EDDIG MEGJELENT SZÁMAINK

A Magyar Budo 2020/nyári szám tartalmából


Magyar Budo Magazin 2020/nyári száma

A 2020/nyár szám 2. oldalán a Magyar Kempo Szövetség harcművészeinek a Hungaroringen tartott bemutató edzéséről olvashatunk és látunk képeket.

A 3. oldalon a COVID-19 koronavírus küzdősportokra és harcművészetekre gyakorolt káros hatása elleni küzdelem az aktuális téma, valamint a magyarokat máig érzékenyen érintő trianoni békediktátum 100. évfordulója.

A magazin vendégeként dr. Benkő Tibor honvédelmi miniszter a Honvédelmi Haderőfejlesztési Program olvasóinkat leginkább érdeklő kérdésekről adott interjút.

A budo rovatban XXIX. résszel folytatódik „A sógunátus kora” sorozat

A harci művészetek oldalon a „A japán harcművészeti filozófia hajnala” sorozat XIV. része olvasható (Szabó Balázs: Test és tudat című könyvéből). Ezt követi a „Közelharc, önvédelem - Európában” (Szacsky Mihály - Pálinkás Gábor könyvéből) sorozat IX. folytatása.

A karate-do rovat az online WKF formagyakorlat karate versenyről ad hírt, egyben megemlékezik az áprilisban elhunyt Teruyuki Okazaki (10. dan) mesterről.

A kyokushin karate rovatban a Szerbiában élő és eredményesen tevékenykedő Nagygyörgy Zoltán karate mestert ismerhetik meg az olvasók.

A Shotokan Karate Liga rovatban megismerhetjük a Shotokan Karate Stílusszövetség céljait, melyet két szakember aktuális témakörben megfogalmazott gondolatai követnek.

Az IJKA Shotokan Karate oldalon kiemelt terjedelemben búcsúzik a világszövetség Sadashige Kato (9. dan) shihantól, az IJKA április közepén elhunyt főinstruktorától. Ugyanitt megismerhetjük Takato Utsumu 6. danos mestert, az IJKA világszervezet új főinstruktorát.

A shotokan karate rovatban a Bushido KSE Covid-19 járvány elleni sikeres küzdelméről olvashatunk.

A goju-ryu karate oldalon bemutatkozik a Magyar Karate Stílusok Szövetsége és a Sakura-kai, valamint az International Goju-ryu Karate-do Sakura-kai szervezet.

A thai box rovatban arról kapunk információt, hogyan sikerült a koronavírus-járvány ellenére három magyar sportolónak sikeres vizsgát tennie Thaiföldön.

Az aikido rovat kiemelkedő írása: Aikido a koronavírus idején.

Újdonságnak számít az aiki jutsu oldal, ahol a Yamaue Aiki Jutsu Ryuról kapunk információkat.

A sumo oldalon az Érdi Spartacus Sport Clubot és vezetőjét mutatja be a magazin.

Hosszú idő után ismét jelentkezik a kobudo rovat.

A kick-box rovatban a 2020. évi kick-box diákolimpia országos döntő eredményeit találjuk.

A kung-fu oldalakon a „Yuddha shaastra - Sri Lankán gyakoroltunk” című (színes fotókkal is szemléltetett) sorozat második részét közli a lap.

A magazin közepén ezúttal két oldalon nézhetjük meg a szép, ügyes és tehetséges lányokról készült fotókat.

A színes oldalakon kiemelt helyet foglalnak el a dr. Benkő Tibor honvédelmi miniszterrel készült interjú alkalmából és Farkas Bertalan dandártábornok, első magyar űrhajós kozmoszban tett útjának 40. évfordulója alkalmából rendezett ünnepség képei.

A kempo rovatban a Magyar Kempo Szövetség klubjainak listáját közli a magazin.

A WT taekwondo oldalakon a járvány ellenére is bőven találunk a sportággal kapcsolatos híreket, sőt magyar versenyzők által elért nemzetközi sikerekről készült beszámolókat is.

Ehhez közvetlenül kapcsolódik a Máté Taekwondo HE járvány miatti kijárási korlátozások ellenére is sikeres tevékenysége.

A versenyek hiányában jó alkalom kínálkozott, hogy bemutatkozzon a Hatvani TKD klub.

A közelharc-kézitusa oldalon szintén megismerhetjük a Magyar Közelharc-Kézitusa Szövetség egy évtizedes múltját.

Most is megtalálható a jiu-do rovat, mely a Balaton közelében idén is remek nyári táborozási, edzési lehetőségeket kínál a küzdősportos és harcművész sportolóknak.

Ismét megtalálható a tao oldal, ahol az ember és természet kapcsolata a fő téma.

A könyvespolc rovatban III. résszel folytatódik a japán égbolt szamurájainak története.

A sport és egészség rovatban a „Tudományos tudnivalók az influenzáról” cikk második részét közli a lap. Amit a koronavírus-járvány sajnos továbbra is időszerűvé tett.

Az olvasóink oldalain több érdekes információ, tudósítás, vers, sőt humoros írások is szerepelnek.

Az akciófilmek sztárjai rovatban ezúttal Harrison Fordról, a világ egyik legnépszerűbb színészéről olvashatunk érdekes dolgokat.

A judo rovat a Magyar Judo Szövetség kétszáznál több klubjának elérhetőségeivel indul, melyet az 1907-ben, a judo első magyarországi bemutatkozásával kapcsolatos írás második része követ. Most is megtalálható a Judosport hírei rovat.

A lap hátsó belső borítóján azokból a judoakciókból készült képösszeállítás kapott helyet, melyeket a fotós még a koronavírus-járványt megelőző versenyeken készített. A hátsó borítón Japánban készült újabb fotók láthatóak.

A Magyar Budo legújabb száma megvásárolható az újságárusoknál, a jelentős budo sportboltokban, továbbá a keleti küzdősportok fontosabb hazai versenyein is. A régebbi (100) lapszámok szintén beszerezhetők a szerkesztőségben.A szerkesztőség telefonszáma: (1)262-4254
E-mail: magyarbudo@itexpert.hu magyarbudo@t-online.hu
Honlap: www.magyarbudomagazin.hu és www.magyarbudo.hu