EDDIG MEGJELENT SZÁMAINK

A Magyar Budo 2018/tél szám tartalmából


Magyar Budo Magazin 2018/tél száma

A 2018/tél szám 2. oldalán a Magyar Kempo Szövetség sportolói által a bukaresti Európa-bajnokságon elért remek sikerekről és a háromszoros profi K-1 világbajnok vezetésével a HHKA sportcsarnokában tartott edzésről számol be a magazin.

A 3. oldalon a III. nyári ifjúsági olimpián elért magyar érmesekről olvashatunk tudósítást.

A budo rovatban XXIII. résszel folytatódik "A sógunátus kora" sorozat. Ugyanitt kapott helyet a 2018. évi Budo- és Küzdősportgála beszámolója, mely keretében Hajdu János rendőr vezérőrnagy, a Terrorelhárítási Központ főigazgatója interjút adott a Magyar Budo magazin főszerkesztőjének.

A harci művészetek oldalon a VIII. résszel folytatódik "A japán harcművészeti filozófia hajnala" sorozat (Szabó Balázs: Test és tudat című könyvéből). Ezt követi a "Közelharc, önvédelem - Európában" (Szacsky Mihály - Pálinkás Gábor könyvéből) sorozat harmadik része.

A karate-do rovat a WKF karate világbajnokság beszámolójával indul, melyet a magyar karatékák nemzetközi versenyeken elért sikereiről készült híradások, az Ippon Shobu karate magyar bajnokság, a XXIII. WKF karate diákolimpia és a Hungarian Open nemzetközi verseny eredményei követnek.

A shidokan karate oldalon a knock-down karate utánpótlás bajnokság - XXI. Bushido Kupa kapott helyet.

A kyokushin karate rovatban az U16, U21 és open shinkyokushin karate Európa-bajnokság beszámolója, Furkó Kálmán nyugállományú ezredes, 8. danos shihan életútját bemutató könyv ismertetője, továbbá egy tehetséges, példamutató fiatal karatéka portréja olvasható.

Az IJKA shotokan karate rovatban az IJKA XIII. nyílt országos bajnokságról, mely egyben Ferenczi István emlékverseny is volt - közöl képes riportot a magazin.

A Shotokan Karate Liga oldalán a kisinyovi SKDUN világbajnokság beszámolója és a létrejöttének ötödik évfordulójához érkezett hajdúböszörményi East Fighters SE bemutatása kaptak kiemelt terjedelmet.

A goju-ryu karate rovatban a Magyarországi Goju-Ryu Karate-Do Szövetség híreit olvashatjuk.

Ismét jelentkezett a muay thai rovat.

Az aikido rovatban a MAAE edzőtáborról és kedvenc filmsztárunkról, Steven Seagal 7. danos aikido mesterről találunk információkat.

A sumo rovatban a remek eredményekkel zárult korosztályos Európa-bajnokságról közöl képes tudósítást a magazin.

A profi box hírei közül kiemelt figyelmet érdemel a láb nélküli ökölvívó ringbe lépése, továbbá megismerhetjük a magyarországi ökölvívó és küzdősport rendezvények egyik elkötelezett támogatóját is.

A kung-fu oldalakon a shirayan vajramutthí yuddha shástra gyakorlatozások sorozat IV. része található, melyet ezúttal is (köztük számos színes) fénykép tesz szemléletessé.

A színes oldalakon láthatók az SKDUN világbajnokságon készült fotók, s most is megtalálhatók a szép, ügyes és tehetséges lányokat, nőket bemutató képek. Ezeket követik a "Megörökített pillanatok".

A kempo rovatban a Magyar Kempo Szövetség tagjai által az amerikai kenpo világbajnokságon elért nagyszerű sikerek állnak az első helyen.

A WT taekwondo rovatban a számos információ közül kiemelkedik a WT világtalálkozóról, valamint a két nagy nemzetközi szervezet vezetői között létrejött találkozó, melyen a WT és az ITF egyesülésének lehetősége is téma volt.

Az ITF taekwon-do oldalon a Hatvani TKD klub őszi versenyszezonban elért eredményeiről olvashatunk bővebben.

A taekwondo oldalon szintén több képes beszámoló van az őszi programokról, valamint Máté Zsolt sikeres szerepléséről a Ninja Warrior 2018 versenyben.

A kick-box rovatban a sikeres maribori Európa-bajnokságról számol be a magazin.

Most is megtalálhatók a közelharc - kézitusa és a jiu-do rovatok.

Érdekes újdonság a Magyar Tartalékosok Szövetségét bemutató cikk.

Az akciófilmek sztárjai rovat vendége ezúttal Tom Hardy filmszínész.

Az olvasóink oldalán több Testnevelési Egyetemmel kapcsolatos tudósítás kapott helyet.

A sport és egészség rovatban nagyon érdekes és tartalmas interjút olvashatunk "Teljesítmény-optimalizálás és harcművészet" címmel. Ezt követi "A vegetáriánus étrend kritikája" cikk első része.

A judo rovat élén kapott helyet a Magyar Judo Szövetség 2019. évi eseménynaptár tervezete. Ezt követik a veterán judo világbajnokságról, a junior világbajnokságról, U23 Európa-bajnokságról, majd a magyar felnőtt és korosztályos országos bajnokságokról készült információk. A rovatot most is a judosport hírei zárják, valamint egy olvasói levél.

A magazin hátsó belső borítóján "Nők a küzdőtéren" címmel láthatunk képes összeállítást.

A lap hátsó borítóján a bakui judo világbajnokság aranyérmeseinek csoportképét láthatjuk.

A Magyar Budo legújabb száma megvásárolható az újságárusoknál, a jelentős budo sportboltokban, továbbá a keleti küzdősportok fontosabb hazai versenyein is. A régebbi (94) lapszámok szintén beszerezhetők a szerkesztőségben.A szerkesztőség telefonszáma: (1)262-4254
E-mail: magyarbudo@itexpert.hu magyarbudo@t-online.hu
Honlap: www.magyarbudomagazin.hu és www.magyarbudo.hu