EDDIG MEGJELENT SZÁMAINK

A Magyar Budo 2019/ősz szám tartalmából


Magyar Budo Magazin 2019/ősz száma

A 2019/őszi szám 2. oldala a Hegyvidék Harcosai Küzdősport Akadémia kemposai életének két fontos eseményéről ad hírt. Az első: Borics Ádám, a legsikeresebb magyar MMA harcos tartott edzést szeptemberben a HHKA fiataljainak, míg a másik a nyári balatoni edzőtáborról számol be.

A 3. oldalon több jelentős információ között az egyetemi és főiskolai küzdősport Európa-bajnokság magyar vonatkozású eredményeit találjuk.

A budo rovatban XXVI. résszel folytatódik "A sógunátus kora" sorozat.

A harci művészetek oldalon a "A japán harcművészeti filozófia hajnala" sorozat XI. része olvasható (Szabó Balázs: Test és tudat című könyvéből). Ezt követi a "Közelharc, önvédelem - Európában" (Szacsky Mihály - Pálinkás Gábor könyvéből) sorozat VI. folytatása.

A karate-do rovat a magyar karatékák nemzetközi versenyeken elért sikereiről készült híradásokkal indul, melyet a Budapest Open nemzetközi verseny eredményei és az MKSZ-nél regisztrált danos mesterek listája követnek.

A Shotokan Karate Liga rovatban az SKS-SKDUN Hungary szervezet fontosabb eseményei kaptak helyet.

Az IJKA Shotokan Karate rovatban a Kato Sadashige (9. dan) shihan által Ózdon vezetett nemzetközi szemináriumról találunk képes tudósítást.

Ismét jelentkezett a wadokarate rovat, melyben a SZAC Karate SE sportolói által a júniusi világbajnokságon elért szép sikerekről olvashatunk.

A goju-ryu karate rovatban a Magyarországi Goju-Ryu Karate-Do Szövetség hírei között a Sri Lankán és Gyomaendrődön lebonyolított nemzetközi edzőtáborok beszámolói kaptak kiemelt terjedelmet.

Az IKGA goju-ryu oldalon a Tatabányán júliusban megrendezett goju-kai stílus Európa-bajnokságról és az azt követő nemzetközi edzőtáborról olvashatunk.

A sumo oldalon a Magyarországon szeptember végén sorra került utánpótlás sumo Európa-bajnokság beszámolója érdemel kiemelt figyelmet.

Az aikido rovatban egy magyar mester e harcművészetről Japánban szerzett tapasztalatairól olvashatunk, valamint elindult a különleges aikido technikák sorozat.

Az újra megtalálható MMA rovatban Borics Ádám kiváló magyar harcost mutatja be a magazin.

A Rendészeti KSZ rovatban Rab Sándor karate és eskrima mester életútját, a harcművészetekről, övfokozatokról alkotott véleményét ismerhetjük meg.

A profi ökölvívás oldalon a nagyvenyimi boxgála beszámolója található.

A kick-box rovatban a győri utánpótlás kick-box Európa-bajnokság magyar vonatkozású eredményeit közli a magazin.

A közelharc - kézitusa oldalon a szövetség nyári eseményeiről olvashatunk.

Változatlanul megtalálható a jiu-do rovat, mely a Balaton közelében most is remek táborozási, edzési lehetőségeket kínál a küzdősportos és harcművész sportolóknak.

A kung-fu oldalakon a "Yuddha shaastra - Indiától Sri Lankáig" című (színes fotókkal is szemléltetett) sorozat harmadik része található.

Színes fotókkal illusztrált oldalon számol be a lap a Magyar Budo magazin 25. „születésnapja” alkalmából tartott ünnepségről.

Természetesen most is megtalálható a "Szépek és ügyesek" rovat legújabb csinos szereplői.

A középső színes oldalakat a fájdalmas rúgásokat, ütéseket megörökítő fotók zárják.

A kempo rovatban a Magyar Kempo Szövetség klubjainak aktuális listája kapott kiemelt terjedelmet.

A WT taekwondo rovatban most is számos nemzetközi sikerről, a sportággal összefüggő fontos eseményről ad híreket a magazin.

A Máté Taekwondo HE most is önálló oldalon számol be a hódmezővásárhelyi egyesület mozgalmas nyári tevékenységéről, sportolóinak sikereiről.

Az ITF taekwon-do oldalon a Hatvani TKD klub idei versenyszezonban eddig elért eredményeiről olvashatunk bővebben.

A könyvespolc rovatban újabb érdekes történeteket olvashatunk a japán égbolt szamurájairól.

Az olvasóink oldalán az internetet használóknak ad hasznos információkat a „Kiber védelem a hétköznapokban” cikk első része.

A sport és egészség rovatban "A vegetáriánus étrend kritikája" cikk befejező része olvasható.

Az akciófilmek sztárjai rovat vendége ezúttal Hiroyuki Sanada, a sokoldalú japán filmcsillag.

A judo rovat a felnőtt világbajnokság beszámolójával indul, melyet az Európa Játékok (egyben judo Európa-bajnokság), Budapest Judo Grand Prix, veterán judo Európa-bajnokság, Európai Ifjúsági Olimpiai Fesztivál, junior Európa-bajnokság, ifjúsági világbajnokság, ifjúsági Európa-bajnokság, Universiade és U23 nyílt országos bajnokság tudósításai, eredményei követnek. A hagyományos Judosport hírei oldalon most is sok hírt olvashatunk a magyar judokák nemzetközi sikereiről.

A magazin hátsó belső borítóján a Budapest Judo Grand Prix olimpiai kvalifikációs versenyen készült fotók láthatóak.

A lap hátsó borítóján a 2019. évi judo világbajnokság aranyérmeseiről készült csoportkép kapott helyet.

A Magyar Budo legújabb száma megvásárolható az újságárusoknál, a jelentős budo sportboltokban, továbbá a keleti küzdősportok fontosabb hazai versenyein is. A régebbi (97) lapszámok szintén beszerezhetők a szerkesztőségben.A szerkesztőség telefonszáma: (1)262-4254
E-mail: magyarbudo@itexpert.hu magyarbudo@t-online.hu
Honlap: www.magyarbudomagazin.hu és www.magyarbudo.hu