EDDIG MEGJELENT SZÁMAINK

A Magyar Budo 2020/őszi szám tartalmából


Magyar Budo Magazin 2020/őszi száma

A 2020/ősz szám 2. oldalán oldalán képes beszámoló idézi fel a Magyar Budo magazin 100. lapszámának megjelenése alkalmából rendezett ünnepi rendezvényt. Ami a Covid-19 járvány miatt fél évvel később lett megtartva (amikor már a 102. szám is úton volt a nyomda felé), de a vírus egyáltalán nem tudta elrontani a remek baráti légkört.

A 3. oldalon is kiemelt szerepet kapott a koronavírus, mely elérte, hogy a kisebb klubok nagy számban jutottak a megszűnés küszöbére, s még nem tudni, közülük hány nem éli túl a pandémia sötét korszakát.

A budo rovatban XXX. résszel folytatódik "A sógunátus kora" sorozat.

A harci művészetek rovatban "A japán harcművészeti filozófia hajnala" XV. része olvasható.

Szintén ebben a rovatban folytatódik a „Közelharc, önvédelem – Európában” sorozat X. része.

A karate-do rovat most a „Magyarország jó tanulója, jó sportolója 2019” díjat elnyert karatésainak listájával indul.

A kyokushin karate rovatban a stílushoz tartozó szervezetek összefogásának fontosságára hívják fel a figyelmet a szentesi összejövetelen.

Az Shotokan Karate Stílusszövetség oldalán bizonyára sokan meglepődve látják, hogy a járvány ellenére mennyi sporteseményt tudtak megrendezni azok a klubvezetők, akik megtalálták ezek lebonyolításának biztonságos módját.

Az IJKA shotokan karate oldalon Sadashige Kato (9. dan) emlékét idézik fel 78. születésnapja alkalmából.

A goju-ryu karate rovatban a Magyarországi Goju-Ryu Karate-Do Szövetség nyári napközis táborairól kapunk képes beszámolókat.

Hosszú idő után ismét jelentkezett a honto-ryu stílus, mely a Nap Tigrisei KSE sikeres nyári edzőtáboráról számol be.

A sumo rovatban a Kőbánya Sport Club sumo szakosztálya mutatkozik be.

Az aikido rovatban a MAAE egyesület nyári balatoni aikido táboráról olvashatunk.

A Rendészeti KSZ oldalán a Magyar Harcművész Nagymesterek Tanácsa megalakulásáról kapunk információt.

A közelharc-kézitusa rovatban a szövetség egyik mestere ju jitsu edzések iránt érdeklődők figyelmét hívja fel a lehetőségekre.

A kung-fu oldalon III. résszel folytatódik a színes képekkel gazdagon illusztrált „Yuddha Shaastra – Sri Lanka-i gyakorlások” sorozat.

Szintén színes képeken láthatjuk a nyári sport, önvédelmi és bűnmegelőzési táborok résztvevői számára emlékezetes pillanatokat.

Most sem maradt ki a Szépek, ügyesek rovat.

A Megörökített pillanatok színes képei a hatvani ITF taekwon-dosok „katonai gyakorlatából” ad ízelítőt.

A kempo rovatban a Magyar Kempo Szövetség központi edzőtáboráról láthatunk képriportot.

A WT taekwondo rovatban a járvány elleni védekezés céljából bevezetett korlátozások ellenére sok sikeresen lebonyolított eseményről olvashatunk.

A Máté Taekwondo oldalon szintén arról kapunk bizonyítékokat, hogy a koronavírus járvány okozta szigorítások közepette is lehet biztonságosan folytatni a sporttevékenységet.

Az ITF taekwon-do oldalon a Hatvani TKD klub nyári edzőtáboráról és a piliscsabai edzésükről találunk képes beszámolókat.

A magazin vendége ezúttal Vincze Lilla énekes, szövegíró, aki földön, vízen és levegőben is gyakorolta a sportolást.

Az akciófilmek sztárjai rovatban Iko Uwais indonéz harcművész-filmszínész eddigi életútját ismerhetjük meg, s nem nehéz megjósolni, hogy még sokszor láthatjuk izgalmas akciófilmekben.

A könyvespolc rovatban IV. résszel folytatódik a japán égbolt szamurájairól szóló történet.

Az olvasóink oldalain a „HISZEK Benned Sport Program” lehetőségeire hívja fel a magazin a klubvezetők és edzők figyelmét, majd egy olyan fiatalembert ismerhetünk meg, akit idén sorozatban harmadszor választottak meg a KFOR legjobb koszovói katonájának.

Továbbra is megtalálható a hagyományos jiu-do rovat, melyet a sport és egészség oldal követ.

A judo rovat az elmaradt sportesemények miatt most nem közölhetett versenyeredményeket, de a judo magyarországi megjelenéséről szóló két érdekes írás kárpótolja a sportág iránt érdeklődőket, melyek a téli számban is folytatódni fognak. Az egyik címe: „Szemere Miklós és a japán harcművészetek magyarországi kezdetei”, míg a másikat Sasaki Kichisaburo japán mester írta.

Természetesen most is megtalálhatók a Judosport hírei.

A magazin hátsó belső borítóján az „Ütések, rúgások, dobások” képösszeállítás kapott helyet, míg a hátsó borítón a lényegesen alacsonyabb, kisebb karatésok nagyobb ellenfelek elleni vitéz küzdelmét szemléltető képeket láthatunk.

A Magyar Budo legújabb száma megvásárolható az újságárusoknál, a jelentősebb budo sportboltokban,valamint a keleti küzdősportok nagyobb hazai versenyein is. A régebbi (101) lapszámok beszerezhetők a szerkesztőségben.A szerkesztőség telefonszáma: (1)262-4254
E-mail: magyarbudo@itexpert.hu magyarbudo@t-online.hu
Honlap: www.magyarbudomagazin.hu és www.magyarbudo.hu