EDDIG MEGJELENT SZÁMAINK

A Magyar Budo 2020/tavaszi szám tartalmából


Magyar Budo Magazin 2020/tavaszi száma

A 2020/tavasz szám 2. oldalának kiemelkedő híre, hogy a Magyar Kempo Szövetség 2019-ben legeredményesebb junior versenyzőinek járó díjakat a Hegyvidék Harcosai Küzdősport Akadémia férfi és női kemposai vehették át, emellett több HHKA sportolót is komoly elismerésben részesítettek. Szintén itt találjuk azt a tudósítást, mely arról számol be, hogy Lacza Ábel és Ódor Lili februárban egyaránt győzelemmel mutatkozott be a prágai MMA szabályrendszerű versenyen.

A 3. oldalon a magazin 100. lapszámának megjelenésével kapcsolatban olvashatunk írást. Sajnos az áprilisra tervezett jubileumi ünnepséget a többi sporteseménnyel, több embert megmozgató rendezvénnyel együtt a koronavírus járvány ezt is kiütötte.

A budo rovatban XXVIII. résszel folytatódik „A sógunátus kora” sorozat

A harci művészetek oldalon a „A japán harcművészeti filozófia hajnala” sorozat XIII. része olvasható (Szabó Balázs: Test és tudat című könyvéből). Ezt követi a „Közelharc, önvédelem - Európában” (Szacsky Mihály - Pálinkás Gábor könyvéből) sorozat VIII. folytatása.

A karate-do rovat a Budapesten nagy sikerrel lebonyolított, két arany- és három bronzéremmel zárult kadet, junior és U21 karate Európa-bajnokság beszámolójával indul, melyet a Magyar Karate Szakszövetség évadzáró-évadnyitó ünnepségét, díjazottak listáját is tartalmazó tudósítás, majd a magyar sportolók idei nemzetközi sikereiről szóló hírek követnek.

A kyokushin karate rovatban a knock-down diákolimpia döntőjéről láthatunk képes tudósítást.

A Shotokan Karate Liga rovat élén a Shotokan Liga 2019. decemberében lebonyolított országos bajnokság szerepel, melyet a szervezet további fontos eseményeiről készült tudósítások követnek.

Az IJKA Shotokan Karate rovatban a szövetség életének legutóbbi emlékezetesebb pillanataiból kapunk ízelítőt.

Ismét megtalálható az SKI Magyarországi Szövetsége oldala. Ezen az SKI MSZ Évértékelő rendezvényéről és az idén 40 éves szarvasi karatéról olvashatunk képes tudósításokat.

A goju-ryu karate oldalon az indiai és okinavai edzésekről közöl a magazin képes beszámolókat.

A shito-ryu karate rovatban a 20 éve alakult Mabuni Karate Sportegyesület múltjával ismerkedhetünk.

Az aikido rovat kiemelkedő híre: Pivony Attila sensei, a Magyar Aikikai Aikido Egyesület technikai vezetője Japánból megkapta a 6. dan fokozatot, Elsner László (6. dan) pedig shihan lett.

A sumo oldalon az Aquatherm–Zsigmond Kupa korosztályos nemzetközi verseny és a Haraszti Kupa U12 és U16 országos bajnokság, válogató és felkészülési verseny győzteseit ismerhetjük meg.

A fülöp-szigeteki harcművészetek rovatban a távoli országban kialakult sajátos szúró-vágó fegyvereket ismerhetjük meg.

A kick-box rovatban az Exatlon versenyben is kiválóan szereplő Busa Gabriella háromszoros világbajnokot mutatja be a magazin, majd a sportág érdekesebb híreit is olvashatjuk.

A közelharc - kézitusa oldalon az MH VIII. Kinizsi Közelharc Kupa képes beszámolója kapott helyet.

Most is megtalálható a jiu-do rovat, mely a Balaton közelében idén is remek nyári táborozási, edzési lehetőségeket kínál a küzdősportos és harcművész sportolóknak.

A kung-fu oldalakon a "Yuddha shaastra - Sri Lankán gyakoroltunk" című (színes fotókkal is szemléltetett) sorozat első részét közli a lap.

A magazin középső színes oldalain egy olyan embert ismerhetünk meg, aki ahol tud, segít, s tevékenységében kiemelt helyet kap a karate.

Természetesen most sem maradt el a "Szépek és ügyesek" képes összeállítás.

Sokak számára a labdarúgás világából ismert Zlatan Ibrahimovics sztárfocistáról azt is megtudtuk, hogy egykor több évig taekwondozott, a nemzetközi szövetség tiszteletbeli fekete övet adományozott számára, s jelenleg két fia aktívan gyakorolja ezt a sportágat, ő pedig jelentős támogatásban részesít három tehetséges magyar színekben versenyző WT taekwondost.

A kempo rovatban a Magyar Kempo Szövetség évzáró-évnyitó ünnepsége, a díjazottak listája és az Esztergom-Kertváros Kupa kapott kiemelt terjedelmet. Sajnos a koronavírus járvány miatt elmaradt világbajnokság és más hazai versenyek itt is helyet követeltek.

A WT taekwondo rovatban most is számos nemzetközi sikerről, a sportággal összefüggő fontos eseményről ad híreket a magazin – és arról is, hogy az európai kvalifikációs verseny is egyelőre elmarad.

A Máté Taekwondo HE most is önálló oldalon számol be a hódmezővásárhelyi egyesület mozgalmas tevékenységéről, sportolóinak sikeres szerepléséről.

Az ITF taekwon-do oldalon a szövetség monori szemináriuma és a Hatvani TKD klub sportolóinak magyar bajnokságon mutatott teljesítménye kapott helyet. Sajnos a lapzártánk végéig várt nemzetközi versenyt már lemondták...

A Rendészeti KSZ oldalán dr. Györki Géza a „könnyen szerzett” magas övfokozatokról, a mesterek igazi tekintélyéről fejti ki véleményét.

Először olvashatunk a Tao világáról.

A magazin vendége most dr. Bodnár Attila, a Bajcsy-Zsilinszky Kórház főigazgatója, a karatésok egészségének támogatója.

Az akciófilmek sztárjai rovatban ezúttal Michael Jai White harcművész filmszínészről olvashatunk.

A sport és egészség rovatban a ”Tudományos tudnivalók az influenzáról” cikk első részét közli a lap. Amit a koronavírus járvány most különösen időszerűvé tett.

A könyvespolc rovatban újabb érdekes történeteket olvashatunk a japán égbolt szamurájairól.

Az olvasóink oldalán megismerhetjük a 2019. év legjobb sportolóinak listáját.

A judo rovat a felnőtt I. osztályú bajnokság eredményeivel indul, melyet a március elejéig lebonyolított jelentősebb hazai versenyek eredményei és egy 1907-ben, a judo első magyarországi bemutatkozásával kapcsolatos írás első része olvasható. Most is megtalálható a Judosport hírei rovat.

A lap hátsó belső borítóján az ”Ütések, rúgások, dobások” képösszeállítás, a hátsó borítón Japánban készült fotók kaptak helyet...

A Magyar Budo legújabb száma megvásárolható az újságárusoknál, a jelentős budo sportboltokban, továbbá a keleti küzdősportok fontosabb hazai versenyein is. A régebbi (99) lapszámok szintén beszerezhetők a szerkesztőségben.A szerkesztőség telefonszáma: (1)262-4254
E-mail: magyarbudo@itexpert.hu magyarbudo@t-online.hu
Honlap: www.magyarbudomagazin.hu és www.magyarbudo.hu