EDDIG MEGJELENT SZÁMAINK

A Magyar Budo 2018/tavaszi szám tartalmából


Magyar Budo Magazin 2018/tavaszi száma

A 2018/tavasz szám 2. oldalán a Hegyvidék Harcosai Küzdősport Akadémia kempos versenyzőinek újabb sikereiről számol be a magazin.

A 3. oldalon a téli olimpián elért nagyszerű magyar sikerre és a közeledő budapesti kempo világbajnokságra, illetve a szentesi korosztályos knock-down világbajnokságra hívja fel a figyelmet a lap.

A Vendégeink rovat ismét a negyedik oldalon kapott helyet, ahol Dr. Simicskó István honvédelmi miniszter a küzdősportok és harcművészetek híveinek ad tájékoztatást a honvédelmi feladatokról, fontosságukról.

A budo rovatban XX. résszel folytatódik "A sógunátus kora" sorozat.

A harci művészetek oldalon az V. résszel folytatódik "A japán harcművészeti filozófia hajnala" sorozat (Szabó Balázs: Test és tudat című könyvéből).

A karate-do rovat a Magyar Karate Szakszövetség évadzáró - évadnyitó ünnepségéről készült tudósítással indul, majd a 2018. évi kadet, junior és U21 EKF Európa-bajnokság beszámolójával és az újabb nemzetközi sikerekről szóló beszámolókkal folytatódik.

A kyokushin karate rovatban a diákolimpia várpalotai elődöntőről, a knock-down csapatbajnokságról és budo gáláról, valamint a Kiskun Kupa nemzetköz versenyről találhatunk beszámolókat. Itt mutatkozik be a Kyokushin Kumite Sportegyesület is.

Az SKS-SKDUN Karate Stílusszövetség oldalán a szövetség legfontosabb eseményeiről, versenyeiről, edzőtáboráról olvashatunk.

Az IJKA shotokan karate oldal kiemelkedő híre: Hafuzi Avnija, az IJKA világszövetség elnöke kezdeményezésére fontos döntéseket hozott a szervezet magyarországi vezetése.

Az IKGA goju-ryu oldalon Molnár Dániel (2. dan) sikeres fiatal versenyző eddigi sportpályafutását ismerhetjük meg.

A goju-ryu karate rovatban Harsányi László sensei Sri Lankán tartott téli edzőtáboráról készült képes beszámoló.

Ismét jelentkezik a katori shinto ryu és sankido karate stílus.

Az aikido rovatban az edzések vezetéséhez kapunk hasznos információkat.

A sumo rovatban a januári Agroforrás Kft. Kupa korosztályos nemzetközi verseny eredményeit közli a lap.

A kung-fu oldalakon először a békéscsabai wing tsun kung-fu szemináriumról találunk beszámolót, majd a shirayan vajramutthí yuddha shástra gyakorlatozások sorozat I. része következik, amit ezúttal is számos (köztük színes fotókkal) fénykép tesz szemléletessé.

A színes oldalakon meggyőződhetünk arról, hogy sok formás, szép lány van a sumosok között is. Természetesen most is jelentkezik a Szépek és ügyesek rovat, melyet a "Megörökített pillanatok" képei követnek.

A kempo rovatban a Magyar Kempo Szövetség 2018-ban legsikeresebben szerepelt sportolói kaptak kiemelt terjedelmet.

A WTF taekwondo rovatban ismét szép számmal találunk híreket ebben az olimpiai sportágban remek sikereket elért magyar versenyzőkről.

Először jelentkezik a taekwondo rovat, melyben két oldalon számolnak be a különböző hazai és külföldi nemzetközi edzőtáborokról.

Az ITF taekwon-do oldalon a Hatvani TKD klub versenyzőinek külföldi és hazai versenyeken elért sikereit ismerhetjük meg.

Először (és nem utoljára) jelentkezik a profi box rovat, melyben bemutatkozik a kettős jubileumhoz érkezett Feja Gym.

Természetesen most is megtalálható a hagyományos jiu-do rovat.

Az akciófilmek sztárjai rovat vendége ezúttal Michelle Yeoh kínai származású malajziai színésznő.

A hagyományos Vendégeink oldalán megismerhetjük a rendkívül vonzó külsejű és nagyon tehetséges Horgas Eszter fuvolaművész sikeres életútját.

A könyvespolc rovatban két szakmailag is figyelemre érdemes könyvre hívja fel a figyelmet a magazin.

A sport és egészség rovatban az influenzáról tudományos információkat adó cikk második részét olvashatjuk..

Az olvasóink oldalain kiemelt helyet kapott a 2017. évben legjobb sportolóknak választott versenyzők, edzők listája. Szintén itt található az Európai Unió intézményeiről, hatásköreikről készült tájékoztató írás.

A judo rovat a Magyar Judo Szövetség 2018. évi eseménynaptárával indul, melyet a junior országos bajnokság és a serdülő diákolimpiák eredményei követnek. A rovatban kiemelt terjedelmet kapott a többszörös veterán világbajnok Péter Sándort (Sinyát) bemutató cikk. Természetesen most is sok hírt olvashatunk a Judosport hírei rovatban, melyet az IJF színes oldala követ.

A magazin hátsó borítóján a Budapesten áprilisban sorra kerülő 15. IKF kempo világbajnokság és világkupa plakátja kapott helyet.

A Magyar Budo legújabb száma megvásárolható az újságárusoknál, a jelentős budo sportboltokban, továbbá a keleti küzdősportok fontosabb hazai versenyein is. A régebbi (91) lapszámok szintén beszerezhetők a szerkesztőségben.A szerkesztőség telefonszáma: (1)262-4254
E-mail: magyarbudo@itexpert.hu magyarbudo@t-online.hu
Honlap: www.magyarbudomagazin.hu és www.magyarbudo.hu