EDDIG MEGJELENT SZÁMAINK

A Magyar Budo 2018/nyár szám tartalmából


Magyar Budo Magazin 2018/nyári száma

A 2018/nyár szám 2. oldalán a Budapesten lebonyolított IKF kempo világbajnokságon nagyszerű sikereket elért Hegyvidék Harcosai Küzdősport Akadémia versenyzőinek eredményeiről számol be a lap.

A budo rovatban XXI. résszel folytatódik "A sógunátus kora" sorozat.

A harci művészetek oldalon a VI. résszel folytatódik "A japán harcművészeti filozófia hajnala" sorozat (Szabó Balázs: Test és tudat című könyvéből). Ezt követi a most induló "Közelharc, önvédelem - Európában" (Szacsky Mihály - Pálinkás Gábor könyvéből) sorozat első része.

A karate-do rovat a magyar karatékák nemzetközi versenyeiről készült híradásokkal indul, melyeket a WKF karate korosztályos magyar bajnokság és a XV. ippon shobu karate diákolimpia beszámolói, valamint eredményei követnek.

A kyokushin karate rovatban a diákolimpia Veszprémben lebonyolított országos döntőjéről készült beszámoló (az érmesekkel) olvasható.

Az IJKA shotokan karate oldalakon a hazai szövetség éves közgyűléséről (ahol Mácsár Gábort választották meg a Magyar IJKA Karate Szervezet új elnökének) számol be a magazin, továbbá megismerhetjük Dobos Réka kerekesszékes világbajnok karatést is.

A Shotokan Karate Stílusszövetség oldalán a magyar sportolók SKDUN Európa-bajnokságon elért sikerei kaptak kiemelt terjedelmet.

A goju-ryu karate rovatban a stílus hazai és külföldi nemzetközi edzőtáborairól, versenyeiről kapunk tájékoztatást.

Az IKGA goju-ryu oldalon elsősorban a közelgő edzőtáborra és a jelentős hazai nemzetközi versenyekre hívják fel a figyelmet.

Első alkalommal jelentkezik a magazinban sekiguchi ryu batto-jutsu stílus, a soke Yamada Toshiyasu nagymester által Budapesten tartott edzések kapcsán.

Az aikido rovatban az edzéseken figyelembe veendő fontos információkat olvashatunk, melyek jelentős részét nemcsak aikidosoknak, de számos harcművésznek is ismernie kell - és betartani.

A sumo rovatban a sportág idei Európa-bajnokságáról közöl képes tudósítást a magazin, valamint beszámol a németországi Európa-kupán elért magyar sikerekről is.

A profi ökölvívás rovatban képes beszámolókat találunk a Papp László profi ökölvívó gáláról és a Harcosok Klubja 32. nemzetközi versenyekről.

A kung-fu oldalakon a shirayan vajramutthí yuddha shástra gyakorlatozások sorozat II. része következik, amit ezúttal is számos (köztük színes fotókkal) fénykép tesz szemléletessé.

A "Szépek, ügyesek és tehetségesek" rovatban most is láthatjuk, hogy sok vonzó külsejű szép lány van a küzdősportolók között is. Természetesen most is megtalálhatók a "Megörökített pillanatok" képei.

Az immár hagyományos (IX. alkalommal megrendezett) Bem József Bajtársi Egyesület - Magyar Budo sportnapról most is számos fotóval színesített tudósítás számol be.

A kempo rovatban a Magyar Kempo Szövetség által Budapesten rendezett és nagyszerű hazai sikerekkel zárult IKF kempo világbajnokság képes beszámolója kapott kiemelt terjedelmet.

A WTF taekwondo rovatban most is szép számmal találunk híreket ebben az olimpiai sportágban komoly sikereket elért magyar versenyzőkről, valamint a júniustól életbe lépett szabályváltozásokról.

Az ITF taekwon-do oldalakon a Hatvani TKD Klub és a Magyarbánhegyesi Corvin Taekwon-do Klub versenyzőinek külföldi és hazai versenyeken elért remek sikereit ismerhetjük meg.

A taekwondo rovatban a Sárga-Tenger Taekwondo Klub budapesti nyílt zenés formagyakorlat szemináriumról és a JSE Kondor ITF taekwon-do szakosztály harcművészeti szemináriumáról, valamint a kihívás napi bemutatóról kapunk képes tájékoztatást.

A kick-box rovatban megtaláljuk a Budapesten lebonyolított magyar kick-box világkupa magyar érmeseit.

Ismét olvashatunk híreket az MMA és a tai chi világából.

A közelharc - kézitusa rovat beszámol a magyar tartalékos katonák csapatának Németországban aratott győzelméről.

Természetesen most sem maradt ki a hagyományos jiu-do rovat.

Az akciófilmek sztárjai rovat vendége ezúttal Zoë Saldana színésznő.

A vendégeink oldalán megismerhetjük a hátrányos helyzetű fiatalok elkötelezett támogatóját, Kathy-Horváth Lajos hegedűművész, zeneszerző életútját és a szerkesztőség kérdéseire adott válaszait.

Most sem maradt ki olvasóink oldala.

A sport és egészség rovatban a "HPV tények és tévhitek" címmel kaphatnak az olvasók egészségükkel kapcsolatos információkat.

A judo rovat az Európa-bajnokság beszámolójával és a Magyar Judo Szövetség tisztújító közgyűléséről készült tudósítással indul, melyet az MJSZ által adományozott kitüntetések, és a Cegléden az esélyegyenlőség javítását célzó judo verseny tudósítása, majd a XX. nyílt veterán judo magyar bajnokság és a korosztályos bajnokságok, diákolimpiák eredménylistái követnek. Ezúttal Kerstner Róbert feketeöves judost (aki több más küzdősportban is felállhatott a dobogóra) mutatjuk be. Természetesen most is sok hírt olvashatunk a Judosport hírei rovatban, melyet az IJF színes oldala követ.

A magazin hátsó borítóján a Budapesten rendezett 15. IKF kempo világbajnokságon és világkupán készült fotók kaptak helyet.

A Magyar Budo legújabb száma megvásárolható az újságárusoknál, a jelentős budo sportboltokban, továbbá a keleti küzdősportok fontosabb hazai versenyein is. A régebbi (92) lapszámok szintén beszerezhetők a szerkesztőségben.A szerkesztőség telefonszáma: (1)262-4254
E-mail: magyarbudo@itexpert.hu magyarbudo@t-online.hu
Honlap: www.magyarbudomagazin.hu és www.magyarbudo.hu