EDDIG MEGJELENT SZÁMAINK

A Magyar Budo 2018/ősz szám tartalmából


Magyar Budo Magazin 2018/őszi száma

A 2018/ősz szám 2. oldalán a Tunéziában első alkalommal megrendezett nemzetközi kempo versenyen remek sikereket értek el a Magyar Kempo Szövetség sportolói, melyről képes összeállítást közöl a magazin.

A budo rovatban XXII. résszel folytatódik "A sógunátus kora" sorozat.

A harci művészetek oldalon az VII. résszel folytatódik „A japán harcművészeti filozófia hajnala" sorozat (Szabó Balázs: Test és tudat című könyvéből). Ezt követi a "Közelharc, önvédelem - Európában" (Szacsky Mihály - Pálinkás Gábor könyvéből) sorozat második része.

A karate-do rovat a Budapest Open nemzetközi verseny beszámolójával indul, melyet a magyar karatékák nemzetközi versenyeken elért sikereiről készült híradások követnek.

A kyokushin karate rovatban a Szentesen lebonyolított Fiatal Oroszlánok Világbajnokságáról találunk képes tudósítást.

A shotokan karate oldalon egy tapasztalt karate mester adja közre a mai karatéval kapcsolatos észrevételeit.

A Shotokan Karate Stílusszövetség oldalain a szövetség versenyei, edzőtáborai kaptak kiemelt terjedelmet.

Az IJKA shotokan karate rovatban a Sadashige Kato (9. dan) shihan által vezetett edzőtáborról közöl képes riportot a magazin.

A goju-ryu karate rovatban a stílus magyar képviselőinek Okinawán tett szakmai útjáról olvashatunk.

Ismét jelentkezett a shito-ryu rovat.

A sankido karate oldalon a szervezet edzőtáborai kaptak kiemelt helyet.

A go-kongouseki-ryu oldalon megismerhetjük a stílus létrejöttét, sajátosságait, módszereinek alkalmazásait.

Az aikido rovatban folytatódik az edzéseken hasznos tudnivalók ismertetése.

A sumo rovatban a sportág idei világbajnokságáról közöl képes tudósítást a magazin (főszereplője Végh Richárd U21-es világbajnok).

Ebben a lapszámban először olvashatunk a jiaido (harc)művészetről.

Most is megtalálhatók a közelharc - kézitusa és a jiu-do rovatok.

A kung-fu oldalakon a shirayan vajramutthí yuddha shástra gyakorlatozások sorozat III. része található, melyet ezúttal is (köztük számos színes) fénykép tesz szemléletessé.

A színes oldalakon közli a magazin Sadashige Kato shihan 75. születésnapjának emlékezetes pillanatait, s most is megtalálhatók a szép és ügyes lányokat bemutató fotók. Ugyanitt látható a Furkó Kálmán (8. dan) életútja tiszteletére készült emlékkő avatásán készült képes összeállítás.

A kempo rovatban a Magyar Kempo Szövetség tagjai által hazai sporteseményeken elért jelentősebb eredményekről kapunk képes információkat.

A WT taekwondo rovatban most is szép számmal találunk híreket ebben az olimpiai sportágban komoly sikereket elért magyar versenyzőkről.

A taekwondo oldalon szintén bőven akad képes beszámoló a nyári programokról.

Az ITF taekwon-do oldalon a Hatvani TKD klub őszi versenyszezonra való felkészüléséről és az Eagles Cup nemzetközi versenyről közöl képes beszámolókat a magazin.

A profi ökölvívás rovatban a Kistarcsán sorra kerülő I. Gedó György bokszgálára (ahol a profi mérkőzések mellett amatőr magyar és lengyel bokszolók is fognak küzdeni, valamint a Morison's 2 Pub-ban rendezett/rendezendő sporteseményekre hívják fel a figyelmet.

Az akciófilmek sztárjai rovat vendége ezúttal Dave Bautista pankrátorból lett akcióhős.

A sport és egészség rovatban a "A sejtszintű táplálkozás és az anyagcsere gyorsítását előidéző tápanyagok" cikk első részét olvashatjuk.

Először olvashatunk a Magyar Hadtudományi Társaság tevékenységéről és a Hadtudomány folyóiratról.

Most sem maradt ki olvasóink oldala.

A judo rovat a felnőtt világbajnokság és a Budapest Judo Grand Prix beszámolóival indul. Ezeket követik a veterán judo Európa-bajnokságról, az első alkalommal megrendezett vegyes csapat Európa-bajnokságról, a junior és ifjúsági Eb-ről, U23 nyílt országos bajnokságról készült információk. A magazin kiemelt helyen számol be a Magyar Judo Szövetség és a Magyar Tartalékosok Szövetsége által aláírt együttműködési megállapodásról. Ezúttal Mészáros Jánost az egykor válogatott judost, veterán világbajnokot, sikeres vállalkozót mutatja be a magazin. Természetesen most is sok hírt olvashatunk a Judosport hírei rovatban.

A magazin hátsó belső borítóján a Budapest Judo Grand Prix látványos dobásaiból láthatunk ízelítőt, valamint az érmes magyar versenyzők fotóit is megtekinthetjük.

A Magyar Budo legújabb száma megvásárolható az újságárusoknál, a jelentős budo sportboltokban, továbbá a keleti küzdősportok fontosabb hazai versenyein is. A régebbi (93) lapszámok szintén beszerezhetők a szerkesztőségben.A szerkesztőség telefonszáma: (1)262-4254
E-mail: magyarbudo@itexpert.hu magyarbudo@t-online.hu
Honlap: www.magyarbudomagazin.hu és www.magyarbudo.hu