EDDIG MEGJELENT SZÁMAINK

A Magyar Budo 2019/téli szám tartalmából


Magyar Budo Magazin 2019/téli száma

A 2019/tél szám 2. oldalán a Hegyvidék Harcosai Küzdősport Akadémia kempos versenyzői által az AGML világbajnokságon, az IKF Európa-bajnokságon és az őszi kempo magyar bajnokságon elért kiemelkedő sikerekről közöl képes beszámolókat a magazin.

A 3. oldalon képes tudósítást olvashatunk arról, hogy Vlagyimir Putyin Oroszország elnöke budapesti tartózkodása idején ellátogatott a Nemzetközi Judo Szövetség irodájába és találkozott Marius L. Vizerrel, az IJF elnökével.

A budo rovatban XXVII. résszel folytatódik „A sógunátus kora” sorozat, melyet a 2019. évi TEK Budo és Küzdősportgálán készült riport követ. Itt emlékezik meg a lap az októberben elhunyt Vadadi Kornél nagy tekintélyű harcművészről is.

A harci művészetek oldalon a „A japán harcművészeti filozófia hajnala” sorozat XII. része olvasható (Szabó Balázs: Test és tudat című könyvéből). Ezt követi a „Közelharc, önvédelem - Európában” (Szacsky Mihály - Pálinkás Gábor könyvéből) sorozat VII. folytatása.

A karate-do rovatban a Hungarian Open, a XXIV. WKF karate diákolimpia és az ippon shobu karate magyar bajnokság eredményei kaptak kiemelt terjedelmet.

A kyokushin karate rovatban a Dream Cup World nemzetközi csapat karate verseny képes beszámolója kapott helyet.

A shidokan karate oldalon a XXII. Bushido Kupa knock-down karate utánpótlás bajnokság eredményeit közli a magazin.

A Shotokan Karate Liga rovatban a 2019. évi SKDUN világbajnokságon és a Shotokan Karate Világkupán elért magyar sikerekről olvashatunk képes tudósítást.

Az IJKA Shotokan Karate rovatban a Kato Sadashige (9. dan) shihan budapesti látogatása és az IJKA Hungary tekintélyes mestereinek TEK Budo és Küzdősportgálán történt elismerése kapott kiemelt terjedelmet.

A shotokan karate oldalon a 30 éves Debreceni Bushido Karate Sportegyesület jubileumi ünnepsége és az I. Debreceni Shotokan Nemzetközi Kupa verseny kapott helyet.

A fudokan karate rovatban a stílus 2019. évi világbajnokságán elért magyar sikerekről olvashatunk.

A goju-ryu karate oldalon az International Sakura-Kai csapatának Okinawán tett sportszakmai kirándulásáról készült képes tudósítás.

A Rendészeti KSZ oldalán a szövetség hírei mellett kiemelt terjedelemben olvashatunk megemlékezést az utolsó negyedévben elhunyt Höning Miran Buda (6. dan) és Leviczki Tamás kiváló karate mesterekről.

Az aikido rovatban folytatódik Pivony Attila (azóta aikikai 6. dan) mester beszámolója a Japánban szerzett tapasztalatairól, valamint a különleges aikido technikák sorozat.

A közelharc - kézitusa oldalon a szövetség őszi eseményeiről olvashatók képes tudósítások.

Most is megtalálható a jiu-do rovat, mely a Balaton közelében most is remek táborozási, edzési lehetőségeket kínál a küzdősportos és harcművész sportolóknak.

A sumo oldalon az U18 és felnőtt sumo világbajnokságon elért magyar sikerek és a Sumo Utánpótlás Olimpia érdemelnek kiemelt figyelmet.

A kung-fu oldalakon a "Yuddha shaastra - Indiától Sri Lankáig" című (színes fotókkal is szemléltetett) sorozat negyedik részét közli a lap.

Színes fotókkal illusztrált oldalon számol be a lap a Magyar Budo magazin 25. „születésnapja” alkalmából tartott ünnepségről.

A magazin közepén a TEK Budo és Küzdősportgála néhány emlékezetes pillanatáról színes fotókat is láthatunk, s természetesen most sem maradt el a "Szépek és ügyesek" képes összeállítás, melyet a "Megörökített pillanatok" rovat fotói követnek.

A kempo rovat élén kapott helyet az Újfehértói Kempo Kupa és Izsó Mihály Emlékverseny, melyen megjelent Szabó Tünde sportért felelős államtitkár, és beszédében elismeréssel szólt a Magyar Kempo Szövetség sportolói által nagy nemzetközi versenyeken elért sikerekről.

A WT taekwondo rovatban most is számos nemzetközi sikerről, a sportággal összefüggő fontos eseményről ad híreket a magazin.

A Máté Taekwondo HE most is önálló oldalon számol be a hódmezővásárhelyi egyesület mozgalmas őszi-téli tevékenységéről, sportolóinak sikeres szerepléséről.

Az ITF taekwon-do oldalon a Hatvani TKD klub utolsó negyedévi fontos eseményeiről, hazai és nemzetközi versenyeken elért újabb eredményeiről olvashatunk bővebben.

A kick-box rovat élén olvashatunk arról, hogy Király Istvánt megválasztották a világszövetség alelnökévé. Ezt a hírt két magyar sikerekkel fémjelzett világbajnokság beszámolója követi.

A profi ökölvívás oldalon az „Összefogás az otthonokért” jótékonysági gáláról készült képes tudósítást olvashatjuk.

A könyvespolc rovatban újabb érdekes történeteket olvashatunk a japán égbolt szamurájairól.

Az akciófilmek sztárjai rovat vendége ezúttal Linda Hamilton színésznő, aki a Terminátor filmek főszereplőjeként vált sokunk kedvencévé.

A sport és egészség rovatban A grapefruitmag kivonat és a gyógyszerek valódi kapcsolatáról kapnak szakavatott véleményt az olvasók.

Az olvasóink oldalán az internetet használóknak ad újabb hasznos információkat a „Kiber védelem a hétköznapokban” cikk második része.

A judo rovat az MJSZ 2020. évi eseménynaptárával indul, melyet az U23 Európa-bajnokság, a Katonai Világjátékok, junior világbajnokság, veterán judo világbajnokság, felnőtt II. és III. osztályú, majd a fiatalabb korosztályok országos bajnokságainak eredményei követnek. A hagyományos Judosport hírei mellett kaptak helyet a csapatbajnokságok eredményei. A rovatot a 2019. évi judo világbajnokság aranyérmeseiről készült színes csoportkép zárja.

A lap hátsó borítóján az IKF kempo Európa-bajnokság magyar sikerekben bővelkedő képes beszámolója kapott helyet.

A Magyar Budo legújabb száma megvásárolható az újságárusoknál, a jelentős budo sportboltokban, továbbá a keleti küzdősportok fontosabb hazai versenyein is. A régebbi (98) lapszámok szintén beszerezhetők a szerkesztőségben.A szerkesztőség telefonszáma: (1)262-4254
E-mail: magyarbudo@itexpert.hu magyarbudo@t-online.hu
Honlap: www.magyarbudomagazin.hu és www.magyarbudo.hu