EDDIG MEGJELENT SZÁMAINK

A Magyar Budo 2019/nyár szám tartalmából


Magyar Budo Magazin 2019/nyár száma

A 2019/nyár szám a Hegyvidék Harcosai Küzdősport Akadémia versenyzői által az idei IKF kempo világbajnokságon elért sikereiről beszámoló képes tudósítással indul.

A 3. oldalon a Magyar Budo magazin első száma megjelenésének 25. évfordulójával és az azóta eltelt két és fél évtizeddel kapcsolatban írt cikket a lap főszerkesztője.

A budo rovatban XXV. résszel folytatódik "A sógunátus kora" sorozat.

A harci művészetek oldalon "A japán harcművészeti filozófia hajnala" sorozat X. része olvasható (Szabó Balázs: Test és tudat című könyvéből). Ezt követi a "Közelharc, önvédelem - Európában" (Szacsky Mihály - Pálinkás Gábor könyvéből) sorozat ötödik folytatása.

A karate-do rovat az EKF karate Európa-bajnokság beszámolójával és a magyar karatékák nemzetközi versenyeken elért sikereiről készült híradásokkal indul, melyet a WKF karate korosztályos magyar bajnokság és az Ippon Shobu karate diákolimpia eredményeinek ismertetése követ.

A kyokushin karate rovatban a kyokushin karate diákolimpia országos döntője és az IKOKU kyokushin karate Európa-bajnokság beszámolói kaptak helyet.

A Shotokan Karate Liga rovatban az SKS-SKDUN Hungary szervezet versenyzői által a 9. Shotokan karate Európa-bajnokságon és 9. Utánpótlás Európa Kupán elért sikereiről olvashatunk.

Az IJKA Shotokan Karate rovatban az IJKA Magyarország közgyűléséről, magyar szövetség megújult elnökségéről és Kecskés Sándor 7. danos karate mesterről, a karate magyarországi létrejöttének kezdeti időszakáról kapunk információkat.

A goju-ryu karate rovatban a Magyarországi Goju-Ryu Karate-Do Szövetség hírei között a nemzetközi edzőtáborok beszámolói mellett a VIII. Erzsébet Kupa kapott helyet.

Az IKGA goju-ryu oldalon a nemzetközi szervezet júliusi Európa-bajnokságára és a hozzá kapcsolódó edzőtáborra hívják fel a figyelmet.

Az aikido rovatban a MAAE balatonlellei edzőtáboráról olvashatunk tudósítást.

Hosszú idő után ismét jelentkezik a Rendészeti KSZ rovat.

A közelharc - kézitusa oldalon a XVIII. amatőr közelharc kézitusa bajnokságról és a III. Than Kupa versenyről közöl képes tudósítást a magazin.

Változatlanul megtalálható a jiu-do rovat, mely a Balaton közelében most is remek táborozási, edzési lehetőségeket kínál a küzdősportos és harcművész sportolóknak.

A sumo oldalon a sikeres U21, U23 és felnőtt Európa-bajnokság képes beszámolója kapott kiemelt terjedelmet, de a lap beszámol a brandenburgi sumo Európa-kupáról is.

A kick-box rovat élén szerepel a hír, mely szerint magyar sportvezetőt választottak az európai szövetség elnökévé. Ugyanitt található a szép magyar sikerekkel zárult budapesti kick-box világkupa beszámolója is.

A kung-fu oldalakon a "Yuddha shaastra - Indiától Sri Lankáig" című (színes fotókkal gazdagon szemléltetett) sorozat második része található.

Színes fotókkal is illusztrált híradások számolnak be a keleti küzdősportok és harcművészetek hagyományos támogatóinak, sportvezetőinek kitüntetéseiről, szakmai elismeréséről.

Természetesen most is megtalálható a „Szépek és ügyesek” rovat legújabb csinos szereplői.

A középső színes oldalakat a X. Bem József Bajtársi Egyesület és a Magyar Budo magazin közös sportnapjáról készült képes riport zárja.

A kempo rovatban a Budakeszi Kempo Kupa, a magyar bajnokság második fordulója kapott kiemelt terjedelmet.

A WT taekwondo rovatban most is számos nemzetközi sikerről, a sportággal összefüggő fontos eseményről ad híreket a magazin.

A Máté Taekwondo HE most is önálló oldalon számol be a hódmezővásárhelyi egyesület mozgalmas tevékenységéről, sportolóinak külföldi sikereiről.

Az ITF taekwon-do oldalon a Hatvani TKD klub idei versenyszezonban eddig elért eredményeiről olvashatunk bővebben.

A profi ökölvívás rovatban a Papp László születésnapjára emlékezve szervezett profi box gáláról és a Sülysápon rendezett versenyről számolnak be.

Az akciófilmek sztárjai rovat vendége ezúttal Mark Dacascos harcművész-filmszínész.

A könyvespolc rovatban újabb érdekes történeteket közöl a magazin a japán égbolt szamurájairól szóló könyvből.

A sport és egészség rovatban "A vegetáriánus étrend kritikája" cikk harmadik részét közli a magazin.

Az olvasóink oldalán most is számos érdekes hírt, információt találunk.

A judo rovat a felnőtt I. osztályú országos bajnokság eredményeivel indul, melyet a junior és a BM országos bajnokság, a nyílt veterán judo magyar bajnokság, rendőr Európa-bajnokság a junior és ifjúsági diákolimpia, majd a Serdülő Európa-kupa Vági Miklós emlékverseny és a diák A, B, C diákolimpiák eredményei követnek. A kiemelkedően tevékenykedő judos sportemberek közül ezúttal Kersics Antal V. danos mesterrel, a „Magyar Judóért” kitüntetettjével beszélgetett a magazin munkatársa. A hagyományos Judosport hírei oldalon most különösen sok hírt találunk a magyar judokák nemzetközi sikereiről.

A magazin hátsó belső borítóján a július 12-14-én sorra kerülő Budapest Grand-Prix olimpiai kvalifikációs versenyre három kiváló sportolónk fotója hívja fel a figyelmet.

A lap hátsó borítóján a nagyszerű sikerekkel zárult XVI. kempo világbajnokság és világkupa képes beszámolóját láthatjuk.

A Magyar Budo legújabb száma megvásárolható az újságárusoknál, a jelentős budo sportboltokban, továbbá a keleti küzdősportok fontosabb hazai versenyein is. A régebbi (96) lapszámok szintén beszerezhetők a szerkesztőségben.A szerkesztőség telefonszáma: (1)262-4254
E-mail: magyarbudo@itexpert.hu magyarbudo@t-online.hu
Honlap: www.magyarbudomagazin.hu és www.magyarbudo.hu