magyarbudo@t-online.hu
Honlap: www.magyarbudomagazin.hu és www.magyarbudo.hu